Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Re: Nasze puszki
Skwaro - to już zdążyłem zauważyć Opcję GT traktuję tylko jako ewentualność, gdyby w razie trafiła się jakaś warta zakupu, to czemu nie... Ale generalnie celuję w 2.0 N/A. Matejator - na tym samym, co i Ty - SIP. Na szczęście nie mam ciśnienia by szybko cokolwiek kupić. Syfik dostał właśnie nowe kółka zimowe, więc powoli można sobie czekać, aż się coś ciekawego pojawi na rynku A może w ogóle kupować u nas, to uda się coś sprowadzić na własną rękę z Niemiec lub Szwecji, zobaczymy
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
24 paź 2011, o 13:27 |
|
|
matejator
SV Rider
Moto: SV 650S 2004
|
Właśnie przeczytałem wątek. Masz średnie szanse żeby na forum SIP wygrać, bo oni tam się znają nie tylko z forum, ale tak jak my tutaj osobiście. Znam Ciebie osobiście, wiem, że się znasz i Twoja opinia jest dla mnie prawdziwa. Korci mnie tylko, żeby napisać coś o tym sądzie, śmieszy mnie takie straszenie. Ale ja też mam tylko ok 30 postów na forum SIP, także również nie mam autorytetu
_________________ SV650S K4
|
24 paź 2011, o 13:48 |
|
|
lasooch
SV Rider
|
A czy myślisz, że mnie zależy na opinii na tamtym forum? Jest takie powiedzenie, że im mniejszy piesek tym więcej szczeka. I w sumie panu sprzedającemu zostało już chyba tylko dziamanie Ja tam pojechałem kupować samochód, a nie szukać przyjaciół, więc co on tam sobie o mnie teraz myśli i co myślą jego koledzy, to tylko ich problem A swoją drogą, to dziwna atmosfera musi tam panować, skoro na PW dostałem kilkanaście wiadomości typu "co za kutas, współczuję, nie zazdroszczę wycieczki, itd", a oficjalnie prawie nikt się nie odważy napisać tego głośno, żeby się nie narazić innym starym forumowiczom...
|
24 paź 2011, o 14:16 |
|
|
matejator
SV Rider
|
Bardziej chodzi o to żeby on nie mógł się tak bezczelnie wypierać i korzystać w tym celu ze wsparcia innych kolegów. Jakbyś szuka auta w mojej okolicy to służę pomocą, mam również zaufany warsztat gdzie znają się na Subaru i sprawdza autko.
|
24 paź 2011, o 15:24 |
|
|
lasooch
SV Rider
|
Dzięki Jeśli się trafi coś z Poznania, to będę pamiętać
|
24 paź 2011, o 15:41 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
|
Jaki samochód? Jeep czy jakiegoś rama . Te 330 hp hemi nawet nieźle ciągnie
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
24 paź 2011, o 15:55 |
|
|
Kamyk
SV Rider
Dołączył(a): 28 lut 2011, o 23:30 Posty: 320 Lokalizacja: Berlin/Szczecin/Bydgoszcz
Moto: SV 650N K3
|
lasooch - a w niemcowni szukałeś? Tutaj bardziej o furmanki dbają. No chyba, że od Turasa kupujesz
|
24 paź 2011, o 16:50 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
lasooch czy ty musisz kombinować jak koń pod górkę!? Kupiłbyś sobie Passata - chcesz rodzinnego...kombi, ma być szybki i się nie brudzić - srebrny Kupisz wynalazek i bedziesz przy nim dłubał i inwestował, zamiast podróżować na moto. Samochód może być "bezpłciowy", byle dupę wiózł - wygodnie wiózł
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
25 paź 2011, o 01:41 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
plastic, ale lasooch z zamiłowania jest mechanikiem
_________________ SVNERWUS
|
25 paź 2011, o 01:45 |
|
|
3kkk
motocyklista
|
A przypadkiem stałem się posiadaczem 300c... niby więcej mocy ale subaru lepiej wciskało w fotel swoimi 230 i trakcją.. napęd na 4 robi swoje..
