Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 18:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Kawasaki ER-6 vs Suzuki SV 650 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: Suzuki SV 650 2001
Post Kawasaki ER-6 vs Suzuki SV 650
Założyłem taki temat, ponieważ zanim kupiłem SV byłem też zakochany w ER'ce. Kogoś kto miał okazję przejechać się na tym sprzęcie Zielonych niech opisze wrażenia w porównaniu do Suzy. Obok mojego mieszkania we Wrocławiu zawsze ktoś stawia Czarną ER-6f z 2009roku i nie mogę oczu od niej oderwać. Może nie jest to najmocniejszy koń, ale jest jak nasze SV'ki- daje dużo frajdy z jazdy.

Jestem ciekaw jaki temperament ma ten silnik, bo znając Kawasaki oddaje moc płynnie bez dziur ale zarazem zdecydowanie. Zaznaczam, że jeździć nie miałem okazji, ale dla mnie silnik naszej V'ki minimalnie wygrywa swoją zadziornością. Z kolei biorąc pod uwagę, że to rzędowa 2-ka motor bardziej nadawałby się do terroryzowania miasta. Oba zapewne równie łatwo idą na gumę, ale nigdy SV'ki nie stawiałem, bo historie o panewkach skutecznie mnie od tego odwodzą. Kawa zapewne toleruje takie zabawy bez takich skutków. Ogromnym + obu sprzętów jest soczysty dźwięk, który powoduje, że przechodnie są zdezorientowani :P

http://www.youtube.com/watch?v=4CaSPjukjes Szacun!!! :mylove:

Co więcej... Kawa ma dosyć krzykliwą stylistykę. Zwieszenia są zapewne porównywalne, ale trzeba przyznać, że pojedynczy widoczny amorek w Kawie wygląda bardzo ładnie. Heble jak na tą masę sprzęta w obu są mega skuteczne. Jednak gryzione tarcze w ER-6 są ciekawym akcentem. Piękny jest też stalowy wahacz w Kawie.

Teraz wasze zdanie :tomekk:

25 sty 2012, o 13:39
SV Rider

Moto: różne
Post Re: Kawasaki ER-6 vs Suzuki SV 650
Tu jest porównanie tylko jakieś takie mało wiarygodne jak dla mnie -> viewtopic.php?f=19&t=3712

25 sty 2012, o 19:05
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: Kawasaki Z1000 2004r
Powiem tak: Jakby ktoś uważał, że er 6 jest lepsza od SV to kupiłby sobie Kawe i siedział na forum ER-ki a nie SV-ki :D

W mojej poprzedniej pracy ktoś takową Kawę posiadał, ale nigdy nie było nam dane pogadać. Na pewno ma brzydsze zegary.

25 sty 2012, o 19:52
SV Rider

Moto: BMW f800s
Miałem kawe er6f i SV .
Opisane masz powyżej, ale jak coś to pytaj.

25 sty 2012, o 19:57
SV Rider

Moto: Suzuki SV 650 2001
Już wszystko wiem. Z tego co piszesz to jednak SV got the biggest balls. Dobrze, że wybrałem SV, bo skoro w Kawie wszystko tak drga to bym się poirytował :baseball: Po Jawie 350 TS wystarczy... wiem co to znaczy mrowienie dupy od drgań, nie wspomnę co przeżywa pasażer (pasażerki były zadowolone z wiadomych względów) :D

25 sty 2012, o 23:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]