Re: Problemy ze sprzęgłem przy rozgrzanym silniku.
Motor przy zakupie miał jakieś 11000km na liczniku od pierwszego właściciela co roku serwisowany w Suzuki. Ja po zakupie oczywiście wymiana oliwy na to co najlepsze syntetyk i po pierwszych 100km pojawiły się problemy ze sprzęgłem (dziwne odgłosy przy ruszaniu, poszukiwanie luzu). Po odwiedzinach serwisu Suzuki i wymiany oleju na mineralny (podobno półsyntetyk by był okej) powiedziano mi że jeśli powróci wszystko do starego stanu to tarczy i sprzęgła nie ruszać. Motor przy sprzedaży miał 22000km sprzęgło zostało, ostatnio miał już prawie 30000km i jak narazi sprzęgło jest w nim jeszcze oryginalne - miałem okazje go spotkać.
Co do tego serwisu Suzuki, to nawet 10 sekund nie trwała diagnoza - ten silnik nie trawi syntetyku - podobno w większości Suzuki starszych modelach taki problemy były.
Mapę zapłonu w SV650s K5 też robili, w Monachium jedyny konkretny serwis V2 marki Suzuki i Aprilia. Bardzo kompetentni ludzie.
Ja bym ci radził wymianę olej, jeśli nie pomorze w tedy dalej szukaj na pewno mu to nie zaszkodzi.