Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Wynajem miejsca w garażu-(wasze doświadczenia )
Autor |
Wiadomość |
Jacek1
motorowerzysta
Dołączył(a): 7 sty 2011, o 23:10 Posty: 86 Lokalizacja: Stargard
Moto: sv 650 s k1 2000
|
Wynajem miejsca w garażu-(wasze doświadczenia )
Cześć , przeprowadziłem sie do innego miasta i chcę za miesiac sprowadzić swoją sv'ke . Na miejscowym forum ogłosił sie użytkownik forum że jest u niego możliwość wynajęcia miejsca w garażu .(Osobiście go nie znam na forum też się mało udziela ). Sam trzyma tam tylko swojego gsxra . Z tego co szukałem na necie to jest nawet taka umowa na wynajem miejsca w motocyklu. Tylko co ona mi daje ,zabezpiecza mnie w jakims stopniu przed nieuczciwym właścicielem garażu . Ogólnie ktoś z was korzystał z takiej opcji i ma jakieś +,- doświadczenia . Bo tak trochę obaw mam . Pozdrawiam
|
17 lut 2013, o 21:59 |
|
|
tygrysek0706
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2012, o 20:50 Posty: 184 Lokalizacja: Opolskie
Moto: sv650s2007
|
Re: Wynajem miejsca w garażu-(wasze doświadczenia )
|
17 lut 2013, o 22:56 |
|
|
Kronos
Zygzak Rajder
Moto: ZX10R gen 5
|
Szczerze to ryzykowne rozwiązanie.
_________________ Suzuki SV 650s K5 => SUZUKI GSX1300RK8=> Kawasaki ZZR1400 II GEN=>KAWASAKI ZX10R gen 5
|
18 lut 2013, o 17:12 |
|
|
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
|
Jeśli teraz przeniosłeś się do Stargardu mogę zrobić rozeznanie wśród znajomych, może mają wolne miejsce do wynajęcia.
_________________ szoruję asfalt
|
19 mar 2013, o 23:44 |
|
|
B2RT
SV Rider
Dołączył(a): 23 kwi 2010, o 07:03 Posty: 697 Lokalizacja: Wrocław
Moto: SV650 2003
|
Trochę nie rozumiem. Chcesz wynająć od kogoś garaż i mieć gwarancję że nikt ci go nie okradnie ? Do tego pewnie zapłacić 5 dych bo to tylko motocykl? Pewnie że są minusy wynajmowania garażu, jak i są minusy posiadania własnego. Nikt ci nie zagwarantuje że cię nie okradną. Chcesz mieć to w nosie to kup AC z opcją kradzieży i nie będziesz sie musiał takimi sprawami martwić.
_________________ BMW K1200S
|
20 mar 2013, o 14:43 |
|
|
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
|
Z tego co kolega mnie informował, to w Szczecinie za miejsce w garażowcu płaci 100zł miesięcznie. W moim garażowcu (Bezrzecze) jeżeli ktoś odnajmuje miejsce to w całości i nie bierze pod uwagę czy parkujesz motocykl, czy kombajn i 150zł sobie liczy. Tak jak B2RT pisał nikt nie da Ci gwarancji, że motocykla nie ukradną z garażowca. Ja mam miejsce wykupione i jedyna opcja, to AC, żeby spać spokojnie. W Szczecinie wiem, że są parkingi strzeżone, które mają specjalne miejsca dla motocykli pod wiatą i opłata jest niższa niż za samochód. Jak na takich parkingach wygląda zabezpieczenie i ewentualne dochodzenie odszkodowania po kradzieży to niestety nie wiem.
_________________ www.poomoc.pl
|
20 mar 2013, o 14:55 |
|
|
slayer
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 15:32 Posty: 1462 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV 1000S
|
Trzeba bezwzględnie zapoznać się z treścią regulaminu. Parking musi mieć OC. Czasami okazuje się, że widnieje napis ''strzeżony'' a w rzeczywistości jest dozorowany i w tym przypadku nici z odszkodowania za skradziony lub zniszczony pojazd.
_________________ SV liter z owiewkom:)
|
29 mar 2013, o 11:05 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|