Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 22:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1887 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 95  Następna strona
Ku przestrodze. 
Autor Wiadomość
amelinum!

Moto: SV650S K3+Ducati 848
Post Re: Ku przestrodze.
Chyba, a właściwie napewno nie zrozumiałeś mojego posta, poza tym twoja wypowiedź według mnie jest zwyczajnie tendencyjna.
Niestety nie podejmę polemiki, bo nie mam ochoty na nią z Tobą w temacie motocyklistów i ich zachowań (efekt twojego tekstu). Nie jesteś obiektywny, przynajmniej w tym co napisałeś powyżej. Przepraszam.
Z mojej strony na ta chwilę EOT.
Szerokości, zero winkli, pustych i bez żwirowych ulic ;P , kulturalnych kierowców na twojej drodze :P , etc...
Pozdrawiam.

10 lip 2012, o 19:55
motocyklista

Moto: SV650S 2004
Cytuj:
Prawda zawarta jest w odpowiedzi na pytanie: czy istnieje inna grupa użytkowników dróg, wśród których występuje aż tak wysoki odsetek (na oko koło 30 %) ludzi a może raczej chamokretynów, którzy:
- całokształtem swego zachowania na drodze dowodzą głębokiej pogardy dla innych użytkowników dróg
- nagminnie tworzą na drodze niebezpieczne sytuacje, celowo wymuszają pierwszeństwo
- na chama wciskają się i zmuszają do zjeżdżania na boki auta np wyprzedzając pomiędzy jadącymi samochodami
- w d... mają wszelkie przepisy ruchu drogowego i dobre obyczaje panujące na drodze
- osiągają na uliczkach osiedlowych prędkości 3 razy większe niż powszechnie przyjęte za akceptowalne
- zaginają tablice rejestracyjne by uniemożliwić identyfikację swej tożsamości
- zakłócają spokój mieszkańców potwornie głośnymi wydechami, którymi celowo ryczą o każdej porze dnia i nocy.

I co z tego, że 70 % motocyklistów to kulturalni ludzie którzy nie robią rzeczy takich jak wymienione powyżej. Gdy pojawi się informacja o wypadku motocyklisty, każdy ma pierwsze skojarzenie z tymi 30 procentami...bo to ich najbardziej widać i słychać.... A więc każdy myśli: na pewno pędził jak dureń i sam jest sobie winien. Dobrze że zabił tylko siebie a nie niewinnego kierowcę.

To nie są grzeszki włącznie motocyklistów motocyklistów.

10 lip 2012, o 20:50
SV Rider

Moto: B 1250 S
Cholera to chyba jestem ten zły ....

10 lip 2012, o 23:52
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV1000S 2005
Tigera1 i Przemekkg czytajcie może ze zrozumieniem a nie z zaślepieniem przynależności do określonej grupy (w tym przypadku motocyklistów).

z2maciek bardzo dobrze i rzeczowo wyjaśnił skąd może się brać ta nienawiść w komentarzach kierowców wobec motocyklistów. Nie jest to wypowiedź tendencyjna i przecież z jego wypowiedzi nie wynika, że to tylko motocykliści takie grzechy mają na sumieniu. O beczkowoźnicach i ich grzechach można by napisać osobny post po prostu. Jednak mowa jest o tym "dlaczego kierowcy najeżdżają na motocyklistów" . z2maciek napisał dość precyzyjnie DLACZEGO TAK JEST. Nic nie stoi na przeszkodzie abyście zaczęli najeżdżać na samochodziarzy jeżeli macie taką potrzebę.

Sam jestem motocyklistą ale dobrze rozumiem czemu mamy wśród puszkarzy taką opinię. Ludzie mają tendencję do generalizowania i grupowania. Już sam fakt o tym, że mówię o "beczkowoźnicach" jest tego dowodem nie do zbicia ;)

11 lip 2012, o 19:01
amelinum!

Moto: SV650S K3+Ducati 848
padek78 napisał(a):
Tigera1 i Przemekkg czytajcie może ze zrozumieniem a nie z zaślepieniem przynależności do określonej grupy (w tym przypadku motocyklistów).

z2maciek bardzo dobrze i rzeczowo wyjaśnił skąd może się brać ta nienawiść w komentarzach kierowców wobec motocyklistów. Nie jest to wypowiedź tendencyjna i przecież z jego wypowiedzi nie wynika, że to tylko motocykliści takie grzechy mają na sumieniu. O beczkowoźnicach i ich grzechach można by napisać osobny post po prostu. Jednak mowa jest o tym "dlaczego kierowcy najeżdżają na motocyklistów" . z2maciek napisał dość precyzyjnie DLACZEGO TAK JEST. Nic nie stoi na przeszkodzie abyście zaczęli najeżdżać na samochodziarzy jeżeli macie taką potrzebę.

Sam jestem motocyklistą ale dobrze rozumiem czemu mamy wśród puszkarzy taką opinię. Ludzie mają tendencję do generalizowania i grupowania. Już sam fakt o tym, że mówię o "beczkowoźnicach" jest tego dowodem nie do zbicia ;)

Wróć do mojego "pierwotnego" postu, potem czytaj i oceniaj !.
A przede wszystkim zanim zaczniesz oceniać innych, oceń sam siebie.
Ja w swoim poście zadałem ogólne ! pytanie by, być może wywołać polemikę, na temat nienawiści ?, zawiści ? etc.. ludzi, którzy komentują doniesienia o wypadkach i tyle. Styl, którego użył kolega w mojej opinii jest nie na miejscu i wpisuje się w styl i charakter odpowiedzi pod przytoczonymi newsami.
Prawdopodobnie to Ty masz problemy ze zrozumieniem tekstu, bądź nie czytasz wszystkiego dokładnie ( do czego namawiam).
Sam jak wielu z nas poruszam się i autem i motocyklem, ponadto autem nawijam niestety w mieście około 80 km dziennie.
Nie twierdzę że jestem dobrym kierowcą, za to tamten post to według mnie kolejne wylewanie zółci, które nic nie wnosi do ogólnego wizerunku motocyklistów.
Nadal twierdzę że tamten post jest zwyczajnie tendencyjny (może nie rozumiesz tego słowa).
Pozdrawiam

11 lip 2012, o 20:57
motocyklista

Moto: Honda cbr600f4
http://www.tvp.pl/warszawa/aktualnosci- ... de/7967618

12 lip 2012, o 00:03
motocyklista

Tigera nie dosc ze jestes niegrzeczny to jeszcze agresywny. Zalatuje mi to dziecinada. Przeczytalem Twoj pierwszy post i ogolnie wynika z niego ze jestes zadziwiony skala nienawisci kierowcow wobec motocyklistow i zastanawiasz sie skad sie to bierze. Maciek napisal Ci swoje przemyslenia na ten temat zupelnie nietendencyjnie i calkiem obiektywnie. Ty zamiast temat przemyslec zaczynasz dziecinny atak. Uwazasz ze nie mozna powiedziec zlego slowa o motocyklistach?

12 lip 2012, o 07:31
SV Rider

Moto: GSXR k8
na looz chłopaki :)

w temacie:

http://www.smog.pl/wideo/54564/wypadek_ ... _z_bliska/

12 lip 2012, o 08:50
spamOWCA

Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Tego pieszego to wrrr :killer: Powinni takich rozjeżdżać a nie hamować, i jeszcze zwiał.

12 lip 2012, o 11:35
SV Rider

Owca007 napisał(a):
Tego pieszego to wrrr :killer: Powinni takich rozjeżdżać a nie hamować, i jeszcze zwiał.

Ku..a!!, co za tępaki z tych ludzi w samochodach. Zamiast od razu pomóc, patrzą się na gościa, który leży pod moto i próbuje się wydostać.

12 lip 2012, o 16:24
SV Rider

Moto: 2x 650s K9 ..... 675
Trzeba przyznać, że BMW ma doskonale hamulce :] A pieszego to też bym zajebał

12 lip 2012, o 16:46
motocyklista

Z tym BMW to coś nie kumam. Przecież toto jest naszpikowane elektroniką. ABS to chyba najmniej wyrafinowany system w tym modelu, bo do tego dochodzi anti-wheelie, żyroskop i jeszcze parę innych. W związku z czym zadziwiający jest temat z tym hamowaniem. No chyba, że te systemy można wyłączyć (akurat tego nie wiem) albo miał coś grzebane i na własną rękę coś zmieniał.

12 lip 2012, o 19:58
SV Rider

Moto: Sv 650N k3/mts1200
Można powyłączać.
0:30

Oraz filmik bez złego zakończenia

12 lip 2012, o 20:42
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Ku przestrodze: jak będziecie jechać do Gosixa na ognisko następnym razem to uważajcie na zakręty w polu.
Wczoraj jadąc od strony puławskiej z jednego wypadłem i wylądowałem w polu ziemniaków. Ja cały, moto całe, strat nie ma tyle co całe w piachu xd Normalnie sam z siebie się śmiałem że przepałowałem zakręt :hahaha:

15 lip 2012, o 17:46
SV Rider

Moto: litr s k5---->
Razor napisał(a):
Ku przestrodze: jak będziecie jechać do Gosixa na ognisko następnym razem to uważajcie na zakręty w polu.
Wczoraj jadąc od strony puławskiej z jednego wypadłem i wylądowałem w polu ziemniaków. Ja cały, moto całe, strat nie ma tyle co całe w piachu xd Normalnie sam z siebie się śmiałem że przepałowałem zakręt :hahaha:

:->

bo jeździć to trza umić :] :obity:

Obrazek

---==Facebook==---

15 lip 2012, o 18:09
Zobacz profil WWW
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Nie przełączyłem na długie, nie zauważyłem zakrętu, dałem po heblach a jeszcze piach był na jezdni. Zakręt był w lewo, wyleciałem i w polu się wyłożyłem też na lewo :hahaha: na szczęście ziemia była miękka.

15 lip 2012, o 18:46
Mister Apollo

Moto: Z1000
Nie ty pierwszy tam wylądowałeś, nie Przemo? ;)

15 lip 2012, o 20:52
SV Rider

Moto: SV 650S '01
a to nie Gosia, swojego czasu, chciała obejrzeć ziemniaki z bliska??

SV 650S
Obrazek

15 lip 2012, o 21:12
Mister Apollo

Moto: Z1000
Dołączyła by tylko w ten sposób do "listy". Ja się w drugą stronę władowałem w zdarty (nie sfrezowany, zdarty do podkładu) asfalt przy ca. 100km/h. Dwa dni później była tam już hałda ziemi na 2.5m.

15 lip 2012, o 22:17
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
A pyrom się nic nie stało!?

16 lip 2012, o 01:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1887 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 95  Następna strona