Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
tadnam co by było mniej jawne
Autor |
Wiadomość |
Pedros
Łowca
Moto: Perła - Smerf
|
 Re: tadnam co by było mniej jawne
A w czym problem widzisz? Kombinować trzeba całe życie.
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
17 sie 2011, o 19:29 |
|
 |
romek
platynowy down
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 14:53 Posty: 453 Lokalizacja: Warszawa -LLB
|
Gdybyś nie kombinował ( i reszta kozaków ) to my wszyscy nie musieli byśmy się z podatków zrzucać na pensję policjanta który zajmuje się Twoją sprawą, komornika który za Tobą lata i grona pozostałych urzędników budżetówki. Kombinujesz całe życie a obecni na forum koledzy i koleżanki za to płacą - dzięki.
|
18 sie 2011, o 19:30 |
|
 |
Pedros
Łowca
|
Ciesze się, że jesteś ideałem. Chyba pierwszy jakiego spotkałem.
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
20 sie 2011, o 21:23 |
|
 |
Synkretyczny89
SV Rider
Dołączył(a): 26 lut 2010, o 11:22 Posty: 488 Lokalizacja: Gdańsk
|
Byle w miarę zgodnie z prawem, choćby aby literalnie się zgadzało.
_________________ sv 650 s K5 - blue sucz
|
21 sie 2011, o 18:13 |
|
 |
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
I stało się - pierwszy mandat, 300 zł i 8 pkt I to jest ta sytuacja, kiedy nie zapłacę tego mandatu (na razie), bo: - nie pracuję - nie mam konta bankowego - studiuję dziennie i nie mogę podjać pracy - nie pobieram zasiłków - nie mam nic na siebie: każdy pojazd jakim jeżdżę należy do kogo innego, każdy sprzęt elektroniczny jest na kogo innego i można potwierdzić to fakturą - dowodu osobistego nie posiadam W OGÓLE Osobiście chcę zapłacić, ale szanując prawo nielegalnymi, nieopodatkowanymi pieniążkami z pracy na czarno nie zapłacę legalnego mandatu. Mogą mi ściągnąć należności wraz z opłatami manipulacyjnymi jak zacznę pracować legalnie za dwa lata, naprawdę się nie obrażę 
|
11 mar 2013, o 19:43 |
|
 |
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
Nie chcesz płacić teraz ok. Mandat idzie do skarbówki, która bierze z podatku, a w razie jego braku dopiero szuka innych źródeł. Możesz zapłacić po czasie a chcesz uniknąć opłat manipulacyjnych? Idź do swojej skarbówki, znajdź dział-administracyjno prawny i powiedz, że jakiś czas temu dostałes mandat, ale zgubiłeś czy coś i chcesz zapłacić. Panie tam siedzące wystawią polecenie zapłaty na kwotę, na którą dostałeś mandat- bez kosztów. Nie zaszkodzi dodać, że byłeś w biurze poborcy, ale go akurat nie ma a Tobie bardzo, ale to bardzo się spieszy...
_________________ szoruję asfalt
|
11 mar 2013, o 19:51 |
|
 |
piecus88
SV Rider
|
Od wynagrodzenia z umowy zlecenia płacony jest podatek, więc potrącą, poza tym dostępne są inne intrumenty jak zajęcia konta, wpis w dokumenty posiadanego pojazdu, itp... Koszty nie wynoszą 10 zł, a zależą od tego jak poborcy/komornikowi bardzo zależy na ściągnięciu długu, każde zapytanie do urzędu o to czy posiadasz pojazd, czy jesteś zatrudniony, czy masz konto bankowe- w niejakim systemie ognivo, ma swoją cenę... zgadnij kto jest tymi kosztami obciążony, ponadto wszystkie listy/upomnienia to kolejne koszty..
|
11 mar 2013, o 19:58 |
|
 |
Słoniu
SV Rider
|
Z 300 zł zrobi się 350 tak podejrzewam, do przełknięcia.
Tak się zastanawiam - bo jak nie będę płacił to za kilkanaście tygodni odezwie się komornik - przedstawię mu jak się sprawy mają i nie będzie miał mi z czego ściągnąć to czy od razu umorzy sprawę? Oczywiście na dobitkę powiem, że zostało mi jeszcze 4 lata studiów dziennych + 4 doktoratu więc nici z podjęcia pracy zarobkowej przez najbliższe 8 lat. Co do realności takiego życia to można dodać, że utrzymuje mnie moja rodzina i konkubina.
