Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 27 gru 2024, o 13:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
SV 650 po 125 
Autor Wiadomość
motocyklista

Moto: Suzuki GSR 600 k9
Post Re: SV 650 po 125
Vieha napisał(a):
Montre jak już dokonasz wyboru to daj znać na co padło

Bez problemu, ale do tego jeszcze sporo czasu. ;)
Na razie czekam na więcej informacji w tym temacie.

18 lut 2015, o 21:22
motorowerzysta

Moto: SV650S/N 07'
No tutaj raczej nikt ci nie odradzi sv, wielu nabyło na pierwsze moto ...nie przewiduje jakoś rewolucji w tym temacie

18 lut 2015, o 22:45
pieszy

Moto: SV650S '99
To i ja coś dorzucę od siebie, A co! :)
Historia bardzo krótka i mało porywająca - miłość od pierwszego mruknięcia. 0 wcześniejszych sprzętów nie licząc rowera. Wszyscy straszyli że to takie dzikie, zrywne, żwawe i w ogóle to kup se cebule. A że ja mała uparta cholera jestem to postawiłam na swoim i nie żałuję. Jeśli tylko Ci pasuje to bierz i się nie zastanawiaj.

19 lut 2015, o 20:56
pieszy

Moto: SV650S 2009
Cześć, sam przesiadłem się z rometa z125 na SV-kę. Powiem tak, jeśli nie masz nic przeciwko zrywaniu przyczepności tylnego koła, o które dość łatwo przy bardzo niskich temperaturach (0-10 stopni) lub na mokrej nawierzchni namalowanych na jezdni pasów jest to moto jak najbardziej dla ciebie. Jeśli boisz się tego typu sytuacji kup 500-kę.

20 lut 2015, o 03:41
motocyklista

robertt napisał(a):
Cześć, sam przesiadłem się z rometa z125 na SV-kę. Powiem tak, jeśli nie masz nic przeciwko zrywaniu przyczepności tylnego koła, o które dość łatwo przy bardzo niskich temperaturach (0-10 stopni) lub na mokrej nawierzchni namalowanych na jezdni pasów jest to moto jak najbardziej dla ciebie. Jeśli boisz się tego typu sytuacji kup 500-kę.

To może zdarzyć się na każdym motocyklu przy nieumiejętnej redukcji lub gwałtownym dodaniu, odjeciu gazu.

20 lut 2015, o 09:51
motorowerzysta

Moto: SV650S/N 07'
robertt napisał(a):

Na mokrych pasach to i komarkiem można się ślizgnąć

20 lut 2015, o 10:17
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Z Sv jest tak, że albo ten motocykl polubisz od razu albo zawsze coś będzie Ci nie pasował w nim ale to też nie jest złe bo zawsze czymś nowym zaskoczyć potrafi :D Nie kupisz to nie będziesz wiedział. Przy spokojnej jeździe tzn kiedy się boisz odwinąć manetkę svła jest jak wiele innych poza dźwiękiem silnika. Dopiero jak zaczynasz na mim świrować to od razu można dostrzec jego oblicze.

www.logo-ratio.pl

20 lut 2015, o 10:22
Zobacz profil WWW
Mister Apollo

Moto: Z1000
canna09 napisał(a):
robertt napisał(a):

To może zdarzyć się na każdym motocyklu przy nieumiejętnej redukcji lub gwałtownym dodaniu, odjeciu gazu.
Przestańcie wreszcie biadolić. To nie jest kwestia zrywania przyczepności, nieopanowania maszyny czy innych pierdół. Jak sprzęt ma tendencje żeby jechać szybciej, to będziecie nim jeździć szybciej. I problem się zacznie, kiedy życie postawi przed wami taki prosty motocyklowy test, kiedy wejdziecie w zakręt 5km/h za szybko albo zobaczecie piach gdzieś w okolicy pobocza - taki przy którym trzeba pokazać absolutne minimum umiejętności. I wtedy, jeśli poczujecie chociaż odrobinę "strachu przed maszyną", zablokujecie się kompletnie i wytniecie dokładnie tam gdzie być nie chcieliście. Nie wy pierwsi, nie wy ostatni, tak po prostu działa ludzki mózg i trzeba niemało czasu i energii żeby jednak wbić go w nową rzeczywistość.
I nie ma co tutaj zgrywać twardziela czy mądrali. "Będziesz szanował manetę to dasz radę", "do 5 tysięcy bardzo spokojny" - gdzie tu radość jeśli musisz frędzlować żeby cie motocykl nie zaskoczył? Gdzie tu nauka, jeśli świerzak bardziej zastanawia się na jakich obrotach to jeszcze spokojna jazda, a gdzie szatan z demonami urywa głowę niewinnym (i dlaczego to pierwsze kończy się jak tylko łańcuch przestaje wierzgać).

