Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Re: tarcze hamulcowe - luz
No właśnie zobaczyłem zdanie "ryzykujesz swoje życie dla paru groszy oszczędności?" i przestałem czytać dalej.
Są jeszcze TRW Lucas po 250euro.
Jakbym miał tarcze do wymiany to kupiłbym używki albo potestował te chińskie tarcze. W Galfera bym się nie pchał, bo to taka klasa pośrednia, wygląda jak chińczyk, a kosztuje praktycznie tyle co oryginał albo Lucas.
|
24 lis 2010, o 23:15 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Kacper - jeszcze co do oryginalnych tarcz. W paru miejscach coś pisałeś, że te tarcze są żelazne. Błąd, nie żelazne, tylko żeliwne, tak jak Dono od początku pisał. Drobny szczegół, ale trzeba to wyprostować, żeby nikogo w błąd nie wprowadzać Tak samo stal jak i żeliwo są stopami żelaza z węglem, różnica jest tylko w składzie procentowym. Pamiętam, że na forum mamy parę motocykli z takimi chińskimi tarczami. Szkoda, że właściciele nie wypowiadają się na temat sensu ich używania, bo temat byłby wtedy wyczerpany
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
25 lis 2010, o 01:02 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Żal mi moich tarczy, bo są proste i praktycznie niezużyte - nie chce kupować zamienników ani też nowiutkich orginałów. Nity wytrzymają spokojnie następny rok, ale jeżeli macie jakiś kontakt do jakiegoś warsztatu, który mi to zrobi dobrze (a nie sklepie młotkiem tylko) i da na swoją robotę gwarancję, to nie omieszkam zadzwonić i wysłać je do przenitowania
_________________ SVNERWUS
|
25 lis 2010, o 01:20 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
Może to jest właśnie komentarz
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
25 lis 2010, o 08:45 |
|
|
pm2z
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:59 Posty: 1840 Lokalizacja: skądinąd
Moto: PW50, CBR600, CR125
|
Kupili, założyli i wybrali się na próbną jazdę. Nowe tarcze dają tak słabe opóźnienia, że od tamtej pory nie mogą się zatrzymać
_________________ Lepiej mieć kamyk w bucie niż ziarnko piasku w prezerwatywie
|
25 lis 2010, o 12:13 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
No i udało mi się dotrzeć do rzetelnego użytkownika tych wynalazków. Kulik trzyma w szkole jedną gs na takiej tarczy. 30kkm przebiegu, zużycie i zachowanie tarczy nie odbiega od oryginału. W poznaniu też się ponoć na treningach ludzie z tym pojawiali i nikt złego słowa o nich nie mówił. PS. na ścigacz.pl też pojawiły się te wynalazki KLIK!
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
21 mar 2011, o 17:39 |
|
|
Pedros
Łowca
Moto: Perła - Smerf
|
Ja na swoich pływakach prawie o 5stopni jednym palcem robiłem ruch aż udało mi się znaleźć używane sztywniutkie za 300zł komplet do tej pory się trzymają
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
21 mar 2011, o 19:05 |
|
|