Ostatnio edytowano 11 mar 2013, o 20:05 przez Słoniu, łącznie edytowano 1 raz
|
11 mar 2013, o 20:03 |
|
 |
Rene
SV Rider
Dołączył(a): 3 lis 2012, o 22:56 Posty: 1186 Lokalizacja: Kraków/Wielka Wieś
Moto: SV 650s k3
|
Podepnę się bo tez chodzi o mandat. Zapomniałem o jakiś tam 50zł chyba nawet bez punktów było. Przyszło mi z US jakiś pismo z coś jak by pitem że jest nakaz płatności, wspominają tam coś o koncie moim w banku. Teraz pytanie czy sami się obsłużą ściągając dług?? Bo po komornikach nie chce mi się latać. Żadnego zwrotu w tym roku nie będę raczej miał no chyba że 2zł.
_________________ 650S k3 by Rene >> viewtopic.php?f=9&t=8742&start=20
Ostatnio edytowano 11 mar 2013, o 20:06 przez Rene, łącznie edytowano 1 raz
|
11 mar 2013, o 20:05 |
|
 |
piecus88
SV Rider
|
 |  |  |  | piecus88 napisał(a): Od wynagrodzenia z umowy zlecenia płacony jest podatek, więc potrącą, poza tym dostępne są inne intrumenty jak zajęcia konta, wpis w dokumenty posiadanego pojazdu, itp... Koszty nie wynoszą 10 zł, a zależą od tego jak poborcy/komornikowi bardzo zależy na ściągnięciu długu, każde zapytanie do urzędu o to czy posiadasz pojazd, czy jesteś zatrudniony, czy masz konto bankowe- w niejakim systemie ognivo, ma swoją cenę... zgadnij kto jest tymi kosztami obciążony, ponadto wszystkie listy/upomnienia to kolejne koszty.. |  |  |  |  |
Słoniu za brak dowodu można grzywnę dostać, podejrzewam, że tylko na papierze, ale coś tam wisi..
|
11 mar 2013, o 20:05 |
|
 |
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
Jak jest bardzo upierdliwy to będzie dzwonił po nocach i inne takie numery. Jakiś bardziej rozgarnięty pewnie pomęczy cię trochę i odłoży na półkę, jak mu się przypomni sprawdzi czy przypadkiem nic na siebie nie posiadasz.
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
11 mar 2013, o 20:12 |
|
 |
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Pierwsze słyszę, by skarbowy kierował swoje sprawy do jakiegoś komornika. To w urzędzie skarbowym jest dział "komorniczy" i pracownicy US będą próbować ściągnąć z Ciebie mandat. Oni pracują od 8 do 16 i raczej po nocach nie dzwonią  W praktyce mandat będzie na Tobie wisiał do momentu, aż podejmiesz jakąś pracę i będzie z czego go ściągnąć. Dostaniesz dodatkowo koszty egzekucyjne i tyle. Wolna wola 
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
11 mar 2013, o 20:19 |
|
 |
Słoniu
SV Rider
|
Jest też opcja dogadania się i spłacania w ratach - jak wykażę chęć spłacenia długu to komornik przystanie na każde warunki, które określę jako wykonalne dla mnie np. 30 zł miesięcznie. To jest chyba najlepszy deal.
|
11 mar 2013, o 20:20 |
|
 |
koroviov
SV Rider
Moto: SV650 SS
|
Ciekawi mnie coś innego. Czy jak dostaniesz stypendium to Ci je zajmie komornik? Wychodzi na to, że się uczyć też nie opłaca.
_________________ Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.
|
11 mar 2013, o 20:21 |
|
 |
Słoniu
SV Rider
|
Raczej zajmie te stypendium. Mi to nie grozi 
|
11 mar 2013, o 20:23 |
|
 |
piecus88
SV Rider
|
Stypendium jest wykluczone z egzekucji ;p
|
11 mar 2013, o 20:38 |
|
 |
Słoniu
SV Rider
|
Ciekawe jeszcze jak długo 
|
11 mar 2013, o 20:51 |
|
 |
Pedros
Łowca
|
|
11 mar 2013, o 21:05 |
|
 |
piecus88
SV Rider
|
hehe tak zwane godzinki  mam znajomego, ktoremu ich podrzucali sporo za mandaty, ale kiedys poszedl do urzedu i powiedzial wprost, ze jemu za pieniadze sie nie chce pracowac, a co dopiero za darmo... 
|
11 mar 2013, o 21:14 |
|
 |
Słoniu
SV Rider
|
Na prace społeczna chyba nie zamieniają... ale chętnie bym odpracował, np. w jakimś schronisku dla zwierząt albo w szpitalu onkologicznym do którego mam spacerem 10 min.
|
11 mar 2013, o 21:54 |
|
|