PS. Czy teraz już jestem tetrykiem i zrzędą? Mogę pisać tutaj czy mam się przenieść do stosownego wątku? :P

20 lut 2015, o 11:46
motocyklista

kacperski napisał(a):
canna09 napisał(a):
robertt napisał(a):

Przestańcie wreszcie biadolić. To nie jest kwestia zrywania przyczepności, nieopanowania maszyny czy innych pierdół. Jak sprzęt ma tendencje żeby jechać szybciej, to będziecie nim jeździć szybciej. I problem się zacznie, kiedy życie postawi przed wami taki prosty motocyklowy test, kiedy wejdziecie w zakręt 5km/h za szybko albo zobaczecie piach gdzieś w okolicy pobocza - taki przy którym trzeba pokazać absolutne minimum umiejętności. I wtedy, jeśli poczujecie chociaż odrobinę "strachu przed maszyną", zablokujecie się kompletnie i wytniecie dokładnie tam gdzie być nie chcieliście. Nie wy pierwsi, nie wy ostatni, tak po prostu działa ludzki mózg i trzeba niemało czasu i energii żeby jednak wbić go w nową rzeczywistość.
I nie ma co tutaj zgrywać twardziela czy mądrali. "Będziesz szanował manetę to dasz radę", "do 5 tysięcy bardzo spokojny" - gdzie tu radość jeśli musisz frędzlować żeby cie motocykl nie zaskoczył? Gdzie tu nauka, jeśli świerzak bardziej zastanawia się na jakich obrotach to jeszcze spokojna jazda, a gdzie szatan z demonami urywa głowę niewinnym (i dlaczego to pierwsze kończy się jak tylko łańcuch przestaje wierzgać).

PS. Czy teraz już jestem tetrykiem i zrzędą? Mogę pisać tutaj czy mam się przenieść do stosownego wątku? :P

Sporo racji masz opierajacej się na doświadczeniu.
Możesz pisać tutaj :D

20 lut 2015, o 12:45
SV Rider

Moto: Aprilia Shiver 750
canna09 napisał(a):
....
I tu pytanie - bo na pierwszy motocykl każdy (kto ma w głowie ułożone) poleca klasę 500(CB,GS,ER), tylko kompletnie zadna z nich mi się nie podoba i są starsze technologicznie. Bardzo spodobało mi się SV 650N(wtrysk) ale to silnik V2, i mało kto poleca na początek. I myślałem tak - aby kupić SV 650 (wtrysk) i zablokować na dwa sezony blokadą do 25-34 kW.
Pytanie do was-użytkowników- czy to rozsądny wybór? Chodzi mi tylko i wyłącznie o wersję zdławiona. Nie chcę zrobić sobie krzywdy, motocykl będzie zablokowany przez dwa sezony ;) ....

Skoro zadajesz sobie i nam takie pytania to raczej w głowie masz nieźle ułożone a sama SV-ka krzywdy na pewno Ci nie zrobi. Ja wybrałem SV- ke jako całkowity świeżak (fakt, że jestem tetrykiem, co najmniej 2x starszym od Ciebie, bez żadnego doświadczenia ale miałem te same wątpliwości i czytałem pewnie te same info w sieci).

Zalety: dźwięk, charakterystyka silnika, satysfakcja z "oswajania bestii" no i po odblokowaniu (po 2 latach) nadal będzie Cię cieszyła :-).
Wady: przy odjęciu gazu czy redukcjach łatwo przyblokować tylne koło - ale żadna z gleb, które zaliczyłem nie była spowodowana tą "wadą" a jedynie moją głupotą!
Zdarza mi sięto czasami na rondach i przy szybkich redukcjach - ale w trasie to w ogóle nie powinieneś mieć z tym problemów.

Co do łagodności, jest tak łagodna jak Ty łagodnie będziesz operował manetką :-).

