Dołączył(a): 24 cze 2010, o 01:58 Posty: 683 Lokalizacja: Kraków
Moto: SV650S'02/'04
Re: mocny film
Skąd Wy bierzecie takie serwisy jak www.funiaste.net ?? Film ma działać na wyobraźnię i chyba działa. Kampanie robi się w USA albo GB. U nas zapewne się nie opłaca - jak wszystko
_________________ Slow down, Be aware, Take care, Survive
Dokładnie. Zasłyszałem, że w USA za drastyczne przekroczenie prędkości zamiast ładować duże mandaty biorą owego delikwenta i puszczają mu właśnie takie filmy w ciemnym pomieszczeniu. Ponoć działa na wyobraźnię lepiej jak mandat.
Jakiś czas temu przewijała się przez radio akcja "jesteś sprawcą, jesteś ofiarą" (przez tv pewnie też, nie oglądam), chyba jedyna ciekawa inicjatywa w Polsce. Ale czegoś chociaż o połowie rozmiaru THINK nie dożyję.
Inicjatywa w Polsce nawet powstaje. Może nie będzie kampanii reklamowych w TV czy billboardów (a może jednak z czasem będą?), ale szykuje się akcja naklejkowa z patronatem MotoVoyagera, mająca w planach zbliżyć do siebie kierowców puszek i motocykli, pokazać że też jesteśmy ludźmi, tak jak każdy inny użytkownik drogi. Ciekawe co z tego wypali
Jeśli jednak chodzi o filmy "z przekazem" dedykowane do motocyklistów, to dla mnie niekwestionowanym faworytem od dawna pozostaje:
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
Duża ilość tego typu brytyjskich filmów była wyświetlana podczas kursów zdejmujących punkty, w połączeniu z policyjnymi zdjęciami z miejsc wypadków dają naprawdę do myślenia...
Miałem kiedyś ten polski "edukacyjny" film który miała pokazywać policja. Zdjęcia i historie (o ile prawdziwe) dawały do myślenia, niestety paskudna realizacja i mentor-komentator całkowicie zabiły pomysł. Potem była rewolta rodzin ofiar i wycofali pomysł.
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:38 Posty: 974 Lokalizacja: Szczecin/Pyrzyce
Każdy kierowca co jakiś czas przymusowo powinien być na takim kursie ciekawe czy by coś się zmieniło ............ na pewno tak......
_________________ SV 650 S 2005 r
24 sty 2011, o 20:00
Suzi Mua
SV Rider
Dołączył(a): 24 cze 2010, o 01:58 Posty: 683 Lokalizacja: Kraków
Moto: SV650S'02/'04
Aaaa wrzucę tu filma, żeby pokazać, że w Polsce nie jest aż tak źle z nadgorliwą policją i przepisami, mandatami, jeżdżeniem między autami, etc.: http://vimeo.com/10611136
_________________ Slow down, Be aware, Take care, Survive
Dołączył(a): 26 lut 2010, o 11:22 Posty: 488 Lokalizacja: Gdańsk
lasooch napisał(a):
Inicjatywa w Polsce nawet powstaje. Może nie będzie kampanii reklamowych w TV czy billboardów (a może jednak z czasem będą?), ale szykuje się akcja naklejkowa z patronatem MotoVoyagera, mająca w planach zbliżyć do siebie kierowców puszek i motocykli, pokazać że też jesteśmy ludźmi, tak jak każdy inny użytkownik drogi. Ciekawe co z tego wypali
Jeśli jednak chodzi o filmy "z przekazem" dedykowane do motocyklistów, to dla mnie niekwestionowanym faworytem od dawna pozostaje:
Gdybym był cyniczny, rzekłbym - jak nie masz laski, ten film Cię nie dotyczy.
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
Ja nie mam "laski" a ten filmik zawsze mnie łapie za gardło i łzy wyciska z oczu... dobrze zrobiony, zajebiście dociera...
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
PZU co jakiś czas ma niezłe kampanie drogowe. Stop wariatom i jeszcze parę. Szkoda tylko, że jest ich tak mało i tak rzadko są pokazywane.
_________________ Czorna SV650 K1
21 cze 2011, o 09:58
wojte
SV Rider
Dołączył(a): 14 paź 2010, o 22:38 Posty: 330 Lokalizacja: Brzesko
Moto: BMW f800s
Jak ktoś ma mocną zajawkę możemy nakręcić mały filmik.. zajmuje się krótkim metrażem.. Sprzęt mam taki jak był kręcony Slumdog - Milioner z ulicy + umiejętności, lampy, blendy i wszystkie rodzaje statywów.. Także jak coś możemy się zająć takim filmikiem.
_________________ wydruki 60x40 cm 19,99zł papier i tusze HP, maszyna hp 130r, wydruki do 61x180cm Fotografia ślubna http://www.poniewierski.com
21 cze 2011, o 11:21
Jansun
rowerzysta
Dołączył(a): 31 maja 2010, o 13:28 Posty: 42 Lokalizacja: Poznań
Notturno SV napisał(a):
Ja nie mam "laski" a ten filmik zawsze mnie łapie za gardło i łzy wyciska z oczu... dobrze zrobiony, zajebiście dociera...
I do tego bezbłędny Eddie Vedder i "Long nights" z filmu "Into the wild".
_________________ Pozdrawiam Jansun ------------------------ SV650 '99 z grzmiącym Leo
21 cze 2011, o 13:36
Kilerpl
Klonowy orator
Moto: nima :)
Dobry film , jednak nie wszystkie fragmenty do mnie przemawiaja. W miescie jezdze spokojnie bo z taka iloscia ludzi na ulicach nie trudno kogos zabic. Na autostradzie jednak jezdze bardziej dynamicznie, jak chyba kazdy. Ja sie smierci nie boje , nie chcial byl jednak aby ktos inny placil za moja "need for speed"
_________________ Trawa jest zawsze bardziejzielona po drugiej stronie płotu Ego nihil timeo, quia hihil habeo