Myślę, że UE powinna wprowadzić przepis nakazujący montowania świeżym motocyklistom boczne kółka do wahacza, poprawi to bezpieczeństwo na drogach.
hehe
_________________ 675
13 maja 2012, o 20:56
lucash
motorowerzysta
Dołączył(a): 24 sty 2012, o 21:38 Posty: 66 Lokalizacja: Małopolska:)
Moto: SV650 Sport K8
Re: ABS obowiązkowy w motocyklu.
Pierwsze to niech się zajmą wszechobecnymi na drogach barierami energochłonnymi i barierami z linek stalowych rozciągniętymi na słupkach. Aż strach koło tego jeździć
Pierwsze to niech się zajmą wszechobecnymi na drogach barierami energochłonnymi i barierami z linek stalowych rozciągniętymi na słupkach. Aż strach koło tego jeździć
Szczególnie jak lecisz jakąś autostrada i masz wizję że ktoś najeżdża ci na moto a ty lecisz w tą szatkownicę
_________________ BMWK1200S
13 maja 2012, o 21:59
koroviov
SV Rider
Moto: SV650 SS
Pojeździłem kiedyś beemką z ABS i o ile przed jazdą byłem radykalnym przeciwnikiem tego urządzenia, to po jeździe nie wypowiadam się raczej. Powiem tylko, że warto spróbowac.
_________________ Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.
Lipa, za ileś tam lat ludzie nie będą umieli hamować bez wywrotki motocyklem bez abs-u, tak samo jak ludzie teraz są zdziwieni, że hamując ostro w zakręcie autem bez abs-u jadą prosto do rowu albo na przeciwny pas.
14 maja 2012, o 11:02
Bartosz
SV Rider
Słoniu napisał(a):
Lipa, za ileś tam lat ludzie nie będą umieli hamować bez wywrotki motocyklem bez abs-u
Pojeździłem kiedyś beemką z ABS i o ile przed jazdą byłem radykalnym przeciwnikiem tego urządzenia, to po jeździe nie wypowiadam się raczej. Powiem tylko, że warto spróbowac.
Jako kierowca "BMKi z ABS" stwierdzam, że jest to super sprawa. Sprawność hamulców, a szczególnie w deszczu robi wrażenie. Oby tylko producenci nie szli w kierunku hamulców które myślą za nas i pozwalali aby ABS włączał się naprawdę późno.
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
Słoniu napisał(a):
Nie wydaje Wam się, że jakość tego ABSu spadnie?
Niby dlaczego?
14 maja 2012, o 13:03
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Będzie dobrze ja również odniosłem bardzo pozytywne wrażenie na moto z ABS-em, tylko miałem problem z natury i dotychczasowego doświadczenia, że klamkę dusić do oporu niezależnie od nawierzchni taki hamulec wewnętrzny i strach trochę .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
14 maja 2012, o 15:23
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
Ja jestem za ABS ale odłączanym... szczególnie w motocyklach typu sport i enduro, zwykle miejskie wozidła z założenia mają nie być hardcorowe
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.