Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 29 gru 2024, o 14:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Cykanie na pierwszym cylindrze SV650S 2000r 
Autor Wiadomość
rowerzysta

Moto: SV650S 00r
Post Cykanie na pierwszym cylindrze SV650S 2000r
Cześć wczoraj nabyłem swoją sv i dzisiaj usłyszałem dziwne cykanie w okolicach pierwszego cylindra zaczyna być go słychać gdy silnik sie lekko rozgrzeje, to cykanie niejest raczej takie ciche, słychać go jedynia na wolnych obrotach gdy lekko dodam gazu i moto wkręci sie tak powyzej 2 moze 3 tysiecy to już nic dalej niesłychac prze cały zakres obrotów, czytałem że może być to panewka lub napinacz rozrządu, choć przy panewce chyba było by słychać takie bardziej metaliczne stukanie i to przy w większym zakresie obrotów, i czy jeśli to napinacz to czy można z tym jeździć? ( bo czytałem że to przypadłość tego silnika i ten typ tak poprostu ma) Jak myślicie coto może być i czy można narazie z tym jeździć? i ewentualnie jakie mogły by być koszty naprawy?
bo jeśli to rozrząd to chyba takie jeszcze znośne ale jakby to była panewko to wymiana silnika?

27 lut 2016, o 22:16
SV Rider

Moto: B*R*A*K
Post Re: Cykanie na pierwszym cylindrze SV650S 2000r
tematów o cykaniu jest multum na forum poczytaj i tam kontynuuj rozmowę

przypadłość tych silników i na 90% cyka ci rozrząd, możesz z tym jeździć aczkolwiek nie zaszkodzi zajrzeć w wolnej chwili do napinacza

SV650S k3
bikepics.com

27 lut 2016, o 23:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2 ]