Go Pro Hero 3 Jak zostało zrobione ujęcie Motocyklisty?
Autor
Wiadomość
kaprawiec
motocyklista
Moto: SV 650 S K6
Go Pro Hero 3 Jak zostało zrobione ujęcie Motocyklisty?
Jak widziałem film Go Pro Hero 3 od razu zauważyłem ujęcie od 2:18 do 2:20 Kamera obraca się wokół motocyklisty, efekt zajebisty... tylko jak to zostało zrobione?
Chyba jakiś wysięgnik, widać w 2:19 po lewej stronie cień i jakas rurke ktora odchodzi od kasku. Jakieś pomysły? Można to kupić? Zrobić samemu?
21 lis 2012, o 19:21
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Re: Go Pro Hero 3 Jak zostało zrobione ujęcie Motocyklisty?
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Bardzo prosto takie coś zrobić prosty układ jeden obrotowy przegub hmmm coś czuję, że wiem co będę teraz rozkminiał. Dziwnie to na głowie wygląda ale jakie filmiki wypasione wychodzą .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
22 lis 2012, o 00:36
kaprawiec
motocyklista
Moto: SV 650 S K6
to by było chyba najlepsze, nie jest duże, nie ma przeciwwagi (chyba powinna być?), właśnie nie może być za wielkie żeby nie zaczepić o coś podczas jazdy :p
22 lis 2012, o 17:21
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
Chyba jednak wolę kamerki na sztywno przymocowane do kasku. Jak oglądałam filmiki, szczególnie ostatni to wysiadłam po parunastu sekundach to nie jest kino dla osób z chorobą lokomocyjną
_________________ *Na stacjach benzynowych najpiękniej jest o zmierzchu*
Racja, oglądanie filmików tylko z tej pozycji jest męczące. Ale dla mnie to ma być element do zrobienia ciekawego kilkusekundowego ujęcia. W ogóle nudne są filmy z jednego ujęcia- już parę takich mam, a lubię jak coś się zmienia- widok z przodu, na koło, amor, podnóżki, sprzęgło itd