Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
Re: Ku przestrodze.
znajomi kuzynki, tez mieszka w Luton... W piątek u mnie na osiedlu zderzył się motocykl z samochodem na skrzyżowaniu (Szczecin-Kombinat - zjazd do Rajkowa), nie piszą nic o poszkodowanych, na wszelki wypadek 3mamy kciuki za zdrowie.
_________________ szoruję asfalt
|
28 kwi 2013, o 18:29 |
|
|
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
Może w artykułach o takich wypadkach nie powinni pisać "nie ustąpił pierwszeństwa", "wymusił pierwszeństwo", tylko kierowca Toyoty zabił motocyklistę.. RIP
_________________ szoruję asfalt
|
28 kwi 2013, o 18:34 |
|
|
kisiel_krzychu
SV Rider
Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:43 Posty: 1795 Lokalizacja: kościerzyna
Moto: sv100s 2003
|
może i powinni....
_________________ SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]
|
28 kwi 2013, o 18:39 |
|
|
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
|
Od nas nie był, znałem (nie znałem) bo w Raciborzu na stacji się spotkaliśmy. Pogadało się mówiłem o forum ale jak widać nie zdążył się zarejestrować.
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
|
29 kwi 2013, o 07:42 |
|
|
z2maciek
motocyklista
Dołączył(a): 21 lis 2010, o 20:28 Posty: 229 Lokalizacja: Wrocław
Moto: sv 650s '02
|
NIE powinni. Nieludzkie jest wydawanie tak kategorycznego wyroku bez sądu. BYĆ MOŻE zabił bo wymusił pierwszeństwo na normalnie jadącym motocyklu BYĆ MOŻE wpadł na niego motocyklista który zza winkla wyleciał z prędkością 150 km/h zamiast ok 50 jak można by się spodziewać. Parę lat temu na moim osiedlu był taki wypadek: z podporządkowanej wyjeżdża babka uderza w nią motocykl, motocyklista ginie. Kto winien ? Każdy powie że babka A gó...no prawda Główną drogą, kilkadziesiąt metrów przed owym skrzyżowaniem (osiedle, ograniczenie do 40 km/h) jechał powoli autobus. Kobieta widząc go z lewej wyjechała na główną bo miała dość czasu i miejsca by przed nim przejechać-włączyć się do ruchu. Niestety w tym momencie ów straceniec na motocyklu, tuż przed skrzyżowaniem, na podwójnej ciągłej wyprzedzał ten autobus jadąc trzy razy szybciej od niego... no i jak tylko go wyprzedził wpakował się w tą wyjeżdżającą kobietę, nie miał gdzie uciec bo z z przeciwka jechały auta. No i kto tu winien... Jest wiele przypadków, gdy motocykl porusza się z taką prędkością że nie daje szans nawet prawidłowo jadącemu kierowcy na ustąpienie mu pierwszeństwa. Nie znając szczegółów wypadku nie wolno nazywać nikogo zabójcą.
_________________ MOTOCYKLISTO !!! SPÓJRZ NA LICZNIK !!! POPATRZ DWA RAZY !!! SAMOCHODY SĄ WSZĘDZIE !!!
|
2 maja 2013, o 08:38 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
| | | | z2maciek napisał(a): NIE powinni. Nieludzkie jest wydawanie tak kategorycznego wyroku bez sądu. BYĆ MOŻE zabił bo wymusił pierwszeństwo na normalnie jadącym motocyklu BYĆ MOŻE wpadł na niego motocyklista który zza winkla wyleciał z prędkością 150 km/h zamiast ok 50 jak można by się spodziewać. Parę lat temu na moim osiedlu był taki wypadek: z podporządkowanej wyjeżdża babka uderza w nią motocykl, motocyklista ginie. Kto winien ? Każdy powie że babka A gó...no prawda Główną drogą, kilkadziesiąt metrów przed owym skrzyżowaniem (osiedle, ograniczenie do 40 km/h) jechał powoli autobus. Kobieta widząc go z lewej wyjechała na główną bo miała dość czasu i miejsca by przed nim przejechać-włączyć się do ruchu. Niestety w tym momencie ów straceniec na motocyklu, tuż przed skrzyżowaniem, na podwójnej ciągłej wyprzedzał ten autobus jadąc trzy razy szybciej od niego... no i jak tylko go wyprzedził wpakował się w tą wyjeżdżającą kobietę, nie miał gdzie uciec bo z z przeciwka jechały auta. No i kto tu winien... Jest wiele przypadków, gdy motocykl porusza się z taką prędkością że nie daje szans nawet prawidłowo jadącemu kierowcy na ustąpienie mu pierwszeństwa. Nie znając szczegółów wypadku nie wolno nazywać nikogo zabójcą. | | | | |
Pierdolenie, moja majówka o mało nie skończyła się na trzecim skrzyżowaniu przez takiego debila, co to "nie widział" (nie ma tam dodatkowego ograniczenia, znając miejsce i warunki mogłem "grzać" góra 60 pilnując młotków z prawej strony). Mów co chcesz, puszki na podporządkowanym mają w dupie.
