Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 9 sty 2025, o 20:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2901 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 146  Następna strona
Jaki motocykl po SV? 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Post Re: Jaki motocykl po SV?
plastic napisał(a):
Bo Ty Rozkosmany stary dziad jesteś :) "Wspomnienia to przekleństwo...", przyzwyczajenia też. Ja z SV przesiadłem się na haykę i czułem się jak w niebie, ale już przesiadka na VFR-kę przyszła z bólem - pamiętaj (!) jak już się przesiadasz, to tylko do wyższej klasy :)

dla tego brakuje mi dwóch poprzednich lokomotyw ale nie wszystko można mieć bo na czymś Marta musiał jeździć a taki kloc odpadał

www.logo-ratio.pl

29 gru 2014, o 22:43
Zobacz profil WWW
Mister Apollo

Moto: Z1000
Na tym paskudnym forum kawasaki którego imienia tutaj nie wymawiamy jest opis przejażdżki dwóch "turystów" do chrwacji i spowrotem w 36h - z1000 I gen. i SV1000S.
Obrazek
Osobiście pobiłem u Infi rekordy szutru ustawione przez asów na tenerach (niezbyt to mądrę, ale ego mocne narzędzie). A że pindy kupują turystyka z imidżem terenowca i nie zjeżdżają z autostrady? Polecam ostanią scenę pixarowej animki - "Auta", tą o hummerze.
Sam mam zgryz, niby zeta z czystych nudów bym zmienił, ale w sumie nie ma na co, ze dwa współczesne motocykle są wyraźnie lepsze w te klocki, ale nijak nie usprawiedliwia to siana jakie musiał bym na nie wyłożyć :(

29 gru 2014, o 22:44
SV Rider

Moto: SV 650S
plastic napisał(a):
Rozkosmany nie myśl jak stary dziad ;) - http://www.suzuki-moto.pl/index.php?id= ... ews=120910 - wszystko można! :) Ja też do pracy nie zawsze mam autostrady:
Obrazek
Trza se dawać radę - powiedział ruski oficer zawiązując dżdżownicą buty ;)

Enooo, nie przesadzaj. Twoja Hayka stoi na drodze :hmm: mozna powiedzieć że niemieckiej, prawie autobahna gdyby świecącą farbą obmalować :obity: Czekaj, niech no ja znajdę foty tej po której z młoda jechaliśmy. Tam nie było ruchu prawo czy też lewostronnego. Tam był ruch rozpaczliwy, ciężarówki raz z lewej a raz z prawej strony mijało się gdy one dziury omijały. O wyprzedzaniu oczywiście mowy byc nie mogło i do dziury lepiej było nie wpadać. Cholera wie jak głeboko było dno i czy wogóle było :hahaha:
Ale najlepsze było jak wjeżdżaliśmy do Polski. Lało jak cholera, jakas jeb..... karteczka od gościa na szlabanie rozpuściła się. Ukraińska celniczka chciała ta karteczkę, ja ja odsyłałem do tego na szlabanie żeby se wziała bo mi ona na ch...... potrzebna. Ona bez niej nas nie puszcza, ja dalej swoje. W końcu pyta co ja chcę a ja jej obrazowo tłumaczę: Patrz--- tam jest Ukraina---o tam, kończy się za tamtym szlabanem---oooo tam. Przyjechaliśmy z tamtąd a jedziemy tam---za ten szlaban--- do Polski-- kapujesz?
Młoda z kilkoma przypadkowymi osobami prawie leżą i machają łapkami ze śmiechu.
W końcu ta laska z budki poważną minę zrobiła i pyta: A co wieziecie?
:hmm:
Arbuza wieziemy :spoko:
Po to jechaliście na Ukrainę?
Tak, po arbuza, u was lepsze. Ale rachunku nie mam, kupiliśmy przy drodze
---- w końcu coś tam pomamrotała, powiedziała i żeby sp.... :obity:
Chwile po tym byliśmy w PL.

kacperski napisał(a):
Osobiście pobiłem u Infi rekordy szutru ustawione przez asów na tenerach (niezbyt to mądrę, ale ego mocne narzędzie). A że pindy kupują turystyka z imidżem terenowca i nie zjeżdżają z autostrady? Polecam ostanią scenę pixarowej animki - "Auta", tą o hummerze.
Sam mam zgryz, niby zeta z czystych nudów bym zmienił, ale w sumie nie ma na co, ze dwa współczesne motocykle są wyraźnie lepsze w te klocki, ale nijak nie usprawiedliwia to siana jakie musiał bym na nie wyłożyć :(

Znaczy masz na mysli jakies dwa co bardziej nadają sie od Z-ty do latania po szutrach?
:hahaha:

(z pixarowych animek najbardziej pasuje mi Mator. Luigi też spoko :obity: )

29 gru 2014, o 23:27
Mister Apollo

Szyderca, szutrowe rekordy biłem na sv-ce :mrgreen:

