Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Która wersja bardziej popularna S czy N
Autor |
Wiadomość |
nata
motocyklista
Moto: SV 650 N 2001
|
Która wersja bardziej popularna S czy N
Czasami przeglądając oferty sprzedaży (akucje, forum) wkurzam sie bo zauważylem zdecydowaną przewagę ofert w wersji S nad wersją N. Gdyby SV było tyko w wersji N to pewnie już bym woził dupę. Mam rację czy mi się tylko wydaje? Jeśli tak to dlaczego S-ka jest bardziej popularna ?
|
23 lis 2012, o 16:04 |
|
|
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
|
Re: Która wersja bardziej popularna S czy N
Bo jest więcej słabszych ludzi niż hardkorów i chowają się przed wiatrem . N-ka lepsza taki rarytas się powoli robi . S-ka droższa przy glebie bo więcej plastiku się łamie .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
|
23 lis 2012, o 16:06 |
|
|
nata
motocyklista
|
Wogóle to nie wiem jak można spaskudzić tak ładny motor jak SV zakłądając mu owiewki
|
23 lis 2012, o 16:09 |
|
|
Miles
SV Rider
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 18:46 Posty: 1729 Lokalizacja: 3-miasto
Moto: Versys; SV650N
|
Zawsze możesz zrobić tak jak ja. Udało mi się znaleźć tutaj na forum S'kę w doskonałym stanie i właśnie ją przerabiam na N'kę według własnej koncepcji. Trochę trzeba popłynąć z kasą, ale jaka przyjemność gdy coś się zrobi samemu
_________________ Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.
|
23 lis 2012, o 16:19 |
|
|
Dread
SV Rider
Moto: 2x 650s K9 ..... 675
|
S-ki dla mnie wyglądają lepiej, mają fajne światła i można komfortowo jeździć. Przez 2 lata jeździłem innym nakedem i miałem dość męczenia powyżej 130 km/h. Na S jest komfort i tyle
_________________ 675
|
23 lis 2012, o 17:01 |
|
|
jacaaaa
SV Rider
Dołączył(a): 18 mar 2012, o 13:14 Posty: 1101 Lokalizacja: Rawicz WLKP
Moto: DM620dark
|
Podbijam ,po jeździe różnymi Nkami nie za bardzo znajduję dla nich inne zastosowanie niż miasto i krótkie trasy. Oczywiście kwestia tego kto co lubi, ja jednak wolę większy komfort i wygląd. Bo jak dla mnie minusem nakedów jest to, że wiele z nich wygląda podobnie.
_________________ www.zielonapracownia.eu
|
23 lis 2012, o 18:02 |
|
|
nata
motocyklista
|
To samo można powiedzieć o "plastkiach" (czytaj - motor z owiewkami). Dla mnie eSka jest identyczna z np. Fazerem (oczywiscie w wersji z owiewkami) i większość maszyn sportowych, ścigaczy tj. plastików wygląda tak samo. Wygląda na to, że jest tak jak pisał kolega wyżej - ludzie wybierają komfort, hardkorowców jest zwyczajnie mniej - stąd przewaga eSek nad eNkami (chyba) .
