Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
JAKIE MACIE DROGI W SWOICH MIEJSCOWOŚCIACH ??
Autor |
Wiadomość |
maxio
SV Rider
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 21:55 Posty: 424 Lokalizacja: lubelskie
Moto: TL 1000R
|
JAKIE MACIE DROGI W SWOICH MIEJSCOWOŚCIACH ??
Zakładam nowy wątek ( ) . Ja jeżdżę na co dzień po Lublinie i jestem ciekaw po jakich drogach musicie się poruszać w innych częściach naszego kraju na swoich sprzętach . Muszę powiedzieć ,że w Lublinie są jedne z najgorszych dróg do jazdy motocyklem. Mówie tu głownie o koleinach . Zmiana pasa ruchu na takich ulicach to niesamowite wyzwanie i ogromne ryzyko...jeśli jedzie się po deszczu albo po zmroku to już jest prawdziwy hardcore Na mój gust takie jezdnie z koleinami kompletnie nie nadają się do jazdy szosowym motocyklem. . Ciekawy jestem czy są jakieś normy jeśli chodzi o jakość dróg i czy sa wogóle przestrzegane w związku z tym ?? . Pozdr.
_________________ -------------------------------------- https://www.facebook.com/SOUNDOFEXHAUST ... page_panel
http://www.youtube.com/watch?v=UhE3OQb0kQ0
|
11 paź 2013, o 20:18 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Re: JAKIE MACIE DROGI W SWOICH MIEJSCOWOŚCIACH ??
Ty chyba niedawno wróciłeś z Norwegii, co?
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
11 paź 2013, o 20:53 |
|
|
pm2z
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:59 Posty: 1840 Lokalizacja: skądinąd
Moto: PW50, CBR600, CR125
|
Wcześniej narzekałem na warszawskie i łódzkie drogi, na całą PL zresztą, bo ruch, k*rwa, duży i dziura na dziurze, ale jak mieszkasz w centrum Wawy, to musisz się najeździć w cholerę, żeby dobre winkle zaliczyć. Pamiętam jak z Łodzi robiłem wypady po 80 km żeby dojechać do serii (raptem kilka km) dobrych zakrętów, ale później zaczęli remontować ten odcinek. Po co? Pytam się - po co? Na tych 80 km miałem wiele miejsc znacznie gorszych od tamtego, a nie trudno znaleźć w PL drogi naprawdę do d*py. Ale, żeby nie wyjść na pesymistę... U mnie w Szwecji... drogi są zajebiste najgorsze, gdzie trochę nierówności się zdarza, to fakt, są zupełnie do zniesienia, chociaż przeważają te gładkie jak stół. No i ruch mały, ludzie, zwykle starsi, zawsze patrzą w lusterka, że wyprzedzanie to sama przyjemność! Do tego Szwecja, chociaż płaska obfituje w jeziora (naliczyli ich chyba kilka tysięcy), więc ma masę zakrętów, że jeździ się naprawdę przyjemnie Jedyne co, to żeby naprawdę się po tych winklach poprzechylać, to trzeba uczciwie za****dalać, a tego tak naprawdę nie lubię. Mam nadzieję, że nikogo nie zdołowałem A jakby kogoś naprawdę cisnęło, to zapraszam w moje strony na następny sezon.
_________________ Lepiej mieć kamyk w bucie niż ziarnko piasku w prezerwatywie
|
11 paź 2013, o 21:15 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
W mojej podwarszawskiej miejscowości remontują już ostatnie kiepskie drogi, które zostały. Moim zdaniem ten asfalt, który kładą już od kilku ładnych lat - nie chce się psuć, nawet w zimę
|
11 paź 2013, o 21:51 |
|
|
pm2z
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:59 Posty: 1840 Lokalizacja: skądinąd
Moto: PW50, CBR600, CR125
|
Co to za lokalizacja, którą sobie wpisałeś w profilu Słoniu? Przeinwestowałeś się w upgrade'owaniu moto i teraz w kartonie mieszkasz
_________________ Lepiej mieć kamyk w bucie niż ziarnko piasku w prezerwatywie
|
11 paź 2013, o 21:58 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
True story bro
|
11 paź 2013, o 22:09 |
|
|
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
W Szczecinie i okolicach jest naprawdę nieźle, jest trochę długich ulic o asfalcie jak stół, na których idzie licznik zamknąć, są też równe drogi do winklowania; ofc są też czarne owce, ale tych ubywa. Ostatnio miałem przyjemność lecieć w okolice Gubina i Zielonej Góry i jednak muszę docenić swoje strony.
_________________ szoruję asfalt
|
11 paź 2013, o 23:05 |
|
|
maxio
SV Rider
|
Owszem wróciłem stamtąd ,ale nie chcę porównywąc jakości dróg w ubu państwach bo nie ma to sensu ,my jesteśmy po prostu w dalekiej doopie jeśli chodzi o te sprawy ( i nie tylko te ) . Pamiętam jak kiedyś jechałem jak co dzień autostradą do pracy ,a był to bodajże poniedziałek i okazało się ,że przez weekend położono jakieś 4 km nowego dywanika asfaltowego ,"czyli chcieć to móc i ...umieć" . Nie chcę porównywać tutaj metod "produkcji" dróg w Norwegii i w Polsce bo się na tym po prostu nie znam ale wystarczy popatrzeć okiem laika ,że w tej materii musimy się wieeeele jeszcze uczyć !! Ja najzwyczajniej porównuję drogi w Lublinie do dróg w innych rejonach naszego kraju np. do dróg w Warszawie gdzie byłem pod dużym (pozytywnym ) wrażeniem nowych "przelotówek" . A wjeżdżająć do Lublina mam wrażenie ,że wjeżdżam na Białoruś ( nie obrażając obywateli Białorusi).