Popieram wybór - N-ki są najładniejsze ! :spoko:

20 lut 2015, o 18:09
Zobacz profil ICQ
SV Rider

Moto: <SV650N>
śmiało kupuj... raczej wariatem nie jesteś skoro o SV myślisz :) motorek sporo Cie nauczy i się odwdzięczy ...i co najważniejsze szybko się nie znudzi jak np. cbr F4i czy inne tego typu. Tu ludziska po 7 lat tym ganiają i dalej zafascynowani :)
...mi osobiście moment hamujący SVki strasznie się podoba...cała władza w prawej ręce... sprawna i poprawna redukcja szybko wejdzie w krew :)

20 lut 2015, o 21:02
motocyklista

Moto: SV650S K9
Bierz spokojnie sobię tą SV, a póki jeździsz na 125 to ćwicz redukcje z międzygazem, potem to przeniesiesz na SV i nie będzie żadnego blokowania koła. Ja wcześniej jeździłem na 250 i redukcje zawsze z międzygazem robiłem, potem żadnych historii z utratą przyczepności przy zmianie biegu na SV nigdy nie miałem.

20 lut 2015, o 23:57
SV Rider

Moto: KLE-kot
joker69 napisał(a):

Co to wyglądu to bym się kłócił, ale do jazdy z prędkościami <120kph na pewno wygodniejsze :)

21 lut 2015, o 15:34
Mister Apollo

Goccolo napisał(a):
joker69 napisał(a):

Co to wyglądu to bym się kłócił, ale do jazdy z prędkościami <120kph na pewno wygodniejsze :)
Masz kark z ciastoliny to ci takie prędkości przeszkadzają :P

21 lut 2015, o 21:23
SV Rider

Moto: SV 1000S
Nie czytałem połowy tych wypocin, ale rzuciły mi się w oczy wypowiedzi Kacpra no i popieram - przestańcie pieprzyć jak pipki :) połowa forum (w tym ja) zaczynało poważniejszą przygodę z moto od 650, a tu jakieś dylematy, czy po doświadczeniu na 125 brać... :) ja teraz od 3 lat śmigam na SV1000 i jest super, a gdyby czytać mądre poradniki, to nie powinienem ze względu na swoją posturę się w ogóle do niego zbliżać. I przypomnę raz jeszcze, że mało odpowiedzialny nawet na rowerze się poobija.

22 lut 2015, o 02:46
SV Rider

Moto: SV650N SPRINT ST1050
Nie obawiaj się brać SVki, ja uważam, że to jest jedna z najlepszych 600-tek do jazdy dla osoby początkującej, dużo się na niej nauczysz. Ja SV jeżdżę od 2011 roku, wcześniej miałem styk z 125 i Yamahą 600 Tenere która miała 40 KM, a dużo na niej nie jeździłem. z SV-ki jestem bardzo zadowolony, od 0 do 120 km/h żadna 600 rzędowa typu Fazer, Hornet nie ma szans. Zawsze jesteś pierwszy na starcie. Nie będę więcej pisał, koledzy tutaj z forum wystarczająco dobrze przedstawili temat.
Jeżeli szukasz motocykla to mam swoją SVkę na sprzedaż http://olx.pl/oferta/suzuki-sv650-sv-65 ... 92grj.html lub
http://www.svforum.pl/viewtopic.php?f=27&t=15763
Ostatni dobry rocznik, później wrzucali już 4 świece i eko badziewia...
Jest to pewna maszyna, koledzy tutaj mogą potwierdzić, większość zna mój motocykl i wiedza jak o niego dbałem. Przy kupnie wystrzegaj się "tanich sztuk" nie ma czegoś takiego że rocznik 2005-2007 będzie kosztował poniżej 9.000. To są szroty naściągane z zagranicy. Wyobraź sobie jaki to musiał być złom skoro ludziom opłaca się kupować to za granicą, ściągać do polski i sprzedawać za 8 tys zł. trafisz na coś takiego i już nie wspominam o wydatkach, ale bezpieczeństwo zwłaszcza dla osoby z małym doświadczeniem. Nie chce robić tutaj auto reklamy, bo akurat sprzedaję swój motocykl, ale uważaj na złomy.
Seryjnie była dławiona, aktualnie jest odblokowana, ale można szybko i łatwo znowu ją zdławić- kwestia połączenia kabelka :)
Jeżeli jesteś zainteresowany i na poważnie myślisz o dołączeniu do SV forumowej ferajny to zaproponuję dobrą cenę za nią. Miło by było, gdyby motocykl został na forum i zobaczyć go potem na zlotach :)

