Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 19:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Dlaczego kupujecie SV-ki? 
Autor Wiadomość
mundrek

Moto: sv1k/ 748SP
Post Re: Dlaczego kupujecie SV-ki?
Pierwsze słysze o takich ekscesach przy STkach :/ To już wiem którego na pewno mieć nie będę :D

Albo, że taka was obfitość...

24 lis 2012, o 22:50
motocyklista

Moto: SV1000S 2005
Dlaczego SV ? Bo JESZCZE jak na razie nie stać mnie na KTM RC8 (ale to się zmieni!) :)

11 gru 2012, o 12:46
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Jak już kupować RC8 to koniecznie w wersji R. Moje następne moto, jak nie kupie S1000RR :obity:

11 gru 2012, o 13:39
SV Rider

Moto: SV650S K3
Słoniu napisał(a):
Jak już kupować RC8 to koniecznie w wersji R. Moje następne moto, jak nie kupie S1000RR :obity:

Na rzędówkę chcesz się przesiadać? Po SV to chyba KTM bardziej by pasował ;>

11 gru 2012, o 13:46
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: Morini
lasooch napisał(a):
Wiesz, że ja miałem doświadczenia z ducati kapkę inne niż przez syna sąsiada szwagra Heńka ;) SVek też kilka miałem w warsztacie, ogólnie motocykli japońskich też trochę i na podstawie egzemplarzy, w których osobiście coś naprawiałem, mam taką lub inną opinię.
Tekst był o tym, że ducati nie jest tanie ani w zakupie ani w utrzymaniu i ja się z tym zgadzam. W SV nie trzeba zdejmować głowicy do regulacji zaworów, nie trzeba wyciągać zawieszenia przedniego do kontroli luzów zaworowych, nie trzeba wyciągać silnika z ramy do wymiany pasków rozrządu. To wszystko cholernie wpływa na cenę okresowych przeglądów.
A awaryjność to jest druga sprawa. Może na forum ducati wiele osób nie przyznaje się w ogóle, że coś im znowu klękło w motocyklu, stąd też macie trochę zamazane pojęcie... W sumie się nie dziwię, jak bym kupił za 80tys nowy motocykl w salonie i co chwilę by mi się psuł, to też by mi było wstyd. Pamiętam jak raz odbieraliśmy od klienta z pod domu nowiutkie 848, w którym kolejny raz coś padło i klient razem z sąsiadem pomagali nam załadować motocykl na busa. Sąsiad się pyta w pewnym momencie "Co, zepsuł się motocykl, że do serwisu jedzie?", a właściciel oburzony "Nie! Na tuning oddaję!" ;)

Poki na gwarancji to tylko nerwy zszarpane ze moto w serwisie (i oczekiwanie na czesci) gorzej jak gwarancja sie skonczy i trzeba za takie "kwiatki" samemu juz zaplacic.
Kiedy zakupilem mojego Speeda napalony bylem na Tuono V4R ale ten sprzet rowniez mnie przerazal swoimi kosztami utrzymania (awarie) i spalaniem (8l/100km w trybie spacerowym)
Moze i moj Triumph nie dorownuje Hondzie swoja bezawaryjnoscia (kilka rzeczy na gwarancji wymienialem) jednak do wloszczyzny podchodze sceptycznie....

11 gru 2012, o 14:05
motocyklista

Moto: SV1000S 2005
Słoniu napisał(a):

Nie przesadzałbym z tą wersją R ;) . Zawodnikiem motogp już raczej nie zostanę, a myślę, że podstawowa wersja RC8 i tak dupę urywa w porównaniu z SV1000 :) .

Inna sprawa, że jakoś nie widzę obecnie w katalogu KTM-a wersji "bez R". Jest tylko "R" i "R Track" (tylko na tor). Dziwne bo wcześniej były faktycznie wersje RC8 i RC8R :hmm:

11 gru 2012, o 14:56
SV Rider

Mimo większej mocy wersja R ma poprawione parę rzeczy które szwankowały w podstawowej wersji, np praca skrzyni biegów.

