Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Wypadki-jak to z nimi jest?
Autor |
Wiadomość |
raptor
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:50 Posty: 526 Lokalizacja: śląskie
|
Re: Wypadki-jak to z nimi jest?
He he dziekuję ...myślałem że trzeba doopąć w ściane, a znajomy zrobi kontrolę czy żyjesz Raczej zostawiam Tobie te gleby kontrolne i wybieram numer z kocykiem
_________________ 650S K6 > DL650 AK8
|
11 sty 2013, o 20:29 |
|
|
Sami
rowerzysta
Dołączył(a): 30 paź 2011, o 19:17 Posty: 22 Lokalizacja: Jarosław
Moto: SV 650S
|
Witam!
Końcem listopada nasz Kolega z forum i nie tylko daniel1155 mieł poważny wypadek. Pierwszeństwo wymusił na Nim kierowca samochodu osobowego, włączającego się z drogi podporządkowanej do ruchu drogowego. Daniel zaczął hamować, położył motocykl i uderzył całym impetem w wyjeżdżający samochód. To miała być ostatnia w sezonie przejażdżka Daniela, który jechał wtedy odstawić motocykl do swojego garażu na wieś już na zimę. Historia miała dramatyczny finał, ponieważ Daniel uderzył głową co doprowadziło do obrzęku mózgu, który uszkodził pień mózgu Daniela. Chłopak zmarł po kilku dniach walki o życie w Przemyskim szpitalu. Do końca był bohaterem ponieważ po śmierci transplantolodzy pobrali Jego organy i uratował 5 żyć! Pożegnaliśmy Go 6-go grudnia 2012, a 7-go grudnia obchodziłby swoje 36 urodziny. Z nami pozostała Żona Daniela i Jego 6-cio letni synek;(.
Piszę Wam tą historię bo wielu z Was znało Daniela chociażby z dobrych rad i nie jedno z Was kupowało coś od Daniela.
|
15 sty 2013, o 15:00 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
Brak słów jak się takie rzeczy czyta. Oby się sprawca o własne nogi do końca życia potykał.
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
15 sty 2013, o 15:33 |
|
|
kisiel_krzychu
SV Rider
Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:43 Posty: 1795 Lokalizacja: kościerzyna
Moto: sv100s 2003
|
no fakt przykra sprawa. ale powiedzcie sami czasami też jeździcie samochodem .... nie zdarzyło się Wam nigdy wymusić nikomu? tym bardziej motocyklowi...... wiadomo jak jest czasami pogoda, sprzęt i wiara we własne umiejetności powoduje że się można zapomnieć a na motocyklu o jakieś zdarzenie to już łatwo. . . . nieraz jak jechałem moto kierujący samochodami zajeżdzali mi drogę wymuszali itp. czasem sam sobie winien byłem a czasami kierujący samochodem, czasami jechałem spokojnie i powoli i miałem sytuacje przyprawiające o palpitacje serca, a czasami cisnąłem między autami i bez stresu. poprostu czasami nie ma się wpływu na to co się stanie. ps. jeszcze jedno, większość z nas na tym forum ma motocykl - są motocyklistami, ale czasami jeżdzą samochodem i co wtedy jeżeli akurat gościu - motocyklista który jechał samochodem wymusił innemu kierującemu motocyklem i się stało coś bardziej lub mniej przyjemnemu temu z moto? trzeba spojrzeć obiektywnie na sytuację. oczywiście każdemu z Was życzę jak najmniej przykrych i bolesnych zdarzeń na drodze i poza nią. a powyższe nie odnosi się do tragedii o jakiej pisała Sami. jeżeli kierujący z samochodu był normalny to dla niego to też jest tragedia. proste.
_________________ SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]
|
15 sty 2013, o 16:02 |
|
|
Sami
rowerzysta
Dołączył(a): 30 paź 2011, o 19:17 Posty: 22 Lokalizacja: Jarosław
Moto: SV 650S
|
Na początku kierujący samochodem miał wyrzuty sumienia (jeśli można tak to nazwać), ale teraz sprawa nabrała innego charakteru, wręcz chamstwo nim kieruje, a nie czyste ludzkie uczucia tj. współczucie czy żal...Nikt nie chciał Go zlinczować wtedy bo tak jak napisał kisiel_krzychu, każdemu zdarza się po prostu zagapić bądź patrzeć, ale nie widzieć, ale teraz gość zasługuje na najgorszą karę jaka jest w tym przypadku możliwa chociażby przez to co robi z psychiką rodziny...
|
15 sty 2013, o 21:22 |
|
|
thekayko
motocyklista
Moto: czeka na kupno :D
|
Wiem że to niewiele, że to nic w porównaniu z tym co się stało ale żona może wystąpić o alimenty od zabójcy dla swojego osieroconego dziecka... Powinien trafić do więzienia taka jest prawda i nigdy nie mieć prawa zasiąść za kierownicą nawet hulajnogi
_________________ "Bo to sposób jest na laski kupić motor i dwa kaski"
|
15 sty 2013, o 22:51 |
|
|
kisiel_krzychu
SV Rider
|
ta też znam takie przypadki, na początku skrucha, żal itp. ale po czasie jeżi w sadzie chodzi o ustalenie winnego to ludzie potrafią zachowywac się jak świnie, a wszystko rozbija się o kasę bo ten kto w sadzie zostanie uznany za winnego potem może być sądzony cywilnie. czyli na początku skrucha bo tak wypada a co do czego świnstwo żeby się wyprzeć żeby,,nie było na mnie" tacy ludzie są
_________________ SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]
|
15 sty 2013, o 22:52 |
|
|
kisiel_krzychu
SV Rider
|
z tymi alimentami to mnie zaskoczyłeś. nie wydaje mi się żeby tak było . a jeżeli już to Sad musi orzec o obowiązku opieki nad pokrzywdzoną. . . i wtedy można wnosić o alimenty, ale nie jestem pewien
Ostatnio edytowano 15 sty 2013, o 23:11 przez kisiel_krzychu, łącznie edytowano 1 raz
|
15 sty 2013, o 22:53 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
hehe, gorzej jak pojedzie z kolegą co ją przewiózł
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
19 sty 2013, o 00:52 |
|
|
marta26
SV Rider
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 10:37 Posty: 1796 Lokalizacja: Dęblin/Piaseczno
Moto: suzuki sv650s
|
Ty, Ty...Bartosz...Ty tam nie strasz No dobra...brzydkiego kumpla
_________________ marta26-->>SV650S
www.logo-ratio.pl
|
19 sty 2013, o 01:27 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
Z tym to ostrożnie, kuzyn musi moto zmienić na "ciekawsze" po tym jak jego dziewczyna się ze mną przejechała
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
19 sty 2013, o 14:18 |
|
|