Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 4 sty 2025, o 03:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Nie otwierają się przepustnice po wciśnięciu "kill switcha" 
Autor Wiadomość
rowerzysta

Moto: SV650S k3
Post Nie otwierają się przepustnice po wciśnięciu "kill switcha"
Zauważyłem lekkie falowanie obrotów na wolnych obrotach, a jako że nie wiedziałem kiedy ostatnio była robiona regulacja przepustnic, postanowiłem to zrobić zgodnie z instrukcją z tego tematu viewtopic.php?f=23&t=99&start=80 Sprawdziłem położenie przepustnic, sprawdziłem napięcie na czujniku STP tutaj z 4,42V wyregulowałem na 4,38V. Ustawiłem wolne obroty na 1300 następnie skorygowałem czujnik TP tak żeby c00 znalazło się w prawidłowej pozycji.Sprawdziłem napięcie wyjściowe czujnika TP = 1,11V (wartości nie zmieniałem z tego względu, że w serwisowce widnieje wartość 1,12V) W instrukcji jest to 1,21V (czy może ktoś określić która wartość jest prawidłowa?). Po tych zabiegach spróbowałem odpalić motocykl, jednak już nie zagadał. Widzę, że po przełączeniu kill switcha nie ruszają się przepustnice tak jak to zawsze bywa przed odpaleniem. Co może być powodem?

26 kwi 2015, o 14:40
SV Rider

Moto: Bawaria...
Post Re: Nie otwierają się przepustnice po wciśnięciu "kill switc
Wyjąłeś kabel z wtyczki pod siedzeniem? (Ten, który umożliwia wejście w tryb serwisowy)

26 kwi 2015, o 20:49
rowerzysta

Moto: SV650S k3
Post Re: Nie otwierają się przepustnice po wciśnięciu "kill switc
Nie rozłączałem kabla - powinienem? Prawdopodobnie znalazłem przyczynę, od tego sprawdzania napięć co zajęło mi chwilę akumulator rozładował się na tyle, że nie chciał odpalić. Wczoraj cały dzień go ładowałem i dzisiaj będę to sprawdzał. Głupota nie boli. Dzięki!

28 kwi 2015, o 06:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]