Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 6 sty 2025, o 07:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Cieknące lagi 
Autor Wiadomość
rowerzysta

Moto: SV650S 2000.
Post Cieknące lagi
Witam, w sv650 ciekną lagi, jestem tu nowy nie wiem nic o tym motocyklu i chciałbym się dowiedzieć co możne być przyczyna? Ile w najgorszym wypadku może wynieś naprawa? Na co zwracać uwagę przy kupnie takiego motocykla, bo nie chce kupić i zaraz się okaże ze luzy zaworowe czy inne tego typu rzeczy?

2 lut 2015, o 03:16
motorowerzysta

Moto: sv1000 SK3
Post Re: Cieknące lagi
kamil61194 napisał(a):
chciałbym się dowiedzieć co możne być przyczyna?

uszczelniacze olejowe osadzone w goleni
wszystko w temacie: viewtopic.php?f=23&t=73&view=unread#unread
kamil61194 napisał(a):
Ile w najgorszym wypadku może wynieś naprawa?

uszczelniacze olejowe - ok 25 do 50zł
uszczelniacze przeciwpyłowe jeśli są uszkodzone - też ze 25 do 50zł (można wtedy kupić zestaw uszczelniaczy)
olej - 20 do 50zł
jeśli są uszkodzone rury nośne zawieszenia ("lagi"), czyli jeśli mają na powierzchni po której pracuje uszczelniacz jakieś rysy, wżery, odpryski... -cena nowych na popularnym serwisie aukcyjnym zaczyna się od 370zł
+robocizna jeśli nie będzie się chciało samemu tego zrobić
kamil61194 napisał(a):
Na co zwracać uwagę przy kupnie takiego motocykla

na to samo jak przy każdym innym, niepokojące odgłosy z silnika (stukanie z góry-rozrząd, z dołu-panewki główne bądź korbowodowe), wycieki,czy kosz sprzęgłowy hałasuje, stan zawieszenia, hamulców itp. itd.

2 lut 2015, o 06:06
SV Rider

Moto: Sv 650N k3/mts1200
Raczej kolega nie ma tytuły magistra z mechaniki więc nie wymagaj od niego by rozróżnił dzwięk rozrządu od reszty niepokojących dzwięków, to samo tyczy się kosza (jakiś dzwięk używany będzie wydawał i to raczej go nei dyskwalifikuje)

2 lut 2015, o 12:55
Mister Apollo

Moto: Z1000
Z drugiej jednak strony ciężko wymagać aby ktokolwiek miał po raz enty ochotę odpowiadać na pytanie z cyklu "nic nie wiem STOP napiszcie mi wszystko STOP szukać nie zamierzam STOP".

@kamil61194
Szczerze i bez złośliwości, weź znajdź jakiegoś względnie ogarniętego mechanika i zaciągnij go na oględziny, zapłać jeśli nie przyjmuje podziękowań w naturze. Szybciej, konkretniej i pewniej. PS. luzy zaworowe (w pierwszej kolejności ich kontrola) to standardowa eksploatacja i w motocyklu którego historii nie jesteś pewny należało by to niezwłocznie zrobić.

2 lut 2015, o 14:49
rowerzysta

Sv-ka ma niby przebieg 40 tys, cena jest atrakcyjna, lakier niby oryginalny, przez telefon sprzedajacy powiedzial, ze tylko lagi ciekna. Zalozyl sportowy wydech i dostrajal go tak jak powinnobyc. W mojej okolicy nie ma nawet jakiegos warsztatu motocyklowego, znalazlem tylko cos w necie i zamierzam zadzwonic czy sa w stanie zrobic przeglad takiego motocykla (luzy zaworowe itp). Wszystkie rady sa dla mnie bardzo cenne :)

3 lut 2015, o 00:41
SV Rider

Jeśli chcesz wrzuć do odpowiedniego działu ten sprzęt, ktoś ci poradzi czy opłaca się (choć bez oględzin się nie obędzie)
Lagi cieknące to nie problem jeśli to tylko uszczelniacze, wręcz część eksploatacyjna.
Luzy zaworowe pan mietek nawet ci zrobi

3 lut 2015, o 00:54
rowerzysta

"Pół roku temu wymieniony olej w przednim zawieszeniu wraz z uszczelniaczami. Przez zimą serwis układu hamulcowego. Założone są nowe klocki, nowe uszczelnienie pompy oraz oczywiście nowy płyn z przodu jak i z tyłu. Płyn chłodniczy wymieniony przed sezonem, wiosną 2014 roku.Aktualnie przygotowywany do nowego sezonu". Opis motocykla, z którego wynika, że olej był wymieniony i uszczelniacze, a znowu cieknie? O co chodzi? Przez tel powiedział, że "na koło" też idzie mimo tego, że odradzają używać sv-ki do tego typu rzeczy.

