Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 9 kwi 2025, o 02:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Wypadki-jak to z nimi jest? 
Autor Wiadomość
rowerzysta

Moto: aktualnie szukam
Post Re: Wypadki-jak to z nimi jest?
I tak jak mówicie temu się nic nie dzieje kto nic nie robi. Narty to już zupełna inna bajka wczoraj oglądałem na czechach reportaż. To oni się na ogromne kwoty ubezpieczają, bo wypadek na nartach tak jak samochodowy sprawca pokrywa koszty leczenia (nie małe) więc chyba każdy sport niesie jakieś ryzyko za sobą. A wiem, że warto bo pamiętam za łebka jak się na motorowerach śmigało, a jeszcze wcześniej prosiło się motocyklistów na parkingu żeby przewieźli parę kółek :) No i jednak chyba trzeba będzie jednak kupić i zobaczy co będzie patrząc na to, że już miesiąc strój w szafie wisi i nawet się zastanawiałem na odsprzedaniu :)

8 sty 2013, o 15:54
SV Rider

Moto: suzuki sv650s
prz3mek1 napisał(a):
I tak jak mówicie temu się nic nie dzieje kto nic nie robi. Narty to już zupełna inna bajka wczoraj oglądałem na czechach reportaż. To oni się na ogromne kwoty ubezpieczają, bo wypadek na nartach tak jak samochodowy sprawca pokrywa koszty leczenia (nie małe) więc chyba każdy sport niesie jakieś ryzyko za sobą. A wiem, że warto bo pamiętam za łebka jak się na motorowerach śmigało, a jeszcze wcześniej prosiło się motocyklistów na parkingu żeby przewieźli parę kółek :) No i jednak chyba trzeba będzie jednak kupić i zobaczy co będzie patrząc na to, że już miesiąc strój w szafie wisi i nawet się zastanawiałem na odsprzedaniu :)

Zwariował...strój sprzedać...
Nie poddawaj się, kompletuje wszystko, motocykl kupuj, a kobita jak kocha, to zaakceptuje :] :D

www.logo-ratio.pl

8 sty 2013, o 16:04
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: sv100s 2003
jak powiedziałem ( nie zapytałem) żonie że ,,jest okazja w dobrej cenie kupić moto" to niezaakceptowała, zgadała sie z moją matką i gadały - wystarczyło powiedzieć..( oczywiście błąd) ... po moto pojechałem, kupiłem, żone postawiłem w sytuacji bez wyjścia. oczywiście chodzi o pierwsze moto, oczywiście okazało się że nie była to okazja taka jak myślałem i żona wykłądała kasę na zrobienie ( tzn zawsze pożyczałem na wieczne oddanie;P) , później już wogóle się jej spodobałojeżdzenie, siedziałem i dłubałem w garażu ile wlezie, kupowałem co trzeba itp. żona tylko czekała na znak sygnał kiedy jedziemy.

teraz mam kolejne moto i żona mówi mi teraz że z chęcią by pojeździła ze mną i że szkoda że taka pogoda.... teskni za jazdą na moto

8 sty 2013, o 17:39
Zobacz profil WWW
SV Rider

parys napisał(a):
strzała na krzyżówce dostałem centralnie w lewą nogę. Widząc oczami, ze cos na mnie jedzie, cieżar ciala juz przenioslem żeby uciec maszyną jak najwiecej od uderzenia no niestety nie udało się ale dzieki temu nie wywaliłem się tylko mnie "odbilo" no ale przechodząc do sedna - jadący bezpośrednio za mną nie zatrzymali się nawet. Widzący zdarzenie z innej strony skrzyżowania - którzy stali na czerwonym świetle także mnie olali, wyszedlem na srodek jezdni zeby jakies dane od nich wyciągnąc coś - ominęli mnie szerokim łukiem.

polska.....

8 sty 2013, o 17:40
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: sv650s k3
e tam marudzicie, do mnie jak leżałem na krzyżówce podbiji świadkowie jehowi i spytali czy wiem co sie stanie po śmierci :mrgreen:

8 sty 2013, o 18:03
Zobacz profil ICQ
rowerzysta

slusar_o2 napisał(a):
e tam marudzicie, do mnie jak leżałem na krzyżówce podbiji świadkowie jehowi i spytali czy wiem co sie stanie po śmierci :mrgreen:

Każda szansa na "nawrócenie" jest dobra ;)
Czyli z marzeń nie rezygnuje i dalej będę ślipieć na portalach ogłoszeniowych może coś ciekawego za rozsądne pieniądze się znajdzie ;) i chyba też postawie ją przed faktem dokonanym. Chociaż ja już informowałem, że kupie :)

8 sty 2013, o 18:06
SV Rider

Moto: GS500E 2000
Ja osobiście od małego się za jednośladami oglądałam. Potem dorosłam i dwuśladem się woziłam. Jak usłyszałam któregoś pięknego dnia hasło "Przewiozę Cię na moim moto" to bałam się na parkingu wsiąść bez kasku.
A teraz mam swojego misia :) I zarażam dalej - mój połówek coraz bardziej łakomym okiem spogląda na misia i też mu się oczka zaczynają świecić do :tomekk:

A że jest niebezpiecznie... Oczywiście. Gleba jest stanowczo bardziej prawdopodobna niż to, że w drewnianym kościele cegła Ci na łeb spadnie i zabije.
Ale po pierwsze - nie ryzykujesz, nie masz ;), a po drugie - jeśli zrobisz wszystko co w Twojej mocy, żeby być dobrze ubranym, jeździć na miarę swoich umiejętności i możliwości i wyprzedzać myślenie innych użytkowników drogi co najmniej o dwa kroki... to już tylko opieka Anioła Stróża zostaje do ogarnięcia ;)

Kup, zarażaj pasją, ciesz się chwilą. Jeśli ludzie Ci bliscy zobaczą, ile radości Ci to sprawia, nie powinni się buntować bardziej niż to konieczne.
Skoro ja poradziłam sobie z moim Tatusiem (a nie było łatwo) to i Ty poradzisz sobie ze swoją Lubą :spoko:

8 sty 2013, o 19:11
SV Rider

slusar_o2 napisał(a):

dobre :mrgreen:

9 sty 2013, o 11:51
Zobacz profil WWW
rowerzysta

Moto: Byl Ducati
Generalnie porównując jazdę samochodem i na moto wiadomo, że tym drugim niebezpieczniej. Przykładowo przez jeden sezon na motocyklu mam więcej sytuacji podbramkowych niż przez dwa lata autem. Na pewno gleba kontrolna pomaga przy nauce pokory szczególnie na początku przygody z dwoma kołami - ale Wam i sobię nie chcę tego życzyć. Oby ten sezon był pełny pozytywnych wspomnień.
Gdzieś ktoś kiedyś mi powiedział, że jak wezmę swoją potencjalną wybrankę na żonę motocyklem na "trudną" długą wycieczkę tak, aby było zimno, niewygodnie i w ogóle do dupy i na koniec powie, że było fajnie to jest to materiał na żonę, jak nie to kop w tyłek i szukać dalej. :mrgreen:

Ostatnio edytowano 10 sty 2013, o 09:10 przez dzeykob, łącznie edytowano 1 raz

9 sty 2013, o 22:54
SV Rider

Moto: SV650S K6
http://demotywatory.pl/3684974/Kazala-m ... albo-motor

"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".

9 sty 2013, o 23:25
SV Rider

Moto: Bawaria...
dzeykob napisał(a):
Gdzieś ktoś kiedyś mi powiedział, że jak wezmę swoją potencjalną wybrankę na żonę motocyklem na "trudną" długą wycieczkę na moto tak, aby było zimno, niewygodnie i w ogóle do dupy i na koniec powie, że było fajnie to jest to materiał na żonę, jak nie to kop w tyłek i szukać dalej. :mrgreen:

Ryzykowna teoria... :obity:

10 sty 2013, o 07:43
SV Rider

Moto: SV 1000S
dzeykob napisał(a):
Gdzieś ktoś kiedyś mi powiedział, że jak wezmę swoją potencjalną wybrankę na żonę motocyklem na "trudną" długą wycieczkę tak, aby było zimno, niewygodnie i w ogóle do dupy i na koniec powie, że było fajnie to jest to materiał na żonę, jak nie to kop w tyłek i szukać dalej. :mrgreen:

Żeby to było takie proste...

10 sty 2013, o 15:49
SV Rider

Moto: SV650 SS
Ja słyszałem, że bierze się pannę do egiptu i wspólnie choruje na powszechną wśród turystów chorobęzwaną "zemstą faraona". Badacze tej problematyki twierdzą, że nic tak nie cementuje związku jak wspólna sraczka.
Ale ja się nie znam.

10 sty 2013, o 16:17
motocyklista

Moto: czeka na kupno :D
Ze mna to było tak :) opis mojej kolizji w 3 poscie

viewtopic.php?f=19&t=8884

10 sty 2013, o 16:29
SV Rider

Moto: SV650S K3
koroviov napisał(a):
Ja słyszałem, że bierze się pannę do egiptu i wspólnie choruje na powszechną wśród turystów chorobęzwaną "zemstą faraona". Badacze tej problematyki twierdzą, że nic tak nie cementuje związku jak wspólna sraczka.
Ale ja się nie znam.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Prawie się popłakałem ze śmiechu; ale nie wszyscy chorują wystarczy pić % zamiast wody ;)

10 sty 2013, o 18:59
Zobacz profil WWW
SV Rider

dzeykob napisał(a):
...Na pewno gleba kontrolna pomaga przy nauce pokory szczególnie na początku przygody z dwoma kołami ...

Gleba kontrolna... :hmm:

10 sty 2013, o 19:42
rowerzysta

Moto: Byl Ducati
Pierwsza gleba na moto :mrgreen:

10 sty 2013, o 22:45
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Ja proponuje tak...bierzesz pannę na moto - i kocyk. Jedziecie na piknik do lasu/nad jeziorko - wskazane łącznie. Wypoczywacie aktywnie na kocyku, a Twoja kobieta zawsze jest tak ułożona, że ma motocykl przed oczami...już zawsze będzie się jej dobrze kojarzył :) O ile się dobrze sprawisz ;)

11 sty 2013, o 02:16
SV Rider

Moto: CBR600RR PC40
Post Re: Odp: Wypadki-jak to z nimi jest?
Plastic, mistrzowski tekst :)

11 sty 2013, o 08:31
rowerzysta

plastic napisał(a):
Ja proponuje tak...bierzesz pannę na moto - i kocyk. Jedziecie na piknik do lasu/nad jeziorko - wskazane łącznie. Wypoczywacie aktywnie na kocyku, a Twoja kobieta zawsze jest tak ułożona, że ma motocykl przed oczami...już zawsze będzie się jej dobrze kojarzył :) O ile się dobrze sprawisz ;)

To nie dość, że w aucie wożę ciągle kocyk to jeszcze miałbym jeden na motocykl przypisać, wtedy to już zupełnie mnie za erosomana wezmą :D, ale przeglądając fundusze to kupię dopiero za rok, bo nie chcę kupować czegoś co mi się nie podoba i musiałbym zmieniać za jakiś czas.

11 sty 2013, o 08:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona