Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 9 sty 2025, o 20:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2901 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 146  Następna strona
Jaki motocykl po SV? 
Autor Wiadomość
Klonowy orator

Moto: nima :)
Post Re: Jaki motocykl po SV?
bugi2010 napisał(a):
W Niemczech ZX 1000sx od 12.000euro, to prawie dwie nowe SV ki(z importu) albo dwa Gladiusy :mrgreen: a w podobnej klasie to już Fz1 Fazer 9000euro lub GSF1250 8000euro nówki sztuki.

U mnie aż takiej drastycznej różnicy nie ma pomiędzy sv a kawą, ale jednak trochę kasy jest. Nowa Sv litr kosztowała około 13 000$, ta kawa wychodzi na jakieś 15500$.

golkow napisał(a):
Z1000SX ma fajną charakterystykę oddawania mocy - nic nie szarpie - przyspieszania jest po prostu aksamitne.
Jazda była tak łagodna, że po oddaniu sprzęta spytałem się, czy nie włączono mi jakiejś mapy dla amatorów - nic takiego jednak nie było włączone :-)

Obrazek

Ale rozumiem że przyspieszenie ma dobre nawet jeżeli nie szarpie?? :hmm:

Ostatnio edytowano 24 lip 2011, o 01:13 przez Kilerpl, łącznie edytowano 1 raz

24 lip 2011, o 00:28
SV Rider

Moto: litr s k5---->
Jeździł ktoś tym? tak jakoś mam na to ostatnio ochotę. Pofisiować na przyszłą wiosnę :)
Obrazek

Obrazek

---==Facebook==---

24 lip 2011, o 02:11
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV650S K5
Nie wiem co to za maszyna :P ale podoba mnie się ona. Nakedy jakoś mi nie leżą ale ten robi wrażenie :]

24 lip 2011, o 10:16
SV Rider

Moto: SV650N AD2000
To na pewno Buell: sportowa rama z silnikiem H-D, do tego przednia tarcza mocowana do obręczy a nie do piasty + pasek :) Świetnie wygląda! Spyra, jak kupisz, zapisuję się na listę na przejażdżkę ;)

24 lip 2011, o 10:36
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Ten Buell ma podwyższony tylny stelaż, seryjnie siedzenie jest niżej i nie robi już takiego wrażenia na mnie.

24 lip 2011, o 12:17
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Słoniu napisał(a):
Ten Buell ma podwyższony tylny stelaż, seryjnie siedzenie jest niżej i nie robi już takiego wrażenia na mnie.

Musi to świetnie wyglądać jak się jedzie za takim motocyklem z tyłu który ma tak podniesiony tył.

www.logo-ratio.pl

24 lip 2011, o 21:17
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: KTM LC4 640SM 2004
Jeździłem 1125R z 2008 przez 2h po mieście - coś takiego:
Obrazek
Ciekawy i nietypowy pod względem konstrukcyjnym motocykl. Pamiętam, że podobał mi się power i sposób oddawania mocy - cały czas ciągnął równo bez jakichś dziur, skoków, etc. Ale brakowało mi trochę w hamulcach - spodziewałem się czegoś więcej, a tam ... trzeba było trochę cisnąć klamkę. Do tego miałem dość wyprostowaną wyprostowaną pozycję - lepiej niż na Sv650S - to mnie pozytywnie zdziwiło.

Teraz, gdy Buell już zniknął jako producent, nie zaryzykowałbym kupna - pomimo tego, że bike mi się podoba. Mógłbym mieć kłopot z częściami - tak zużywającymi się podczas normalnej eksploatacji jak i potrzebnymi po glebie. Przykro mi się zrobiło gdy usłyszałem, że HD zamknął Buella - bo 1125R był jednym z motocykli, które miałem w planach na "bliskie kiedyś" :smutas:

Ostatnio edytowano 25 lip 2011, o 10:48 przez Zygzaker, łącznie edytowano 1 raz

24 lip 2011, o 21:47
SV Rider

Moto: CBR600RR PC40
Ja miałem w planach kiedyś sobie XBS-a 9 kupić, bo moto bardzo fajne. Ale znajomy posiadacz takiego sprzęta wybił mi go z głowy, bardzo nietypowe rozwiązania konstrukcyjne powodują kosmiczne koszty serwisu, a podobno strasznie się psuje. Dodatkowo jak Zygzaker pisze Buell jako firma został zamknięty, co też swoje zrobiło. Aczkolwiek Eric Buell nie odpuszcza -> EBR 1190S :)

25 lip 2011, o 08:39
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
skwaro napisał(a):
EBR 1190S

Ducati już trzęsie portami :mrgreen:

25 lip 2011, o 18:26
SV Rider

Moto: Fz 1 Fazer
spyra78 napisał(a):
Jeździł ktoś tym? tak jakoś mam na to ostatnio ochotę. Pofisiować na przyszłą wiosnę :)
Obrazek

Ciekawy motocykl ale jak to na wolnych obrotach wibruje :bojesie: (coś ale dwucylindrowy młot pneumatyczny :mrgreen: ) kolega miał taki wynalazek.

25 lip 2011, o 21:27
Mister Apollo

Moto: Z1000
W ten weekend dzięki uprzejmości dzwonka miałem okazję "dotknąć" gixxa 1k. Miałem też okazję się przekonać, że nie mogę takiego sprzętu nigdy posiadać :smutas:

Pozycja jest absolutnie mordercza dla pleców (mimo, że jest to podobno najwygodniejszy przecinak), bez odpowiedniego przygotowania (bez solidnego brzucha nie podchodź) więcej niż 30 minut przeciętny zjadacz chleba raczej na takim motocyklu nie spędzi. Ktokolwiek wmawia wam co innego, kłamie.
W trochę bardziej pozytywnym tonie.
Absolutną prawdą jest niezdolność tego motocykla do spokojnej jazdy. Delikatnie muskając gaz można gdzieniegdzie nie załapać się na ostatnie oczko taryfikatora. Prędkość na ostatnim biegu zaczyna "przeszkadzać" dopiero przy 150-170 (z delikatnym naciskiem na 190 -200 :obity:) bo silnik na ostatnim biegu zaczyna wtedy z okrzykiem bojowym samurajów wchodzić na robocze obroty i resztki świadomości wołają o litość. I nie jest to zasługa mikrej owiewki :P
Wiem, że o wiele więcej szacunku będę miał teraz do ludzi którzy "cierpią" posiadając takie moto, ale widać na oponie chociaż próby solidniejszego winklowania.

Już po fakcie troszkę zebrało mi się na przemyślenia, jakim to idiotyzmem jest próba nauki czegokolwiek na takim motocyklu. Zawieszenie i hamulce są rewelacyjne/bdb (chociaż IMO heble dobrze trzymają dopiero przy dość solidnym wciśnięciu klamki, za to działają bardzo równo i dają rewelacyjne czucie). Jednak motocykl wymaga pewnej, zdecydowanej ręki, początkujący raczej nie zorientuje się kiedy zawieszenie wspomina, że zaraz zrobi mu przy!@#oli, a przy prędkościach które zaczną jakkolwiek to moto obciążać będzie bolało.

25 lip 2011, o 21:37
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
kacperski napisał(a):
W ten weekend dzięki uprzejmości dzwonka miałem okazję "dotknąć" gixxa 1k. Miałem też okazję się przekonać, że nie mogę takiego sprzętu nigdy posiadać :smutas:

Pozycja jest absolutnie mordercza dla pleców (mimo, że jest to podobno najwygodniejszy przecinak), bez odpowiedniego przygotowania (bez solidnego brzucha nie podchodź) więcej niż 30 minut przeciętny zjadacz chleba raczej na takim motocyklu nie spędzi. Ktokolwiek wmawia wam co innego, kłamie.
W trochę bardziej pozytywnym tonie.
Absolutną prawdą jest niezdolność tego motocykla do spokojnej jazdy. Delikatnie muskając gaz można gdzieniegdzie nie załapać się na ostatnie oczko taryfikatora. Prędkość na ostatnim biegu zaczyna "przeszkadzać" dopiero przy 150-170 (z delikatnym naciskiem na 190 -200 :obity:) bo silnik na ostatnim biegu zaczyna wtedy z okrzykiem bojowym samurajów wchodzić na robocze obroty i resztki świadomości wołają o litość. I nie jest to zasługa mikrej owiewki :P
Wiem, że o wiele więcej szacunku będę miał teraz do ludzi którzy "cierpią" posiadając takie moto, ale widać na oponie chociaż próby solidniejszego winklowania.

Już po fakcie troszkę zebrało mi się na przemyślenia, jakim to idiotyzmem jest próba nauki czegokolwiek na takim motocyklu. Zawieszenie i hamulce są rewelacyjne/bdb (chociaż IMO heble dobrze trzymają dopiero przy dość solidnym wciśnięciu klamki, za to działają bardzo równo i dają rewelacyjne czucie). Jednak motocykl wymaga pewnej, zdecydowanej ręki, początkujący raczej nie zorientuje się kiedy zawieszenie wspomina, że zaraz zrobi mu przy!@#oli, a przy prędkościach które zaczną jakkolwiek to moto obciążać będzie bolało.

Taki gixer przy RSV 1000 to i tak jest komfortowy. Kolega posiadający takie RSV stwierdził że jazda takim motocyklem po mieście to jak tak jak by jeździć ferrari w korku. Podobno z Ducati wcale jest nie lepiej.

www.logo-ratio.pl

25 lip 2011, o 22:44
Zobacz profil WWW
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Ja też się przejechałem tym Gixem i dla mnie tragedii nie było ;) pozycja na srającego psa to fakt, ale da radę wysiedzieć ze 200km :) później trzeba się zatrzymać na tankowanie/obiad/ przerwę 20 min.
Nie jestem miłośnikiem sportów... tym bardziej wyjących, ale spodobały mi się w tym motocyklu 2 rzeczy:
1. ZAWIESZENIE w tym motocyklu to prawdziwa bajka, nie ma porównania z SV 1000, a o 650tce nawet nie wspomnę....
2. Zdolność silnika do przyspieszania - nie ważne ile jedziesz, - 50, 150 czy 250 - reaguje na gaz tak samo - opór powietrza nie robi na nim wrażenia... oczywiście powyżej 5 tys obr, bo poniżej to tam trochę nudą wieje :)

Nie chcę mieć takiego motocykla, bo bym jeździł powyżej 250 km/h non stop nie czując wiatru.

25 lip 2011, o 23:13
Klonowy orator

Moto: nima :)
Razor napisał(a):
Ja też się przejechałem tym Gixem i dla mnie tragedii nie było ;) pozycja na srającego psa to fakt, ale da radę wysiedzieć ze 200km :) później trzeba się zatrzymać na tankowanie/obiad/ przerwę 20 min.
Nie jestem miłośnikiem sportów... tym bardziej wyjących, ale spodobały mi się w tym motocyklu 2 rzeczy:
1. ZAWIESZENIE

2. silnik :mrgreen:

25 lip 2011, o 23:14
SV Rider

Z którego roku to gix?

26 lip 2011, o 00:34
Mister Apollo

Kilerpl napisał(a):
2. silnik :mrgreen:

Ja wiem, i tak i nie. Z jednej strony silnik bardzo skutecznie robi swoje, ale gdyby nie prędkościomierz (ahh, gdyby tylko był analogowy :serduszka:) kompletnie nie wiedział bym kiedy ile jechałem. Konfiguracja bak/siodło/podnóżki trzyma na tyle dobrze, a silnik na tyle liniowo rozwija moc, że atomowego przyspieszenia tego motocykla kompletnie nie poczułem (nie mylić z "nie zauważyłem" :obity:).
Tylko plecak z kebsami, dla ogniskowych głodomorów :boogie:, postanowił zaznać odrobiny lotniczej przygody i pofruwać sobie nad moimi plecami :P

@Razor
A nie masz odrobinę wrażenia, że do względnie normalnej jazdy góra 6krpm kompletnie wystarcza? Wykastrować to moto odcięciem na 7500 a i tak ludzie będą sobie na tym krzywdę robić :P

26 lip 2011, o 06:40
SV Rider

kacperski napisał(a):
(...)Pozycja jest absolutnie mordercza dla pleców (...), bez odpowiedniego przygotowania (...) więcej niż 30 minut przeciętny zjadacz chleba raczej na takim motocyklu nie spędzi. Ktokolwiek wmawia wam co innego, kłamie.
(...)

Eee tam ... większość przecietnych zjadaczy chleba nie cierpi na zanik mięśni - no chyba że dany osobnik jeździ nakedem i tylko wiatr utrzymuje go w pionie :P. Nie ma co pochopnie zarzucać ludziom kłamstwa.

26 lip 2011, o 09:28
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Rafał, Kacper jeździ Ską akurat a ja nakedem, i to on narzeka a nie ja ;)

@ Kacper - jakby wykastrowałby to moto do takich parametrów co ty mówisz to by super sport zamienił się w zwykły motocykl bez rewelacji...
Na co dzień jeżdżę swoim lytrem i mogę porównać:
1. SV 1000 - rwie, szarpie, skacze, sam hamuje, czuje każdy milimetr gazu w manetce, podnosi koło samym gazem bez problemu ale wyżej mu mocy brakuje jednak...
2. GSXR 1000 - najpierw spokojnie i płynnie, a później dopiero jak silnik się wkręci zaczyna się zapierdalanie i prawdziwa moc tego motocykla. Każdy start z miejsca SV 1000 wciąga go nosem, ale po pewnym dystansie z tym Gixem SV nie ma już szans :]

26 lip 2011, o 10:04
SV Rider

:wstyd: Łoj, pop....dzieliło mi się :)

Kacper - przecież pozycję na obu masz niemal taką samą ...

26 lip 2011, o 10:21
Mister Apollo

Zygzaker napisał(a):
Eee tam ... większość przecietnych zjadaczy chleba nie cierpi na zanik mięśni - no chyba że dany osobnik jeździ nakedem i tylko wiatr utrzymuje go w pionie :P. Nie ma co pochopnie zarzucać ludziom kłamstwa.

Noszę stosowny balast, ale na sv niezależnie od dystansu/stylu jazdy plecy mnie nigdy nie bolą, tutaj wyraźnie zmęczyło mnie 50km. Możliwe, że "źle siedziałem", sv przyzwyczaiła mnie nie opierać się na nadgarstkach.

Zygzaker napisał(a):
Kacper - przecież pozycję na obu masz niemal taką samą ...
No właśnie nie, Erazer też się przymierzał do gixxa i obu nam wyszło, że kierownica jest przesunięta o jakieś 5 cm, do tego podnóżki są dużo wyżej.

26 lip 2011, o 10:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2901 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 146  Następna strona