3 lut 2015, o 01:14
SV Rider

Gadanie, chciał zachęcić, a co do wheelie, tak lubi podnieść przód.
Może źle poskładany i dlatego cieknie, zadużo oleju lub po prostu lagi zniszczone.

3 lut 2015, o 01:21
rowerzysta

Chciałbym żeby ktoś napisał mi ile maksymalnie może kosztować naprawa tego przedniego zawieszenia, bo chce wiedzieć czy z atrakcyjnej ceny może stać się ona zwyczajną ( tylko spokojnie, wiem że kamilfrost napisał mi co i jak, ale jestem w tym zielony i nie wiem co z czym dokładnie jest, a chce być przygotowany na najwyższy koszt jakby co) no i może ktoś spróbuje wytłumaczyć co z tym koszem sprzęgłowym, tak właśnie by nie pomylić naturalnego odgłosu motocykla z jakąś usterką. Na jakie dokładnie elementy wyszczególniamy to całe zawieszenie :)
"Jeśli są uszkodzone rury nośne zawieszenia ("lagi"), czyli jeśli mają na powierzchni po której pracuje uszczelniacz jakieś rysy, wżery, odpryski... -cena nowych na popularnym serwisie aukcyjnym zaczyna się od 370zł
+robocizna jeśli nie będzie się chciało samemu tego zrobić"- Szczerze to wszystkie lagi jakie oglądam to cena min ponad 600 zł, dlatego pomoc bardzo mi się przyda.

3 lut 2015, o 01:47
motorowerzysta

Moto: SV650S/N 07'
Jak chcesz maksymalna cenę naprawy przedniego zawieszenia to zadzwoń do autoryzowanego serwisu i popros o wycene

3 lut 2015, o 03:31
motorowerzysta

Moto: sv1000 SK3
nie chcę nikomu robić reklamy, więc proszę poniższy link traktować jako przykładowy.
http://allegro.pl/suzuki-sv-650-lagi-go ... 52923.html
kamil61194 dolicz te 690zł za używki do ceny motocykla i będziesz miał cene używanej sv650 z lagami które nie ciekną. Nad czym tu więcej się zastanawiać :hmm:

3 lut 2015, o 06:49
motocyklista

Moto: SV650S 2008
kamil61194 napisał(a):
Chciałbym żeby ktoś napisał mi ile maksymalnie może kosztować naprawa tego przedniego zawieszenia, bo chce wiedzieć czy z atrakcyjnej ceny może stać się ona zwyczajną
-cena nowych na popularnym serwisie aukcyjnym zaczyna się od 370zł
+robocizna jeśli nie będzie się chciało samemu tego zrobić"- Szczerze to wszystkie lagi jakie oglądam to cena min ponad 600 zł, dlatego pomoc bardzo mi się przyda.

jeśli chodzi o rury to jak się aukcji przyjrzysz jest 370 za szt czyli licz razy 2 bo jednej rury raczej się nie wymienia.
Ja dopiero do swojej wtryskowej kupowałem to zapłaciłem po 350 zł szt (trafiłem na promocję w sklepie)
do ceny rur oczywiście musisz doliczyć olej i uszczelniacze.
cena kompletnych lag używanych do gaźników nie jest wygórowana 600-700 zł dostaniesz amory w naprawdę dobrym stanie, jeśli będziesz kupować z wysyłką to poproś o wysłanie za sprawdzeniem zawartości bo czasem zdjęcia niestety nie oddają prawdziwego stanu. (dla przykładu do sv wtrysk lagi kosztują 850-1000 zł)

jeśli chodzi o samodzielną wymianę to nie jest ona trudna ale warto zrobić to z kimś kto już to robił ;)

3 lut 2015, o 08:20
Łowca

Moto: Perła - Smerf
Panowie, drugi temat o tym samym w przeciągu 7 dni!
Kamilfrost, dał linka gdzie ciągnąć ten temat - jakby nie był on wyczerpany?!?!?!
Wyszukiwarka !!

3 lut 2015, o 09:50
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 13 ]