Ostatnio edytowano 30 gru 2014, o 12:48 przez kacperski, łącznie edytowano 1 raz

30 gru 2014, o 02:05
SV Rider

Moto: SV650S'99
Propo hajki ;)

30 gru 2014, o 12:34
Zobacz profil WWW
SV Rider

No niech wam bedzie, sprzedam Sabrine, dołoże na droge trochę trybików, zrobe parę nadgodzin i kupie se hayke :obity:
:hmm: w sumie to takie szkardne że aż ładne
---- a własciwie to jakie to-to cięzkie jest? W ćwierć tony się zmiesci?

ed..
Jakoś nie mogę znaleźć fotek z Ukrainy.
Nie mniej średniej wielkości dziura w drodze wyglada tak :
Obrazek
taka odrobine większa :obity:
Obrazek
ta po której jechalismy w odcinkach de-lux do złudzenia przypominała tą :
Obrazek
potem niestety już tak fajnie nie było :smutas:

Jeżeli kogos interesuje to trasa której nie zapomnimy zaczyna się kawałek za przejściem Zosin. Droga P15 w kierunku Lwowa.
młoda rozkminiała najpierw jakim cudem w drodze wiecej dziur niż obok. Potem gdy dojechaliśmy do Czerwonochradu to dała se spokój. Szkody górnicze tak wielkie że dziury jak z drugiego obrazka to co chwila były
:hahaha:
Acha, odcinek ten pokonywaliśmy chyba z 8-9 godzin zanim dopełzaliśmy do Lwowa

Ostatnio edytowano 30 gru 2014, o 14:19 przez Rozkosmany, łącznie edytowano 1 raz

30 gru 2014, o 13:28
SV Rider

Moto: SV650s k6
hayki seryjne cos kolo 250-260 waza :)

30 gru 2014, o 13:57
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Rozkosmany daleko nie trzeba szukać, wystarczy wyjechać z Warszawy kierując się w stronę Dęblina. Wielu zna ta trasą ;) Kiedy się kończy się betonówka to zaczyna się natomiast droga gdzie korzenie z drzew przebijają się przez asfalt ponieważ rosną bardzo blisko Wisły ;)

Obrazek

ale jakiś mądry sobie wymyślił, że można te dziury pokryć asfaltem i jazda po czymś takim to już istny koszmar :/ ale całe szczęście duża jego cześć się wykruszyła

Obrazek

ja na ZZR1100 jeżdżąc do rodziców tą trasą jak rozwijałem po drodze nie pokrytej asfaltem max 180k/h a kolega na Hayce 200k/h to potem ledwo 170 :/ jak już próbowali ją ulepszyć a o SV już nawet nie wspomnę bo na tym motocyklu przy tych prędkościach z tej drogi można porostu wypaść.

www.logo-ratio.pl

30 gru 2014, o 23:48
Zobacz profil WWW
SV Rider

Ciekawe jak ja bym tam jechał na swojej ew. hayce. Toż to droga szerokosci takiej co to ja ją ledwie bym zobaczył :hahaha: A jeszcze tak ze 2 paki na budziku :hmm: W sumie zawsze można albo odwinąc bardziej albo zamknac całkiem oczy :obity:
No ale co do tego jak moto siedzi >w drodze< to masz trochę racji. Gdy wybieram się nad wodę to mam taką dosyć krętą drogę. Właściwie to same zakręty i gdy jadę Suzą to niustannie macham biegami, zwalniam i przyśpieszam a gdy jadę Lokomotywą to w zasadzie non stop to samo tempo. Tylko że to jednak jest zludzenie jakie daje większy i zdecydowanie cięzszy motocykl. Wydaje się że jedzie się wolniej, że lepiej siedzi w drodze ale praw fizyki ostatecznie i tak nie poprawisz. I gdy zachciałby sie jej ta drogę opuścic to myślę że miałbym zdecydowanie wiekszy kłopot niz z SV

31 gru 2014, o 00:18
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Rozkosmany napisał(a):
Ciekawe jak ja bym tam jechał na swojej ew. hayce. Toż to droga szerokosci takiej co to ja ją ledwie bym zobaczył :hahaha: A jeszcze tak ze 2 paki na budziku :hmm:

To trójki byś nie wrzucił? ;) Na hayce prędkość podróżna to 180 km/h - gdybyś nie spojrzał na licznik, to nawet byś nie miał pojęcia ile jedziesz :)