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
2 maja 2013, o 22:41 |
|
|
Staniol
SV Rider
Dołączył(a): 28 mar 2013, o 22:09 Posty: 380 Lokalizacja: Zabrze
Moto: SV 650S 2003r.
|
Dokładnie. Dlatego jak widzę puchę na podporządkowanej to i tak zwalniam,bo z nimi nigdy nie wiadomo. Ostatnio babka na dwupasmowej jezdni wkomponowała by mnie w autobus stojący obok,bo jechałem prawym i jej się zachciało zmienić pas nawet nie zaglądając w lusterka,a w martwej strefie nie byłem. Pomimo tego,że nie jechała w moją stronę to ją dogoniłem i zatrzymałem i powiedziałem,żeby na drugi raz puknęła się w czoło. Może teraz będzie pamiętać.
|
2 maja 2013, o 23:06 |
|
|
fincher
motocyklista
Moto: SV 650s
|
Wniosek jest prosty i niektórym znany: jeśli potencjalne zagrożenie widzimy to nie zapi###$#@$%
|
2 maja 2013, o 23:14 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Kacper, nie znasz szczegółów opisywanego wypadku, nikt z nas go nie zna. Być może samochodem jechał kretyn, który wszystko i wszystkich ma w dupie, a być może jechał normalny kierowca, który nie miał szans zauważyć motocykla. W zeszłym sezonie miałem identyczny przypadek, jak opisał z2maciek. Mimo że mam dobry wzrok, dobry refleks, uważam na to co się dzieje dookoła, korzystam z lusterek itd. Dosłownie kilkanaście centymetrów i motocyklista wjechałby mi w lewą tylną ćwiartkę samochodu. Opisywałem to z resztą na forum. I też byłaby moja wina, bo wyjeżdżałem z podporządkowanej. A że motocykl wyprzedzał na podwójnej ciągłej, tuż przed skrzyżowaniem, że był schowany za samochodem i w efekcie przeleciał skrzyżowanie "pod prąd", to tylko szczegół, nie?
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
3 maja 2013, o 09:25 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
|
3 maja 2013, o 10:49 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
|
| | | | lasooch napisał(a): Kacper, nie znasz szczegółów opisywanego wypadku, nikt z nas go nie zna. Być może samochodem jechał kretyn, który wszystko i wszystkich ma w dupie, a być może jechał normalny kierowca, który nie miał szans zauważyć motocykla. W zeszłym sezonie miałem identyczny przypadek, jak opisał z2maciek. Mimo że mam dobry wzrok, dobry refleks, uważam na to co się dzieje dookoła, korzystam z lusterek itd. Dosłownie kilkanaście centymetrów i motocyklista wjechałby mi w lewą tylną ćwiartkę samochodu. Opisywałem to z resztą na forum. I też byłaby moja wina, bo wyjeżdżałem z podporządkowanej. A że motocykl wyprzedzał na podwójnej ciągłej, tuż przed skrzyżowaniem, że był schowany za samochodem i w efekcie przeleciał skrzyżowanie "pod prąd", to tylko szczegół, nie? | | | | |
Zawsze znajdzie się taka historia. Przez "pierdolenie" rozumiem usprawiedliwianie wszystkiego skrajnymi przypadkami. True, true.