_________________ SV 650N k4
|
25 paź 2011, o 02:54 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
Fakt
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
25 paź 2011, o 09:13 |
|
|
skwaro
SV Rider
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
|
Najlepiej Octavię w dieslu :-P Plastic, niektórzy poza motocyklami lubią też polatać fajnym autem :-)
25 paź 2011, o 09:14 |
|
|
lasooch
SV Rider
|
Hehe, powód jest bardziej prozaiczny Po pierwsze ostatnie 7 lat tłukę civica. I przyznam szczerze, że jestem tak zadowolony z tego samochodu, że najchętniej kupiłbym kolejną hondę. Ale, że honda nie robi samochodu, który spełnia kolejne 2 punkty, to odpada. Więc jak nie honda, to coś innego japońskiego. Punkt drugi - kombi. Szykuje mi się w najbliższym czasie kolejny remont, przeprowadzka, ładowne wnętrze nie zaszkodzi. Punkt trzeci - w lecie jeżdżę motocyklem. Więc samochód będzie eksploatowany głównie w zimie, po śniegu. Śmiem przypuszczać, że 4WD to najlepsze rozwiązanie na takie warunki. Tak wygląda oficjalne usprawiedliwienie A tak na serio to chyba każdy mały chłopiec widząc niebieskie subaru na złotych felgach, robił oczy jak 5zł, ślinił się i mimowolnie stękał "wooooow". Prawdę mówiąc to jak słyszę gdzieś w oddali ten charakterystyczny wydech turbo-boksera, to dalej się ślinię Więc skoro jest okazja (i co najważniejsze usprawiedliwienie, patrz wyżej) spełnić marzenie z dzieciństwa, to czemu nie. A jak koszty napraw mnie zjedzą, to wtedy będę się martwił
|
25 paź 2011, o 09:26 |
|
|
Kamyk
SV Rider
Dołączył(a): 28 lut 2011, o 23:30 Posty: 320 Lokalizacja: Berlin/Szczecin/Bydgoszcz
|
Jak pisałem: poszukaj tej furmanki w DE. Mój kolega kupował i jest bardzo zadowolony. Co prawda za niektóre sztuki będziesz musiał zapłacić więcej, ale za to na pewno będzie to w dobrym stanie i bez przygód autoscout24.de i jazda Chyba że mobile.de A myślałeś o Daci Duster 4x4? Dużo niemców sobie ja chwali. Co prawda plastikowa w środku, ale za taka cenę jakoś jest ogromna Kamyk
|
25 paź 2011, o 09:42 |
|
|
lasooch
SV Rider
|
Niemcowni też nie wykluczam, oczywiście. W razie czego mam znajomego, który ściąga na potęgę samochody z Niemiec, więc pewnie jego bym zaprzęgnął do roboty Ew. opcja nr 2 - import ze Szwecji, bo tam ze względu na klimat subaru jest bardzo popularne, a w Szwecji też mam kogoś, kto mieszka tam na stałe. Tylko znowu ceny jakie są w Szwecji przyprawiają o zawał Póki co, na piątek jestem umówiony oglądać kolejną sztukę. Chłopak przyprowadzi ją akurat z Łodzi do Warszawy, więc chociaż daleko nie będzie A co do dustera, to jak kiedyś zostanę leśniczym, to wezmę pod uwagę Póki co szukam samochodu osobowego
|
25 paź 2011, o 09:57 |
|
|
matejator
SV Rider
|
Nie wydaje mi się, żeby Subaru było bardziej awaryjne niż Passat. Silnik i napęd są bardzo trwałe, wymienia się raczej rzeczy eksploatacyjne. Jedyna bolączka w starszych rocznikach to blacha.
|
25 paź 2011, o 13:31 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Moja honda będzie na sprzedaż dopiero za jakieś 5 lat i powiem szczerze że to moja pierwsza i ostatnia honda
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
25 paź 2011, o 23:24 |
|
|
matejator
SV Rider
|
Nie dziwi mnie Twoja opinia, w końcu jako zwolennik dużych amerykańskich aut z Vkami pod maską, kupiłeś japońskiego kompakta, w wersji amerykańskiej z silnikiem R4 o poj.1,8l. trzeba było kupić Legenda, miałbyś v6 i 300 KM. Civic nie mógł Ci się spodobać, bo nie jesteś grupa klientów dla której jest zaprojektowany.
|
26 paź 2011, o 00:17 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Zachęciło mnie to że honda miała spalać 5.5l /100km a ja bardzo dużo wtedy jeździłem i hemi mnie bankrutował . Nie chodzi o moc bo o tym wiedziałem kupując 4 cylindrowca, zniechęciły mnie rzeczy które wyszły po zakupie np. ogrzewanie i klima działa poprawnie tylko gdy jedziemy, na postoju są za mało wydajne, ogrzewanie to już całkiem po 5 minutach postoju w korku wieje zimnym przy minusowej temperaturze na zewnątrz. Byłem u hondy i podobno to jest normalne dla tych samochodów. Po za tym jest bardzo głośny w środku, szczególnie na autostradzie i ma parę innych jeszcze wad które utrudniają życie ale nie chce się rozpisywać Co by nie było offtopu to tutaj jest fota :
|
26 paź 2011, o 02:54 |
|
|
Kamyk
SV Rider
|
Mój kumpel zawsze mówił: Passat - marzenie każdego polskiego kierowcy
|
26 paź 2011, o 10:20 |
|
|