|
23 lis 2012, o 18:24 |
|
|
Jankoś
SV Rider
Dołączył(a): 29 sie 2012, o 18:51 Posty: 1279 Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie (okolice)
Moto: SV650S K3
|
Dla mnie wadą Ski jest sportowa kierownica bo od dłuższej trasy ręce mi padają. Reszta wszystko cacy wygląd super. Szyba chroni przed wiatrem N-ki cóż mi też się podobają i jeśli moto służy nie do zapier*** to są super. Mniej kosztowne brzy ewentualnej glebie
Wybrałem S-kę bo taka była akurat żeby była N-ka byłaby N-ka nie mam konkretnego modelu ważne że SV
_________________ http://www.cwaniacy.com.pl/<=Wejdź i dowiedz się jak możesz regularnie zarabiać na promocjach bankowych
|
23 lis 2012, o 18:40 |
|
|
szczota
motocyklista
Dołączył(a): 27 wrz 2012, o 18:48 Posty: 117 Lokalizacja: okolice Krakowa
Moto: SV 650N '03
|
ale temat każdy kupuje co mu się bardziej podoba , lub tez jak dla kogoś nie ma to znaczenia to jak się trafi jak pisze Jankoś Wiadomo ,każda z wersji ma swoje +/- dlatego są dwie jak w wiekszośći przypadków motocykli nazywanych sportowo-turystycznymi
_________________ etz250->B6N->SV650N99'->SV650N03'
|
23 lis 2012, o 20:18 |
|
|
nata
motocyklista
|
No tak kazdy kupuje co mu sie podoba tylko ze wiekszosci podoba sie S hehe eSek jest wiecej i tyle.... chociaz nikt w sumie na glos tego nie powie
|
23 lis 2012, o 20:36 |
|
|
joker69
SV Rider
Moto: Aprilia Shiver 750
|
Ja na głos powiem, że S-ek jest więcej, dodam również, że zupełnie tego nie rozumiem bo w porównaniu z N-kami to urodą nie grzeszą
_________________ SV 650N K5 Aprilia Shiver 2012
|
24 lis 2012, o 00:02 |
|
|
marta26
SV Rider
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 10:37 Posty: 1796 Lokalizacja: Dęblin/Piaseczno
Moto: suzuki sv650s
|
Trochę takie dziwne to pytanie wg mnie. W zasadzie nie powinno się z takimi porównaniami wyjeżdżać, ale to tak samo, jak zapytać dlaczego brunetek jest więcej, niż kobiet rudych. Jeden woli rybki, drugi pipki. Większość osób szuka dotąd, aż znajdzie to, co im pasuje stawiając na wygląd, komfort z jazdy lub inny powód. Mnie N-ki nie zachwycają.
_________________ marta26-->>SV650S
www.logo-ratio.pl
|
24 lis 2012, o 00:40 |
|
|
szczota
motocyklista
|
+1
|
24 lis 2012, o 01:42 |
|
|
nata
motocyklista
|
1.To pytanie nie jest dziewne tylko conajmniej ciekawe. 2. Nikt tutaj nie porównuje S do N - pytanie brzmiało DLACZEGO S jest więcej na co odpowiedz juz padła lub została wywnioskowana, 3. Porównywanie brunetek i rudych z motorami jest dziwne ponieważ na kolor włosów wpływają uwarunkowania genetyczne, a na ilość S i N ma wpływ zapotrzebowanie na danym rynku, a może małe azjatyckie ludziki wyprodukowały więcej eSek? zastanawiał się ktoś kiedyś nad tym? he?
|
24 lis 2012, o 08:40 |
|
|
marta26
SV Rider
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 10:37 Posty: 1796 Lokalizacja: Dęblin/Piaseczno
Moto: suzuki sv650s
|
Ja też w swoim poście nie porównałam S do N...napisałam, że nie powinno się szukać analogii między kobietami a motocyklami. Dlaczego S-ek jest więcej? Cyt. " SV650 to typowy naked-bike, czyli wersja bez owiewek, przeznaczona do miejskiej dżungli. Szeroka kierownica montowana na górnej półce zachęca ridera do wyprostowanej pozycji. Na SV650 siedzi się jak na rowerze, co wpływa na lepsze panowanie nad maszyną i znacznie podnosi komfort podróżowania. Komfort ten jednak bardzo szybko znika, wraz z przekroczeniem granicy 120 km/h - za sprawą braku osłony przed