Witam, moja SV-ka ma prędkościomierz w milach. Kupiłem już tarcze w kilometrach.
Pytanie dotyczy dostępu do samych tarcz. Wiem że żeby dobrać się do zegarów jest sporo zdejmowania ale spoko. Nie bardzo wiem jak dobrać się do wskazówek, czy po prostu je wyciągnąc i jak wymienię tarcze to po prostu je wcisnąć na miejsce? Pewnie jest jakies konkretne położenie tych wskazówek. Czy potrzebuje jakiegoś specjalnego narzędzia? Czy szybki da sie normalnie zdjąć i potem załozyć. Chce to sam zrobić ale cykam sie że jak rozbiore wszystko to sam, bo porozkręcac to nie problem potem tego nie złoże a nie mam nikogo kto by wtedy mi to ogarnął i wtedy bedzie lipa.
5 mar 2016, o 12:34
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
Re: Zegary
spoko setę walniesz i dasz radę po wyjęciu zegarów odkręcasz tył a potem same zegary. Wskazówki zdejmujesz mocno je pociągając i tak samo nasadzasz. Jak będziesz zakładał wskazówkę to ustaw ją tak aby ona lekko opierała się na ograniczniku i tyle
jak już tyle się na rozbierasz to od razu montuj wyświetlacz biegów w obrotomierzu
Posiadam Suzuki SV 650 S z 2000 roku. Gdzie na obrotach zamontować wyświetlacz biegów? No i jak i gdzie go podłączyć? Masz jakieś foto jak to wygląda?
5 mar 2016, o 14:50
Falcorn
motocyklista
Dołączył(a): 1 maja 2014, o 11:31 Posty: 127 Lokalizacja: Kraków
Moto: SV650S 1999
kozik napisał(a):
Jak będziesz zakładał wskazówkę to ustaw ją tak aby ona lekko opierała się na ograniczniku i tyle
Kozik, nie do końca. Ja jak wymieniałem tarcze to zrobiłem tak jak powiedziałeś i mocno zawyżał prędkość i obroty. Ja bym najpierw ściągnął ograniczniki wskazówek i zobaczył w którym miejscu się zatrzymują.
5 mar 2016, o 15:31
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
Speeder napisał(a):
Dzięki
Posiadam Suzuki SV 650 S z 2000 roku. Gdzie na obrotach zamontować wyświetlacz biegów? No i jak i gdzie go podłączyć? Masz jakieś foto jak to wygląda?
ja widząc na żywo zamontowany wyświetlacz u Jaco1509 zrobiłem tak samo,trochę zabawy było ale warto
Falcorn napisał(a):
kozik napisał(a):
Jak będziesz zakładał wskazówkę to ustaw ją tak aby ona lekko opierała się na ograniczniku i tyle
Kozik, nie do końca. Ja jak wymieniałem tarcze to zrobiłem tak jak powiedziałeś i mocno zawyżał prędkość i obroty. Ja bym najpierw ściągnął ograniczniki wskazówek i zobaczył w którym miejscu się zatrzymują.
swego czasu soldyy go robił i sprzedawał na forum, nie wiem czy się jeszcze tym trudni musisz do niego napisać, poza tym jest osobny topic na forum o wyświetlaczu biegów tam sobie zajrzyj soldyyiego wygląda tak:
dla mnie był za duży wyświetlacz więc odrazu wymieniłem na możliwie najmniejszy by umieścić go w zegarach, właśnie tak: