Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 8 sty 2025, o 18:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Kilka pytań odnośnie naprawy SV 650 K8 ABS 
Autor Wiadomość
motocyklista

Moto: SV650 2008 ABS
Post Kilka pytań odnośnie naprawy SV 650 K8 ABS
Witam wszystkich.

W zeszłym roku po długich poszukiwaniach udało mi się w końcu znaleźć moją wymarzoną SVkę z ABSem i niestety w sierpniu miałem niespodziewane spotkanie z minibusem w wyniku czego ucierpiał trochę przód motocykla (najbardziej widoczne jest skrzywienie lag)
Dzisiaj dostałem wstępną informację, że geometria ramy wyszła pozytywnie, niestety koło jest do zmiany.
Poza różnymi duperelami (prawy set, pedał hamulca, błotnik czy chłodnica) do wymiany mam przednie lagi i tu mam pytanie, bo goleń też jest trochę porysowana a chciałbym naprawić moto do stanu idealnego.

Czy lagi wersji z ABS są takie same jak w wersji bez ABS? Bo rozumiem, że felga się niczym nie różni. Różnią się tarcze z mocowaniem.

Z innych problemów, to wiedziałem, że moto miało wcześniejszą historię, bo zadupek był źle spasowany i po rozkręceniu okazało się, że jedna część zadupka (ta bezpośrednio nad kołem) musiała być nieoryginalna w wyniku czego wewnętrzny plastik był docinany.

Orientujecie się może jak wygląda sprawa tych plastików w zadupku? Podejrzewam, że wersja K8 może się różnić od wcześniejszych, bo wtedy wprowadzono spore zmiany w elektryce (widoczne pod siedzeniem), zastanawia mnie czy też różnią się ze względu na ABS, bo w końcu tam też przypada moduł ABS.

Ogólnie to w planach jest malowanie ramy (na czerwono), bo niestety bak porysował mi ją trochę, więc skoro i tak trzeba lakierować, to chcę zrobić z pompą. Do tego wykorzystam rozkręcenie o2o, żeby zmienić sprężyny na progresywne, przewody na stalowe no i ogólnie chcę doprowadzić ją do stanu perfekcyjnego a czasu do początku sezonu już nie tak dużo.

Pozdrawiam,

22 sty 2014, o 00:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1 ]