22 lut 2015, o 02:52
motocyklista

Lober napisał(a):
Nie obawiaj się brać SVki, ja uważam, że to jest jedna z najlepszych 600-tek do jazdy dla osoby początkującej, dużo się na niej nauczysz. Ja SV jeżdżę od 2011 roku, wcześniej miałem styk z 125 i Yamahą 600 Tenere która miała 40 KM, a dużo na niej nie jeździłem. z SV-ki jestem bardzo zadowolony, od 0 do 120 km/h żadna 600 rzędowa typu Fazer, Hornet nie ma szans. Zawsze jesteś pierwszy na starcie. Nie będę więcej pisał, koledzy tutaj z forum wystarczająco dobrze przedstawili temat.
Jeżeli szukasz motocykla to mam swoją SVkę na sprzedaż http://olx.pl/oferta/suzuki-sv650-sv-65 ... 92grj.html lub
viewtopic.php?f=27&t=15763
Ostatni dobry rocznik, później wrzucali już 4 świece i eko badziewia...
Jest to pewna maszyna, koledzy tutaj mogą potwierdzić, większość zna mój motocykl i wiedza jak o niego dbałem. Przy kupnie wystrzegaj się "tanich sztuk" nie ma czegoś takiego że rocznik 2005-2007 będzie kosztował poniżej 9.000. To są szroty naściągane z zagranicy. Wyobraź sobie jaki to musiał być złom skoro ludziom opłaca się kupować to za granicą, ściągać do polski i sprzedawać za 8 tys zł. trafisz na coś takiego i już nie wspominam o wydatkach, ale bezpieczeństwo zwłaszcza dla osoby z małym doświadczeniem. Nie chce robić tutaj auto reklamy, bo akurat sprzedaję swój motocykl, ale uważaj na złomy.
Seryjnie była dławiona, aktualnie jest odblokowana, ale można szybko i łatwo znowu ją zdławić- kwestia połączenia kabelka :)
Jeżeli jesteś zainteresowany i na poważnie myślisz o dołączeniu do SV forumowej ferajny to zaproponuję dobrą cenę za nią. Miło by było, gdyby motocykl został na forum i zobaczyć go potem na zlotach :)

Bycie pierwszym na starcie nie zawsze jest dobre dla kogoś początkującego. :)

Twoja sztuka widać, że jest od motocyklisty i chyba jako nieliczny mówisz wszystko niczego nie ukrywając. Niestety, ale jeszcze nawet nie mam prawka (najpierw uprawnienia, potem motocykl :) ), a poza tym nawet takowego budżetu w tej chwili nie posiadam. ;P mam nadzieję, że znajdziesz prędko kupca :)

Dzięki waszym opiniom jakoś coraz bardziej oddalam demonizowanie SV :-> :spoko:

22 lut 2015, o 09:22
Mister Apollo

Na starcie łykasz, ale 100KM vs 70KM koniec końców jest szybsze, fizyki nie oszukasz. Myk jest taki, że cała ta moc siedzi tuż przed odcięciem ("magiczne" przejście przez 8k, w przypadku fazera do 10,5-11k dzieje się bardzo mało) i pożytku niej na codzień niewiele.

22 lut 2015, o 12:12
SV Rider

Moto: SV650N SPRINT ST1050
Montre to rób prawko, motocykl możesz kupić wcześniej- ja tak zrobiłem :obity:
Jak już będziesz miał flote, to pamiętaj żeby wrzucac tutaj co Cię interesuje.. Wprawne oczka starych wyjadaczy wszystko wyśledzą :)

22 lut 2015, o 17:13
motocyklista

Lober napisał(a):
Montre to rób prawko, motocykl możesz kupić wcześniej- ja tak zrobiłem :obity:
Jak już będziesz miał flote, to pamiętaj żeby wrzucac tutaj co Cię interesuje.. Wprawne oczka starych wyjadaczy wszystko wyśledzą :)

Wiem, wiem, widziałem ten dział na forum i jestem zaskoczony ile oni wyłapuja ze zwykłych zdjęć :mrgreen:

22 lut 2015, o 22:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona