Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnie
Autor |
Wiadomość |
lpt
mundrek
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:50 Posty: 1758 Lokalizacja: Rybnik
Moto: sv1k/ 748SP
|
Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnie
W gruncie rzeczy fajna (no może poza uszkodzeniami moto) historia A to że typ jeździł bez tłumika po poznaniu to jak dla mnie jest mistrzostwem świata
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
8 sie 2011, o 14:22 |
|
|
MarTusia
SV Rider
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 13:55 Posty: 668 Lokalizacja: Mokotów/Służew
Moto: GS500E 2000
|
Skrzywdzona niemiłosiernie... Ciąganie tego fleta po sądach to całkiem niezły pomysł o ile masz znajomego prawnika-motocyklistę - nie zedrze z Ciebie za dużo
_________________ motocyklistka jest szczęśliwa wtedy, gdy znajdzie coś, na czym nogami dosięga ziemi, a skrzydłami nieba
|
8 sie 2011, o 16:19 |
|
|
lpmop
SV Rider
Moto: SV650 S2000, N2002
|
4 miesiąc leci (albo ja źle liczę) a Prokuratura albo na urlopie albo na L4 motor nadal na policji stoi.... Ma to pozytywne aspekty - uczę się grać na skrzypcach Pozdr.
_________________ Suma ilorazu inteligencji ludzi na świecie jest stała tylko liczba bydła przybywa !#.... sv 650 s 00r ->sv 650 n 99r
|
3 lis 2011, o 20:25 |
|
|
MarTusia
SV Rider
|
Żartujesz...?? Nagraj się, chętnie posłuchamy w dziale z muzyką
_________________ motocyklistka jest szczęśliwa wtedy, gdy znajdzie coś, na czym nogami dosięga ziemi, a skrzydłami nieba
|
3 lis 2011, o 23:35 |
|
|
lpmop
SV Rider
|
Jedyne pocieszenie to to że stoi chociaż w garażu a nie pod chmurką ...
Nie ma takiego działu gdzie można by to umieścić.
_________________ Suma ilorazu inteligencji ludzi na świecie jest stała tylko liczba bydła przybywa !#.... sv 650 s 00r ->sv 650 n 99r
|
3 lis 2011, o 23:49 |
|
|
MarTusia
SV Rider
|
Jest "Muzyka", powinno wystarczyć. A możesz go chociaż odwiedzać?
|
4 lis 2011, o 00:43 |
|
|
daniel1155
motorowerzysta
Dołączył(a): 28 wrz 2010, o 10:33 Posty: 83 Lokalizacja: jarosław
|
Co za durnie, 4 miechy stoi i nic?? To jest polska i nasze realia!!! gdyby to działało jak trzeba to już byś miał sprzęt dopracowany na igłę i śmigał do końca sezonu....
_________________ SV 650S 00' już niestety nie, ale kiedyś będzie comeback w chwili obecnej Fazer 600 - posłuszny koń
|
4 lis 2011, o 20:01 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
|
Jednemu z klientów firmy dla której pracowałem włamali się w nocy do domu, po cichu zabrali klucze które wisiały na ścianie i zabrali bmw i porszaka. Policja przyjechała i mówią że spiszą raport ale samochody są już na pewno na statku do europy, a wiec nie ma nawet co szukać .