Jankoś napisał(a):
Na rzędówkę chcesz się przesiadać? Po SV to chyba KTM bardziej by pasował ;>

Tylko ze względu na to, że chcę poznać tą, już osławioną moc S1000RR ;P Najchętniej to chciałbym mieć oba te motocykle pod warunkiem, że mi ktoś kupi :obity:

11 gru 2012, o 15:47
SV Rider

Moto: Sv 650N k3/mts1200
http://www.youtube.com/watch?v=vNFcJpPXSO4
Bmw ponoć za wspaniałe też nie jest pod względem niezawodności.
Skoro wraca duży v-strom, może powstanie większy gladius?

11 gru 2012, o 15:51
SV Rider

hubi199 napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=vNFcJpPXSO4

Dla mnie to panewka... wał na szrot.

11 gru 2012, o 15:58
SV Rider

Moto: Bawaria...
R@F napisał(a):
lasooch napisał(a):
Wiesz, że ja miałem doświadczenia z ducati kapkę inne niż przez syna sąsiada szwagra Heńka ;) SVek też kilka miałem w warsztacie, ogólnie motocykli japońskich też trochę i na podstawie egzemplarzy, w których osobiście coś naprawiałem, mam taką lub inną opinię.
Tekst był o tym, że ducati nie jest tanie ani w zakupie ani w utrzymaniu i ja się z tym zgadzam. W SV nie trzeba zdejmować głowicy do regulacji zaworów, nie trzeba wyciągać zawieszenia przedniego do kontroli luzów zaworowych, nie trzeba wyciągać silnika z ramy do wymiany pasków rozrządu. To wszystko cholernie wpływa na cenę okresowych przeglądów.
A awaryjność to jest druga sprawa. Może na forum ducati wiele osób nie przyznaje się w ogóle, że coś im znowu klękło w motocyklu, stąd też macie trochę zamazane pojęcie... W sumie się nie dziwię, jak bym kupił za 80tys nowy motocykl w salonie i co chwilę by mi się psuł, to też by mi było wstyd. Pamiętam jak raz odbieraliśmy od klienta z pod domu nowiutkie 848, w którym kolejny raz coś padło i klient razem z sąsiadem pomagali nam załadować motocykl na busa. Sąsiad się pyta w pewnym momencie "Co, zepsuł się motocykl, że do serwisu jedzie?", a właściciel oburzony "Nie! Na tuning oddaję!" ;)

Poki na gwarancji to tylko nerwy zszarpane ze moto w serwisie (i oczekiwanie na czesci) gorzej jak gwarancja sie skonczy i trzeba za takie "kwiatki" samemu juz zaplacic.
Kiedy zakupilem mojego Speeda napalony bylem na Tuono V4R ale ten sprzet rowniez mnie przerazal swoimi kosztami utrzymania (awarie) i spalaniem (8l/100km w trybie spacerowym)
Moze i moj Triumph nie dorownuje Hondzie swoja bezawaryjnoscia (kilka rzeczy na gwarancji wymienialem) jednak do wloszczyzny podchodze sceptycznie....

A to mnie kolega bardzo zaintrygowal swoja wypowiedzia, szczegolnie czescia dotyczaca awarii. Mnie udalo sie wyczytac, ze Aprilia jakos specjalnie nie jest awaryjna. Tuono aktualnie stanowi moj cel zakupowy tuz po wygranej w totka ;) mozesz cos wiecej o tych awariach napisac, ewentualnie ppdac jakis zrodlo do poczytania?
Pozdrawiam
Arek

11 gru 2012, o 17:15
SV Rider

Konkluzja: Ducati to motocykle dla ludzi którzy ogarniają mechanikę i mają dobrze wyposażony warsztat. Mając takie warunki to sama przyjemność rozebrać sobie moto na weekend i zrobić cały serwis samemu.

11 gru 2012, o 17:26
SV Rider

Moto: SV650 2003
Słoniu napisał(a):

Jak BMW S1000RR to tylko w wersji HP4 ;)
http://www.asphaltandrubber.com/wp-cont ... hp4-12.jpg

12 gru 2012, o 09:12
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2