|
3 maja 2013, o 23:03 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
ale dół niektórzy samochodów nie widzą a co dopiero motocykl
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
3 maja 2013, o 23:24 |
|
|
Zygzaker
SV Rider
Dołączył(a): 13 maja 2011, o 13:29 Posty: 398 Lokalizacja: Warszawa i okolice
Moto: KTM LC4 640SM 2004
|
To może zacznij wypowiadać się w taki sposób aby przy okazji nie obrażać innych? Osobiście bardzo mi się nie spodobało nazywanie czyjejś wypowiedzi "pierdoleniem". A przy okazji - sam usprawiedliwiasz wszystko swoim "skrajnym" wypadkiem... Takich idiotów o jakich pisał z2maciek jest pełno - ja też wiele razy pojechałem jak skończony kretyn i miałem na tyle dużo szczęścia, że nic się nie stało. Zdarzyły mi się dwa wypadki spowodowane w 100% (patrząc pod kątem przepisów ruchu drogowego) przez kierowców puszek. Jednego z ich nie byłem w żadnym stopniu w stanie uniknąć - byłem w złym miejscu o złej godzinie i nie miałem kompletnie na nic wpływu. Ale był też inny przypadek - wina była kierowcy puszki - nie ustąpił pierszeństwa w miejscu gdzie nic mnie nie zasłaniało, byłej jedynym obiektem widocznym na jezdni. Gdybym jechał wolniej a nie zapierdalał, to dałbym radę go ominąć i nic by się nie stało. Gdybym jednak skończył w worku, to i tak byłoby mi wszystko jedno.
_________________ "Riders create more problems than motorcycles are designed to handle" SV650S -> Gix 3/4 - > KTM LC4 640 http://www.bikepics.com/members/nok/
|
4 maja 2013, o 10:59 |
|
|
Rene
SV Rider
Dołączył(a): 3 lis 2012, o 22:56 Posty: 1186 Lokalizacja: Kraków/Wielka Wieś
Moto: SV 650s k3
|
A tak odbiegając od tematu puszek i kogo wina. Czy czasem ta czarna SV co w Krapkowicach był wypadek. To nie ta sama co była na allegro z ta czerwona turystyczna kiera z czerwonymi przewodami w oplotach, i skróconymi ciężarkami prawie do samej kiery??? Ładna doinwestowana kilka razy przewalała się przez forum w dziale ciekawostki Allegro??
_________________ 650S k3 by Rene >> viewtopic.php?f=9&t=8742&start=20
|
4 maja 2013, o 11:16 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
|
Był "stop wariatom drogowym", były "warzywa", szczypanie się w tej sytuacji bo "być może" uważam za pierdolenie i tego się będę trzymał. Czy należy się tytuł "mordercy" pozostawiam rzetelności dziennikarskiej w stosunku do każdego zdarzenia z osobna. Takich "skrajnych przypadków" mam co roku solidną kolekcję: wyjeżdżanie z podporządkowanej, włączanie się na pałę przez 2 pasy do ruchu, spychanie przez dostawczaka, spychanie przez ciężarówkę, nerwówki Pani byznesłoman, syndrom małego siusiaka (nie żartuję)... mogę tak jeszcze długo. Staram się przewidywać i, wiem wiem, trudno uwierzyć, jeździć w miarę dostępnych warunków. Wyciągnąłem ten konkretny przypadek bo jest po prostu świeży. Resztę masz opisaną wyżej. Gdybanie po fakcie jest fajne, tyle rzeczy przychodzi do głowy. Jechał byś 3 km/h szybciej, albo ruszył 10 sekund później i nie spotkał byś się z tym człowiekiem. Na debilizmy nie ma rady, wobec swoich nigdy nie szukałem współczucia.
|
4 maja 2013, o 18:40 |
|
|
hubi199
SV Rider
Moto: Sv 650N k3/mts1200
|
http://www.youtube.com/watch?v=dNFaAqS2f18Niestety sv-ka w roli głównej i jej kierownik. Ehh.
|
4 maja 2013, o 21:23 |
|
|
Staniol
SV Rider
Dołączył(a): 28 mar 2013, o 22:09 Posty: 380 Lokalizacja: Zabrze
Moto: SV 650S 2003r.
|
Było już 2 razy w "To co mnie dziś rozbawiło "
|
4 maja 2013, o 22:36 |
|
|
hubi199
SV Rider
Moto: Sv 650N k3/mts1200
|
A to sorki, nie miałem przez tydzień dostępu do neta.
|
5 maja 2013, o 14:57 |
|
|
maro85cv650
SV Rider
Dołączył(a): 30 maja 2011, o 19:10 Posty: 533 Lokalizacja: warszawa zgorzelec
Moto: sv650N
|
Wydaje mi sie że to była tzw "fiksacja wzroku" chyba nie przekręciłem nazyw. Czytałem o tym w "motocyklista doskonały".
_________________ Jazda na motocyklu, to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu.... viewtopic.php?f=9&t=4005 ----> naga broń
|
6 maja 2013, o 21:49 |
|
|
skwaro
SV Rider
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
|
Zgadza się, nawet na ścigaczu o tym piszą.
6 maja 2013, o 23:08 |
|
|