31 gru 2014, o 01:21
SV Rider

No i bracie tego przytępienia zmysłów własnie najbardziej się boję w tych dużych agregatach. Wprawdzie moja stara Sabrina to koło hayki zdaje się że nawet nie stała :hmm: Nie mniej klocek z niej porównywalny gabarytem i masą i od samego początku wykapowałem że jazda zgodna z okragłymi znakami przy drodze to z jej falami nijak się nie stroi.
Też jakos tak sensowna podróżna prędkość to zbliżona do tej wartości którą podałeś. Najwolniej, żeby było w miarę znośnie to jakie 100 MPH na tym jej wielkim cyferblacie.
Jadąc pierwszy raz w dłużą trasę, tak sobie jadę pomalutku na autostradzie, staram się podziwiać widoki, grzebię jeszcze w tankbagu bo mnie naszło żeby zdjecie zrobić. Aż tu z nienacka coś mnie jakis samochód wyprzedza. No i tak wyje masakrycznie przy tym, prawie widze już jak mu wylatuja zawory przez rurę. Zastanawiam się co mu jest :hmm: patrzę na licznik a wskazówka coś w okolicy 120 MPH. A gdzie tu do końca?
Tak właściwie dopiero wtedy troche respektu do niej nabrałem bo predkość ta dla niej jak to mówią, ciepłym sikiem :obity:

31 gru 2014, o 11:27
SV Rider

Moto: Aprilia Shiver 750
Nie będę zakładał nowego tematu, ten chyba jest ok.
co sądzicie żeby kupic KTM 690 Duke? Jakieś opinie pozytywne/negatywne mile widziane i na temat moto i na temat ogólnie KTM.

30 sty 2015, o 20:04
SV Rider

Dono miał Duka 990, jego zapytaj.

1 lut 2015, o 13:25
motorowerzysta

Moto: SV650S/N 07'
990 i 690 to dwie zupełnie inne charakterystyki, 990 v2 a w690 całe pier...cie pochodzi z jednego cylindra i tez jest fajne :) najlepiej sie przejechac ...jeszcze mocniejsze chamowanie silnikiem niż v2 i znacznie bardziej szarpie przy wolnych obrotach, jednak posiadając kiedyś duka przez 1 sezon zawsze dreczylo mnie pytanie ile to wytrzyma, nie jestem inżynierem ale na tyle wyobraźni technicznej ile posiadam jestem przekonany (być może błędnie) ze przy jednym cylindrze cały dół silnika cierpi znacznie bardziej. Może wypowie sie ktoś kto zamiast wyobraźni ma dużo teori lub trochę wiecej niż ja praktyki. Przez 4 miechy byłem zadowolony. Jak już zabieram głos w tym wątku to może miał ktoś doświadczenia z motongami firmy buell, kiedyś chciałbym coś z ich stajni, cała masa ciekawych rozwiązań i ponoć jedne z lepiej prowadzących sie moto, raz jeździłem na xb12 i było całkiem fajnie

3 lut 2015, o 19:02
SV Rider

Moto: SV'01 Raptor650'09
Klient przyjeżdżał do mnie często buellem (z tych wygodniejszych, nie znam ich po modelach:P).
Kupił rocznego 5k mil i on dołożył koło 15k. Ile razy go pytałem to mówił że jest bardzo zadowolony, wygodny moto, awarii brak.
Przejechałem się, i w sumie mógł bym mieć :D Fajne i ładne sprzęty, trzeba przyznać..

4 lut 2015, o 08:37
motorowerzysta

to był silnik hd czy rotax, piszesz ze moto swieże więc pewnie rotax

4 lut 2015, o 09:19
motocyklista

Moto: Street Triple R
Ja po mojej SV kupie inna SV ale rocznik 2005+ nie wiem jeszcze N czy S ale na pewno włożę do niej troche kasy. Przede wszystkim lagi z gsxr (strasznie podobają mi się motory z up-side down). Szukałem innych moto, i nic nie spełnia moich wymagań - na pierwszym miejscu silnik V2 ew. L2, waga na sucho ~~170kg, duży stosunek momentu do KM. Ducati 786 za drogie a Aprilia Shiver zbyt kłopotliwa w serwisach. SV jak na razie to dla mnie idealny motor. Jedynie boli mnie to popsuje silnik jezdząc na 1 kole.

5 lut 2015, o 22:15
SV Rider

Moto: GSX-R750 K5
pawel4x napisał(a):
Ja po mojej SV kupie inna SV ale rocznik 2005+ nie wiem jeszcze N czy S ale na pewno włożę do niej troche kasy. Przede wszystkim lagi z gsxr (strasznie podobają mi się motory z up-side down). Szukałem innych moto, i nic nie spełnia moich wymagań - na pierwszym miejscu silnik V2 ew. L2, waga na sucho ~~170kg, duży stosunek momentu do KM. Ducati 786 za drogie a Aprilia Shiver zbyt kłopotliwa w serwisach. SV jak na razie to dla mnie idealny motor. Jedynie boli mnie to popsuje silnik jezdząc na 1 kole.

chcesz zmienić lepszą SV na gorszą? :P
Modź tą co masz. A smarowanie na bank da sie poprawić ;)

6 lut 2015, o 12:45
Mister Apollo

Wystarczy zalać ponad max i nawet guma niestraszna.

6 lut 2015, o 12:46
motorowerzysta

hmm, a czemu 1000 gorszy?

6 lut 2015, o 15:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2901 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 146  Następna strona