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
4 lis 2011, o 20:46 |
|
|
kaCZi
SV Rider
Dołączył(a): 27 cze 2011, o 14:29 Posty: 1683 Lokalizacja: Toruń
Moto: GSXR k8
|
Ważne, że moto jest, teraz doprowadzić do porządku (starając się żeby za remont zapłacił złodziej) i jeździć. Słyszałem od kumpla, że stojąc gdzieś na parkingu poszedł do wc do baru - wychodzi a tam jakiś narąbany facet siedzi na jego sprzęcie. Nie trudno się domyślić że chwilę później leżał razem z nim na glebie tzn. ten facet z motocyklem. Gość wezwał policję, ta przyjechała - raport, zdjęcia i całe bla bla. Za 2 dni puka do niego koleś do drzwi, że przeprasza i chciałby się dogadać. Pojechał razem z nim do salonu suzuki, wyliczyli mu koszt naprawy na niecałe 4000zł (o ile dobrze pamiętam, w tym czacha, stelaż, zadupek, lusterka, chłodnica, malowanie i coś tam jeszcze). Koleś się zgodził i dał mu kasę bo jak powiedział był pijany, zawsze chciał mieć motocykl, a jego żona o niczym nie wie i chciałby żeby tak pozostało. Wniosek: ? Nie taka polska straszna
_________________ Moja czarna Perła -> GSX-R 750 K8
|
5 lis 2011, o 22:59 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Ten gość musiał być bardzo ciężki że narobił 4 tys zł szkody po przewróceniu moto
_________________ Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo
|
5 lis 2011, o 23:37 |
|
|
plastic
Mister SVforum 2014
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 20:17 Posty: 2100 Lokalizacja: Chodzież
Moto: VFR 800X Crossrunner
|
4 tys. zł. to nie 4 tys. $, a w salonie ceny kosmiczne, więc nietrudno tyle zliczyć po parkingówce
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
Ostatnio edytowano 7 lis 2011, o 12:57 przez plastic, łącznie edytowano 2 razy
|
5 lis 2011, o 23:52 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Zdziwiło mnie bo jak mi się pierwsze sv przewróciło na betonie to tylko klamka sprzęgła i jeden kierunek były uszkodzone. Pewnie miałem szczęście że tylko tyle poszło. Myślę że wraz z robocizną to co kosztuje w Polskim ASO 4 tys zł, tutaj kosztuje 4 tys $ (robocizna bardzo droga). Tak czy inaczej fajnie że są jeszcze ludzie którzy chcą pokrywać szkody które narobili
|
6 lis 2011, o 02:40 |
|
|
kaCZi
SV Rider
|
W salonie głupia spinka do zadupka kosztuje 8zł, podkreślam jedna sztuka. Więc nie chce wiedzieć ile kosztuje czacha np. Też chyba jest różnica jak moto przewróci się sam, a jak przewróci się ze 100kg balastem na grzbiecie.
|
7 lis 2011, o 12:25 |
|
|
Kilerpl
Klonowy orator
|
Nie wiem jak w moto ale w samochodzie jedna mała plastikowa spinka do zderzaka kosztuje 7$ czyli 20zł, a więc 8 zł nie tak źle Myślę że wysokie ceny na takie małe rzeczy są narzucane od producenta, dlatego wszędzie są drogie, albo każde ASO zdziera bez różnicy jaki kraj
|
7 lis 2011, o 15:40 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Więcej w tym ceny producenta niż ASO, poza tym cenę narzuca program do zamawiania części
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
7 lis 2011, o 19:34 |
|
|
kaCZi
SV Rider
|
Dobrze piszesz Notek Biorąc pod uwagę, że Aso może dać 30% rabatu bez mrugnięcia okiem to nie sądzę, żeby to producent zarabiał więcej.
|
8 lis 2011, o 09:16 |
|
|
Yeby
SV Rider
Moto: czerwona strzała
|
Wiem, że to nie nic śmiesznego ale rozbawiła mnie nazwa tematu Całe szczęście, że sprawca i motocykl się znalazł. Można domagać się odszkodowania za to że przez 4 miesiące nie miałem motocykla w domu, więc nie miałem jak jeździć do pracy, sklepu czy znajomych? Coś z tego tytułu przysługuje? Czacha 2500 zł (z kolorem takim jakim sobie życzysz) osobiście pytałem Stelaż 900 zł, a lampa 1500 A co do tych spinek to na takich pierdołach (drobnych rzeczach) jest zawsze największa przebitka. Jak Ci brakuje to mam chyba jeszcze kilka.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
SV 650 S K5
|
9 lis 2011, o 21:33 |
|
|
lpmop
SV Rider
|
Z powództwa cywilnego można skarżyć i domagać się zadość uczynienia za zniszczenia. I potem ścigać kolesia aby oddał kasę przez parę(nascie) lat. Również można wnioskować o status oskarżyciela posiłkowego. I tak jak piszesz zadość uczynienie za straty moralne. Ja właśnie się zastawiam czy warto skarżyć kasa utopiona będzie na parę lat.
|
9 lis 2011, o 22:45 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Oczywiście, że warto się domagać odszkodowania. Nawet jak nie dostaniesz zwrotu kasy od razu, to facet będzie miał zasądzoną kwotę i kiedyś tam pieniądze odzyskasz. A nikt nigdzie na żadnej lokacie nie da Ci takiego wysokiego procentu jak ustawowe odsetki Idealna inwestycja kapitału Więc niech złodziej zwleka ze spłatą jak najdłużej, Tobie to na rękę
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
10 lis 2011, o 02:28 |
|
|
kaCZi
SV Rider
|
Dzięki Yeby, zakupiłem sobie jakiś czas temu paczuszkę więc mam. Jak widać żeby uzbierać kilka tysi za naprawę nie trzeba wiele w ASO.
|
10 lis 2011, o 10:18 |
|
|