Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 27 gru 2024, o 14:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 227 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
co zamiast SV650 ?:) 
Autor Wiadomość
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Post Re: co zamiast SV650 ?:)
firma napisał(a):
Dziękuję za wszelką pomoc i dobre rady na tym fajnym forum lecz czuje się teraz zobowiązany zapisać się na forum XJty a Was niestety zaglądać rzadziej ale jeszcze na pewno tu wrócę jako posiadacz V-ki :)

Do usłyszenia lub zobaczenia na drodze :mylove:

Przeczytało mi się forum "idjoty" ;) Gdyby każdy, który już nie ma Sv-ałki się stąd wyniósł, to forum straciłoby, rzeszę aktywistów - nie wspomnę o administracji i moderacji :)
No cóż nawijaj kilometry i niech ci służy bezawaryjnie i bezkolizyjnie....oczywiście :)

8 gru 2013, o 22:58
SV Rider

Moto: SV650 SS
Przyznaj plasticu, że śni Ci się po nocach SV i kiedyś w końcu ją sobie kupisz

8 gru 2013, o 23:02
Mister SVforum 2014

koroviov napisał(a):
Przyznaj plasticu, że śni Ci się po nocach SV i kiedyś w końcu ją sobie kupisz

Oj tak, oj tak...:)

9 gru 2013, o 08:40
rowerzysta

Moto: SV650S SK3 2004
Witam, odświeżę temat. Jako że pozbywam się swojej SV bo okazała się miną (pozdrawiam Maćka z Wielgowa) przyszło mi się rozejrzeć za motocyklem. Chciałbym prosić Was o radę na czym warto zawiesić oko,co warto kupić. Szukam czegoś w okolicach właśnie SV lub Kawasaki ER6F. Yamaha XJ nie podoba mi się wiec odpada. Chciałbym przeznaczyć ok 10-12 tys. (max 15). Zależy mi żeby miało owiewki ( jak ER6F lub sv 650S). Co do mocy to SV650 mnie zadowala ciągnie od dołu,dobrze przyspiesza (właśnie, ktoś jeździł ER-ką ? jak wrażenia, trzeba wysoko kręcić żeby miała moc ? ). Zastanawiam się też,może jakiś sportowy, ale pozycja niewygodna, a i tak będę wykorzystywał pewnie połowę możliwości.
Ogólnie moto z owiewkami,wyglądem jak sport ( turystyki typu v-storm już nie), moc 70 KM wystarczy. Co polecacie?

1 wrz 2014, o 21:17
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
CBR 600 F4i - wygodny sport, nie ma się w nim co zepsuć.

1 wrz 2014, o 21:41
SV Rider

Moto: SV650s k6
mnie sie tam zawsze fz6 podobaly. Co prawda naked, ale z owiewka tez nawet spoko. Moc podobna, bo 98 koni ;)

1 wrz 2014, o 21:52
SV Rider

Moto: Trufel 675
ER-6f jeździłam ale tylko kawałek, całkiem przyjemne moto. Wygodna pozycja, prosta, (choć koleżanka-właścicielka wolałaby bardziej sportową). Osiągi, spalanie, hamulce i inne podzespoły podobnie jak w SV. Silnik nieźle się wkręca bo też 2 gary ale nie ma tego klangu co Vka (choć na przelocie brzmi juz fajnie bo na serii jak ciągnik). No i zryw jak i hamowanie silnikiem słabsze. Wydaje mi się że motocykl ten szybciej się znudzi niż SV. Ale ogólnie na początek super.

1 wrz 2014, o 22:10
SV Rider

Jakbym miał kupić ER to bym sobie kupił SV. Ale każdemu sie co innego podoba.

1 wrz 2014, o 22:26
Mister Apollo

Moto: Z1000
Genem napisał(a):
mnie sie tam zawsze fz6 podobaly. Co prawda naked, ale z owiewka tez nawet spoko. Moc podobna, bo 98 koni ;)
W tym budżecie to by znaczyło że kolega celuje w fz-6 s2, najnudniejszy motocykl wszechświata. Niby wszystko w porządku, ale nic konkretnego nie porywa, a te 98KM przekłada się niestety tylko na zastrzyk mocy tuż przed odcięciem.