_________________ -------------------------------------- https://www.facebook.com/SOUNDOFEXHAUST ... page_panel
|
12 paź 2013, o 11:23 |
|
|
maxio
SV Rider
|
... Właśnie ... Miejsce do winklowania , można tylko pomarzyć ....> No ewentualnie Tor "Lublin" ...ale chyba już niedługo
|
12 paź 2013, o 11:27 |
|
|
Brygida
motorowerzysta
Moto: SV650N 2006
|
Mieszkasz w Gdańsku. Przyzwoicie się jeździ obwodnicą Trójmiasta, pod warunkiem, że żaden baran nie jedzie lewym pasem 100 km/h. Niestety to się często zdarza... Trochę głównych dróg z frezami i koleinami. Nie narzekam, bo to nic nie daje. Jest lepiej niż kilka lat temu
_________________ "Sen kota zawsze się obraca koło myszy"
|
12 paź 2013, o 22:41 |
|
|
monika90
motocyklista
Dołączył(a): 31 maja 2013, o 19:54 Posty: 299 Lokalizacja: Słubice / Kraków
Moto: sv 650 n
|
woj. lubuskie są dość zacne drogi nie ma co narzekać jak na Polskę chodź zdarzają się i takie że dziura goi dziurę .. ale nie jest źle..
|
17 paź 2013, o 13:59 |
|
|
romek
platynowy down
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 14:53 Posty: 453 Lokalizacja: Warszawa -LLB
|
W Lublinie na dodatek, adekwatnie do stanu nawierzchni także kierowcy są mega hujowi. Drugie miasto które fatalnie wspominam to Łódź - tragedia. Zawieszenie można urwać momentami. Plus jest taki, że Lublin inwestuje od jakiegoś czasu, buduje się droga Lublin - Niemce + obwodnica. Lublin - Warszawa tutaj też kawałek nowego odcinka. Do tego będzie budowała się Ikea + Auchan, więc jakość infrastruktury będzie musiała być poprawiona. Od kilku ładnych lat coś się dzieje na +. A w Łodzi tylko świnie kradną
|
17 paź 2013, o 14:08 |
|
|
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
Monika miałem na myśli Gubin P.S w nastepnym tygodniu chyba wpadam do Slubic na SV, mozna poganiac cos po Frankfurcie
_________________ szoruję asfalt
|
18 paź 2013, o 00:55 |
|
|
hubi199
SV Rider
Moto: Sv 650N k3/mts1200
|
Jaworzno ma dość ciekawą obwodnice. przycisnąć można , a i miejsce na gumowanie jest. Chyba najciekawsze drogi spotkałem na podkapaciu (niezliczone zakręty w malowniczym krajobrazie) a asfalt niczego sobie.
|
18 paź 2013, o 12:09 |
|
|
maxio
SV Rider
|
|
18 paź 2013, o 19:40 |
|
|
Rene
SV Rider
Dołączył(a): 3 lis 2012, o 22:56 Posty: 1186 Lokalizacja: Kraków/Wielka Wieś
Moto: SV 650s k3
|
Kraków wita Trzeba było przylecieć samolotem na Balice
_________________ 650S k3 by Rene >> viewtopic.php?f=9&t=8742&start=20
|
18 paź 2013, o 20:06 |
|
|
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
|
Jak tak czytam te wszystkie asfaltowe opisy, to dochodzę do wniosku, że Szczecin i okolice to całkiem niezłe drogi. Do tego widać, że cały czas się poprawia sytuacja. Pan Krzystek się spisał (nie we wszystkim) i gdybym miał prawo głosu w Szczecinie to oddałbym go właśnie na niego. Ale mi agitacyjny post wyszedł...
_________________ www.poomoc.pl
|
20 paź 2013, o 07:23 |
|
|
awdam
SV Rider
Moto: Aprilia Shiver 750
|
Nie znam innego miasta z takimi drogami jak Lublin ... klne (w sumie mało powiedziane, że klne) za każdym razem jak tam jestem, tam sie nadaje tylko i wyłącznie auto z zawieszeniem terenowym Dziura na dziurze dziura pogania.
_________________ SV 650SA -> Aprilia Shiver 750
|
20 paź 2013, o 09:54 |
|
|
Pedros
Łowca
Moto: Perła - Smerf
|
U nas tworzą się nowe drogi, burmistrz chyba chce zostać na kolejną kadencję, odziwo nie robi tych dróg pod koniec obecnej, a w środku. Było fatalnie, robi się nie najgorzej. Mimo wszystko jak na nowe drogi jest to zrobione na odpier.
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
20 paź 2013, o 19:55 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
Pierwszy raz jadąc obwodnicą byłem pod wielkim wrażeniem jak szybko można dojechać z Pruszcza do Gdyni i do tego jeszcze jakie widoki Jak się Lublin porówna z innymi miastami to nie jest najciekawiej. Poza obwodnicą cała reszta pozostawia wiele do życzenia.
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
21 paź 2013, o 08:45 |
|
|