wiatrem. Trzeba również zaznaczyć, że wersja N (naked) jest w Polsce rzadszym okazem, tą sytuacje nieco zmienił import motocykli z Zachodu, ale na drogach nadal dominują S-ki." Myślę, że ludzie stawiają tu głównie na komfort cyt. "...SV650S, która posiada przednią owiewkę oraz sportowe rączki kierownicy mocowane do lag. Czynniki te sprawiają, że wersja S jest czymś pomiędzy motocyklem sportowym a turystycznym. Owiewka znakomicie chroni przed wiatrem i umożliwia swobodne podróżowanie na długich dystansach. " Zresztą nie musiałabym się podpierać cytatami, z rozmów z właścicielami S-ek wynika to samo. Może przez to właśnie S-ki sprzedawały się w większej ilości egzemplarzy, N-ki słabiej, przez co N-ek produkowano mniej, a S-ek więcej. O kwestiach gustu nie wypada tu pisać, bo każdy ma oczywiście swój, ale wygląd też ma tu przypuszczam dla wielu spore znaczenie. Co do włosów...genetyka genetyką, rzadko która kobieta ma teraz naturalny kolor włosów, co dyktują trendy w modzie, więc...oj taki offtop
_________________ marta26-->>SV650S
www.logo-ratio.pl
|
24 lis 2012, o 14:35 |
|
|
nata
motocyklista
|
| | | | marta26 napisał(a): Ja też w swoim poście nie porównałam S do N...napisałam, że nie powinno się szukać analogii między kobietami a motocyklami. Dlaczego S-ek jest więcej? Cyt. " SV650 to typowy naked-bike, czyli wersja bez owiewek, przeznaczona do miejskiej dżungli. Szeroka kierownica montowana na górnej półce zachęca ridera do wyprostowanej pozycji. Na SV650 siedzi się jak na rowerze, co wpływa na lepsze panowanie nad maszyną i znacznie podnosi komfort podróżowania. Komfort ten jednak bardzo szybko znika, wraz z przekroczeniem granicy 120 km/h - za sprawą braku osłony przed wiatrem. Trzeba również zaznaczyć, że wersja N (naked) jest w Polsce rzadszym okazem, tą sytuacje nieco zmienił import motocykli z Zachodu, ale na drogach nadal dominują S-ki." Myślę, że ludzie stawiają tu głównie na komfort cyt. "...SV650S, która posiada przednią owiewkę oraz sportowe rączki kierownicy mocowane do lag. Czynniki te sprawiają, że wersja S jest czymś pomiędzy motocyklem sportowym a turystycznym. Owiewka znakomicie chroni przed wiatrem i umożliwia swobodne podróżowanie na długich dystansach. " Zresztą nie musiałabym się podpierać cytatami, z rozmów z właścicielami S-ek wynika to samo. Może przez to właśnie S-ki sprzedawały się w większej ilości egzemplarzy, N-ki słabiej, przez co N-ek produkowano mniej, a S-ek więcej. O kwestiach gustu nie wypada tu pisać, bo każdy ma oczywiście swój, ale wygląd też ma tu przypuszczam dla wielu spore znaczenie. Co do włosów...genetyka genetyką, rzadko która kobieta ma teraz naturalny kolor włosów, co dyktują trendy w modzie, więc...oj taki offtop | | | | |
Ok - teraz sie z Tobą zgodze .
|
24 lis 2012, o 15:04 |
|
|
parys
motocyklista
Dołączył(a): 14 sty 2012, o 13:33 Posty: 292 Lokalizacja: Poznań
Moto: SV650n k7
|
co to w ogóle za temat jest? ;D czy autor tematu kupi wersje, która bedzie bardziej "popularna" ? ;D
|
24 lis 2012, o 15:19 |
|
|
Dread
SV Rider
Moto: 2x 650s K9 ..... 675
|
może kupi tą mniej popularną, żeby się wyróżniac
_________________ 675
|
24 lis 2012, o 15:50 |
|
|
nata
motocyklista
|
No właśnie że mam problem z kupnem tej mniej popularnej ... Zamówie sobie nową z salonu i po problemie - oczywiście ładniutką Nke, a nie tego brzydala - eSa czy jakoś tak
|
24 lis 2012, o 18:55 |
|
|
szczota
motocyklista
|
dobry wybór , juz Cie lubie