Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
|
Re: Jaki motocykl po SV?
Kurde niektórzy to mają fajnie tak zwiedzać świat na moto. Ja to w du*** byłem i go*** widziałem , może kiedyś się poprawie Myślę że dużym plusem większych silników jest to że silnik jest mniej obciążony (niższe rpm) przy standardowej jeździe niż takim samym moto z połowe mniejszym silnikiem.
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
Ostatnio edytowano 21 maja 2011, o 01:20 przez Kilerpl, łącznie edytowano 1 raz
|
21 maja 2011, o 01:18 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
A i tutaj niestety się mylisz (przynajmniej moim zdaniem) To jest temat założony w dziale "ogólne", czyli luźne gadanie, tzn. swobodne wyrażanie opinii, gustów, przemyśleń. Kłótnie pojawiają się tylko wtedy, gdy emocje biorą pierwszy szereg przed merytoryczną dyskusją Ja tutaj kłótni nie widziałem, a mówienie że jakaś była jest gadaniem na wyrost. @ Słoniu, jestem pełen podziwu dla Twoich zajebistych osiągnięć! Szacun na dzielni! To by tłumaczyło, dlaczego w USA ludzie pokonując duże odległości kupują paliwożerne 5 litrowe silniki, a na autostradach wloką się *przeliczając na km) 110 - 115 km/h
_________________ SVNERWUS
|
21 maja 2011, o 01:20 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Nie wiem jak w USA ale w Kanadzie limit prędkości na autostradzie jest 100 km /h, za 120 by mogli dostać mandat . Ja dzisiaj jechałem 170 z otwartymi szybami puszką - czułem się prawie jak na moto Co do obrotów to jadąc 130km/h 650tka a jadać 130km/h czymś co ma 1300cc teoretycznie 650 powinna się trzymać na dużo wyższych obrotach niż 1.3 litra, ale dokładnie to nie wiem bo ja zawsze miałem obroty wysoko na sv
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
21 maja 2011, o 04:28 |
|
|
Zygzaker
SV Rider
Dołączył(a): 13 maja 2011, o 13:29 Posty: 398 Lokalizacja: Warszawa i okolice
Moto: KTM LC4 640SM 2004
|
Ja też Można się przyłączy do "poprawek"? W końcu Kanada nie tak daleko | | | | Słoniu napisał(a): (...)Byłem (...) pojeździć wokół miejskiego rynku w Legionowie - jest tam ładny, czarny asfalt...no to odkręciłem na jedynce gwałtownie, żeby przyciągnąć spojrzenia wszelkiej młodzieży lansującej się na tym rynku... no i przyciągnąłem bo biało czarny rajder na czarnym motocyklu poleciał powerslidem, grzmiąc przy tym niemiłosiernie. Założę się o grubsze chajsy, że ja na takim małym SV wzbudzam większe zainteresowanie niż jakaś rzędówka - kluczem do sławy jest dźwięk! (...) jedzie V2 to seniorzy spierdalają bo oni wiedzą, że to Niemcy lecą, a młodzież jest ciekawa, bo jak to możliwe, żeby motocykl tak buczał, grzmiał i strzelał. Poza tym z premedytacją obsrałem zakaz wjazdu dla motocykli na ulicę przy rynku i przeleciałem po podwójnej ciągłej z dużym hukiem, no i od razu wpadłem na patrol policji, który mnie zatrzymał. Zajebistość ociekająca z mojej SV i wystrzeliwana z wydechu sprawiła, że nie dostałem mandatu. | | | | |
Dziękuję Słoniu, że przypomniałeś mi dlaczego wprowadzono zakaz poruszania się motocyklem główną ulicą w Legionowie. Zbyt wielu próbowało się dowartościować i kluczyć za sławą za pomocą tłumika oraz palenia gumy. Szczególnie wieczorową porą.
_________________ "Riders create more problems than motorcycles are designed to handle" SV650S -> Gix 3/4 - > KTM LC4 640 http://www.bikepics.com/members/nok/
|
21 maja 2011, o 07:55 |
|
|
koki
SV Rider
Dołączył(a): 17 mar 2010, o 21:56 Posty: 463 Lokalizacja: KOL :D
Moto: SV 1000 SZ
|
No może kłótnia to za dużo powiedziane ale sam zauważyłeś że atmosfera była w pewnym momencie nerwowa, przypominając o PW. Wiem że jest to dział ogólny i dyskusje są oczywistą oczywistością w tym dziale tylko niech będą poparte jakimiś argumentami a kilka (fakt faktem bardzo niewiele) było typu: bo tak ma być i tyle. Takie posty nie wnoszą w nic w temat a nawiązując do tematu to byłem zdania, że do turystyki rzędu kilku tysięcy km faktycznie bardziej nadają się większe pojemności (chociażby ze względu mniejszego kręcenia silnika i zapasu mocy), jednak rozmawiając z kilkoma osobami na zlocie DL'ek zdecydowana większość wybrała 650 i wyjeżdżali w naprawdę dalekie wyprawy z 3 kuframi i pasażerką/pasażerem Dlatego teraz myślę ze pojemność nie ma większego wpływu na "turystyczność" moto
_________________ Suzuki SV 1000 SZ - lyter powrócił
|
21 maja 2011, o 09:27 |
|
|
Montana
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:47 Posty: 2660 Lokalizacja: Bjaczystok
Moto: Trufel 675
|
Jeden woli jabłka, inny gruszki ... Sportowy sprzęt - do poszalenia na co dzień?, idealny na tor, do wyjazdu dalej - kupa. Turystyk - na miasto za duży i ciężki, tor - bez komentarza , trasa - mega wygoda i komfort. Mała SV - na mieście zwinna szybka, na torze powoduje banana na ryjku, na wyjazdy - daje radę mimo małej mocy. Nawet w stuncie sobie radzi (Pedros, Hrecz) Każdy bierze coś pod swoje upodobania i styl jazdy lub daje się ponieść marzeniom i kupuje sprzęt któremu wybaczy niedociągnięcia. Ja na razie czerpię radochę z jazdy małą SV i zmiany nie planuję, chyba że ktoś mi ją skasuje, wtedy będę szukać literka w V (bo niestety nie ma żadnej 750-800 która mi odpowiada..)
_________________ Suzuki SV 650s 2006 -> Honda VTR 1000 SP1 2001 -> Triumph Street Triple 675 2012
|
21 maja 2011, o 11:31 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Zważ na to, że zakaz wjazdu jest tylko na Piłsudskiego bo są tam pawilony i w ciągu dnia jest dużo przechodniów, a jak wiadomo motocykliści nie jeżdżą wolno. Na ul. Rynek, Batorego i Sienkiewicza nie ma żadnych zakazów dla motocykli więc nie widzę problemu. Nie słyszałem, żeby ktoś z motocyklistów wygłupiał się tam przez palenie gumy czy nadmierne hałasowanie. Największy młyn robią tam "rajdowcy" w starych bmw, golfach itp. którzy prostokątny rynek okrążają driftem - jak mnie zatrzymali to już taki rajdowiec stał przy radiowozie i czekał na mandat, ja dostałem tylko reprymendę: "trochę wolniej jeździj". EDIT: W końcu wpadł jakiś "acziwment"
|
21 maja 2011, o 12:00 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Jak będę się wybierał w podroż to Ci dam znać ale moto odbieram dopiero w styczniu . Którędy jedziemy?? Nunavut i noth west territory nie mają wybudowanych dróg
Ostatnio edytowano 21 maja 2011, o 20:54 przez Kilerpl, łącznie edytowano 1 raz
|
21 maja 2011, o 15:34 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
|
21 maja 2011, o 20:45 |
|
|
Zygzaker
SV Rider
|
Pytałem trochę hipotetycznie ..., ale na początku maja 2012 mam zamiar by w Halifax. Może uda mi się spędzić tam z tydzień i na czymś pojeździć
_________________ "Riders create more problems than motorcycles are designed to handle" SV650S -> Gix 3/4 - > KTM LC4 640 http://www.bikepics.com/members/nok/
|
22 maja 2011, o 21:51 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Jak będziesz się wybierał to daj znać, może wpadnę na moto. Halifax nie tak daleko
Ostatnio edytowano 23 maja 2011, o 03:29 przez Kilerpl, łącznie edytowano 2 razy
|
23 maja 2011, o 02:16 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
przeniesiony...
Ostatnio edytowano 23 maja 2011, o 03:34 przez Kilerpl, łącznie edytowano 1 raz
|
23 maja 2011, o 02:28 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Otworzyłem nowy temat bo tutaj nie jest miejsce na offtop foty: viewtopic.php?f=13&t=3859
Ostatnio edytowano 23 maja 2011, o 03:30 przez Kilerpl, łącznie edytowano 2 razy
|
23 maja 2011, o 03:21 |
|
|
mikiet
SV Rider
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 00:23 Posty: 570 Lokalizacja: Koszalin/Gdańsk
Moto: 650S gaźnior
|
Ładne zdjęcia i plany, ale TO JEST TEMAT O MOTOCYKLU PO SV!!! bez takich offtopowych przegięć!
_________________ Michał, 600 295 016
http://svforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=922
|
23 maja 2011, o 03:23 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Właśnie byłem w trakcie przenoszenia tematu jak pisałeś posta Tak mnie pochłonęło wyszukiwanie i wklejanie zdjęć że zupełnie zapomniałem, że wkleiłem je w temacie o czym zupełnie innym
|
23 maja 2011, o 03:28 |
|
|
Zygzaker
SV Rider
|
Jeździł ktoś na H-D XR1200? Jakieś opinie, wrażenia?
|
24 maja 2011, o 10:21 |
|
|
mr0zd
SV Rider
|
Ja jeździłem. Syf. Nie wiem co to moto chce udawać, ale na pewno mu to nie wychodzi. Do tego śmiesznie brzmi, słabo skręca i jest niewygodne. Od H-D to tylko seria Glide
24 maja 2011, o 16:28 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
ja bym chcial najtroda
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
24 maja 2011, o 16:47 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Oj Panie, załamka. Niewygodna czarna sraka, przyspiesza jakby chciał a nie mógł. Bulwarowy sprzęt, nie do jazdy tylko do stawiania pod kafejkami.
_________________ SVNERWUS
|
24 maja 2011, o 22:59 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
chcialbym jezeli by mi ktos kazal brac HD. a jak by mi ni ekazal to u mnie nic si enie zmienilo aprilka albo katem
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
26 maja 2011, o 18:28 |
|
|