3 wrz 2014, o 08:56
Mister SVforum 2014

kacperski napisał(a):
Genem napisał(a):
W tym budżecie to by znaczyło że kolega celuje w fz-6 s2, najnudniejszy motocykl wszechświata. Niby wszystko w porządku, ale nic konkretnego nie porywa, a te 98KM przekłada się niestety tylko na zastrzyk mocy tuż przed odcięciem.

+1 - miałem.

3 wrz 2014, o 15:20
SV Rider

Moto: KLE-kot
Może nie do końca w temacie, ale...

Czy ktoś z was jeździł GSXF'em 600, ca. 2000 r.? Miałem okazję bryknąć się kilka dni temu i opór jaki ten motocykl stawia przy manewrowaniu przy prędkościach parkingowych to była masakra.
Więc ten typ tak ma? Czy może coś nie halo z konkretną sztuką, np. za niskie ciśnienie w gumach? Nie miałem okazji tego sprawdzić.

22 wrz 2014, o 16:30
SV Rider

No bo to taki kloc jest. Ma za to jedną ogromną zaletę. Jest tani.

22 wrz 2014, o 22:04
SV Rider

Moto: SV 650S
Zapewne niczego odkrywczego nie napiszę :obity:
SV jest motocyklem dla którego trudno znaleźć alternatywę. Ja tam jej nie jestem jakoś bezgranicznie wierny, ale nawet jeżeli trafiamy na motocykl pod jakimiś względami lepszy to i tak nie będzie to samo.
Połączenie jego temperamentu i łagodności jednocześnie jest jedyne w swoim rodzaju. Można powoli pyrkać a można też dać w rurę i niejeden szofer na jakimiś teoretycznie bardziej wypasionym moto może się zdziwić.
Takie powiedziałbym, bezawaryjne i oszczędne Ducati :obity: Małe bo małe ale radość duża bądź bardzo duża.
Dlatego masa posiadaczy wstawia zawias od Srada dajmy na to, tylny amor od Kawy. Skazują się niejako na SV :mrgreen: ale to całkowicie świadomy wybór.
Teraz jeszcze powrót SV ponownie na rynek, praktycznie w tej samej postaci co była.
Jaki inny motocykl w historii doczekał czegoś takiego?

Miałem dzisiaj plan że wstawię fabryczny tłumik :obity: Skończyło sie jednak tym że pokusa śmignięcia dookoła komina zwyciężyła. Bardzo fajnie było. Spotkałem nawet koleżankę z pracy posiadająca Kawkę ER6 . Nie będe ukrywać że podoba mi się ten motocykl, pod wieloma względami bardzo do SV podobny. Ale to co napisala Montana to święta prawda,
nieżle sobie radzi ale nie tak jak SV. Powiedzialbym nawet więcej: to nie jest ta sama liga jak wydawałoby się z opisów, testów itp...

ed.
Goccolo napisał(a):
Może nie do końca w temacie, ale...

Czy ktoś z was jeździł GSXF'em 600, ca. 2000 r.? Miałem okazję bryknąć się kilka dni temu i opór jaki ten motocykl stawia przy manewrowaniu przy prędkościach parkingowych to była masakra.
Więc ten typ tak ma? Czy może coś nie halo z konkretną sztuką, np. za niskie ciśnienie w gumach? Nie miałem okazji tego sprawdzić.

Przejedź się po parkingu starą CBR 1000f to zmienisz zdanie na temat tego co stawia opór :obity:
No ale za to na autobanie jak odwiniesz to :bojesie: Bambetle musisz na grubych śrubach przyczepić bo inaczej je zwieje w pi.....u. Nawiasem mówiąc ani ich waga ani rozmiar nie mają wiekszego wpływu na to że stara cebra w zasadzie dowolny ścig dogoni :obity:
:hahaha:

ps. wymieniliśmy się motocyklami. Odebrałem Kawę bardzo pozytywnie i mozna powiedzieć że mozna zakochac się w tym motocyklu. Koleżanka zaś była bardzo zaskoczona bo jak powiedziała: poza normalnym zakresem w którym się jeździ jest jeszcze możliwość przejścia na > szaleństwo
:mrgreen:

18 paź 2014, o 17:44
SV Rider

Moto: SV'01 Raptor650'09
Post Re: Odp: co zamiast SV650 ?:)
No twoja to nie ma 70km, tak że zdziwi nawet svkowicza ;)
Odkąd mam suze polatalem bardzo różnymi sprzętami, cbr 600rr gsxf750 z średniowiecza, hayką, banditem 1200, er6n, nic z w.w. nie chciał bym zamiast sv. Jest to diabelnie uniwersalny sprzęt. Nie wiem czym pojeździć żeby w głowie zrodziła się idea zmiany moto. Mógł by mieć trochę mocniejszy silnik, lepszy zawias, mocniejsze heble, ale wtedy nie był by tak tani i niezawodny. Wiem że kiedyś będzie trzeba się przesiąść, ale japońskie ducati naprawdę wydłuża listę oczekiwań :)

19 paź 2014, o 09:08
SV Rider

Triumphem się przejedź

19 paź 2014, o 11:13
SV Rider

Jedzie podobnie jak SV a kosztuje 5x tyle :obity:
Szału ni ma i burczy jak betoniarka.
Jeszcze jak ktoś srada widły do SV zapoda to już wogóle. Ponadto jest na wyższych kierowników obliczony. Albo na wieksze dziury w drodze :hmm:
No ale tak poza tym to fajne moto :spoko:

..
no bo SV to radosny motocykl jest i radośnie się go eksploatuje. Taki jak proste danie świateczne i do nażarcia się i wygrania na torze nie sluży. Gdy jeden z drugim to rozumie i nie oczekuje wszystkiego to alternatywy póki co ja nie widzę

19 paź 2014, o 11:33
motocyklista

Moto: SV650s K5
A co sadzicie o zmianie svki na cagive raptor? Bardzo pasuje mi charakterystyka silnika svki i chcial bym przy nim pozostać, a znowu sam wygląd svki mi się nie podoba(chyba ze Nka, ale za dużo roboty z przerobieniem Ski na Nke). Wiec pomyślałem o zmianie na cagive.

19 paź 2014, o 12:52
SV Rider

Rozkosmany napisał(a):
i wygrania na torze nie sluży.

Na ten temat mam odmienne zdanie.

Co do cagivy raptor to rzeczywiście jest coś. Najfajniejsza sv i bez grzebania.

19 paź 2014, o 14:01
SV Rider

Noo, np. z erłanem nie wygrasz :obity:
Zakladam że jaką sierote dajmy na to taka jak ja za kierownik nie wsadzili

19 paź 2014, o 17:30
SV Rider

KrzysPL napisał(a):
A co sadzicie o zmianie svki na cagive raptor? Bardzo pasuje mi charakterystyka silnika svki i chcial bym przy nim pozostać, a znowu sam wygląd svki mi się nie podoba(chyba ze Nka, ale za dużo roboty z przerobieniem Ski na Nke). Wiec pomyślałem o zmianie na cagive.

Poniewaz jestem w temacie to tak szybciutko:
W sobotę miałem okazję jechnąc kawałek na MV Auguście Brutale czy jak jej tam i musze przyznać że to bardzo fajna alternatywa dla SV. Pomijam oczywiście koszty i takie tam. Ale skoro Cagive rozważasz to chyba wiekszego problemu z tym nie będzie.
Co gorsza młoda też sie jechneła na na MV i teraz mam zakochaną w mechanicznym rumaku :serduszka: niewiastę.
Przeszła jej miłość do Ducati jak ręka odjął :obity: Poza tym dla niej to MV to wcale nie jest brutale jak stwierdziła, tylko taki trochę szalony :mrgreen: I że pasuje do niej . Fakt, wielki sprzęt to nie jest
:hmm: Ale czy to akurat zaleta nie jestem pewien.
Oj bedzie ciężko :omg:

.... swoją drogą to jakość znakomita (przynajmniej na oko) Naprawdę nie ma do czego się doczepić. Nawet spawy na ramie takie że najlepszy znany mi spawacz Benek powiedziałby >> syyyrr :spoko:
No i na zywo o wiele lepiej wygląda niż na najlepszych fotach z netu

27 paź 2014, o 20:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 227 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona