Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
pomoc w odczepieniu nitu rozporowego w owiewkach :(
Autor |
Wiadomość |
Poldi
motorowerzysta
Moto: SV 650 S K7
|
pomoc w odczepieniu nitu rozporowego w owiewkach :(
Witajcie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ff3 ... 28602.htmlMam problem. Chciałbym wymienić płyn w chłodnicy i przez to muszę zdjąć boczne plastiki w Suzuki Sv 650 K7. Na samym dole przy łączeniu dwóch plastików przy kolanku mam mocowanie i za nic w świecie nie wiem jak odczepić/wyjąć te nity rozporowe Na zdjęciach pokazuje o co mi chodzi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e54 ... cf669.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/706 ... de280.htmlBędę wdzięczny za pomoc jak ktoś miał z czymś takim do czynienia. Pzdr
|
18 kwi 2015, o 19:38 |
|
|
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
|
Re: pomoc w odczepieniu nitu rozporowego w owiewkach :(
Jeden wygląda jak normalny kołek i trzeba w nim wepchnąć ten rdzeń głębiej wtedy puści i będzie można go wyciągnąć. Pozostałe 3 pierwszy raz widzę, ale biorąc pod uwagę ich wiek zakładam, że warto kupić paczkę nowych kołków do owiewek. Stare prawdopodobnie się połamią, a nowe to nie majątek. Aha pamiętaj żeby zmierzyć stare kołki. Będzie Ci łatwiej dobrać nowe. Powodzenia
_________________ www.poomoc.pl
|
18 kwi 2015, o 22:55 |
|
|
Poldi
motorowerzysta
|
No tego jednego oryginalnego to wiem jak wyjąć i wezmę go na wzór. A tamte jakoś rozwalę byle wyszły i rzeczywiście wstawię takie oryginalne. Może to takie jednorazowe, że się nie da wyjąć... Dzięki za podpowiedź.
|
18 kwi 2015, o 23:05 |
|
|
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
|
Te pozostałe to wyglądają jakby trzeba było podgiąć ten grzybek, żeby wyciągnąć rdzeń, ale to tylko luźne pomysły. Najprościej będzie chyba nożem do tapet obciąć te nóżki rozporowe i wyciągnąć. Jak nie jest dla Ciebie istotne, żeby nowe kołki wyglądały jak oryginalne, to możesz w byle sklepie z częściami samochodowymi kupić kołki do tapicerki.
_________________ www.poomoc.pl
|
18 kwi 2015, o 23:14 |
|
|
Poldi
motorowerzysta
|
Dobra to już wszystko wiem. Podziękował
|
18 kwi 2015, o 23:32 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Te 3 pozostałe prawdopodobnie musisz pociągnąć za "grzybek" i wtedy rdzeń się cofnie. Identyczna konstrukcja jak kołek rozporowy do muru, tylko zamiast śruby 6-kątnym łbem jest wpychany plastikowy element z grzybkiem na końcu.
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
19 kwi 2015, o 12:29 |
|
|
Poldi
motorowerzysta
|
Miałeś racje. Tak właśnie było. Po złożeniu zamieniłem na normalne śrubki z nakrętkami.
|
21 kwi 2015, o 22:08 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|