Hej, nie wiem czy ktoś już wcześniej poruszał ten temat dlatego podpinam się tutaj. Co sądzicie o takim patencie ? http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wJvQ_Uipgw Może zrobił sobie ktoś coś takiego domowym sposobem ? Co o tym sądzicie ?
_________________ Honda VTR 1000F, Suzana SV650S moja była :-(
Doczytałem się na jakimś forum w necie, że materiał potrzebny do zrobienia takiego cacka to: 1 Ceownik aluminiowy 60x30 2 Ceownik aluminiowy 50x25 grubość ścianki 3 mm. 3 Śruba imbusowa 8 dł 30 mm 4 Śruba normalna 6 mm dł 75 mm 5 podkładki 3 szt . koszt materiału około 17 zł
nie wiem tylko jaka długość celowników ale wydaje mi się że 18 cm x 2 chyba tak jest na tej stronie http://www.packjack.ca/
Ja nie mam możliwości zrobienia takiego cuda, ale może ktoś ma mały warsztacik to chętnie bym się pisał na coś takiego. Wydaje się fajnym gadżetem który można schować pod siedzeniem i w trasie jak znalazł
_________________ Honda VTR 1000F, Suzana SV650S moja była :-(
Poszukajcie w gdzies w temacie o podnosnikach chyba. Owca pokazywal taka podpórkę zrobioną ze starego leżaka. Wystarczyło uciąć
_________________ 675
14 cze 2013, o 23:46
foras1
SV Rider
Dołączył(a): 4 mar 2011, o 22:05 Posty: 800 Lokalizacja: Kraków - Nowa Huta
Moto: SV650S '00/01
Re: Smarowanie łańcucha
Jak smaruję łańcuch w garażu to jako taki podnośnik świetnie sprawdza się młotek o odpowiedniej długości ale w trasę rzeczywiście głupio z młotkiem jeździć
Az sobie zrobie cos takiego Ceownik aluminiowy 60x35x3 1mb koszt 23 zł. 50x30x3 pewnie bedzie kosztowac mniej a z 2 metrow mozna zrobic pewnie z 5. Pobawie sie w garazu
Wybaczcie ze post pod postem ale bedzie chociaz wiadomo ze cos pisalem Zamowilem dzis 2 ceowniki 40x25 i 30x20, oba ścianka 3mm. Zrobilem mniej wiecej jak mialoby to wygladac i chcialbym sie doradzic czy waszym zdaniem kąt jaki będzie pomiedzy ceownikami jest wystarczajacy?
19 cze 2013, o 18:55
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Re: Smarowanie łańcucha
Spokojnie styknie nie URWIE ale pamiętaj, że to jest amelinium i tego nie pomalujesz .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
dzis doszly ceowniki. Zdarzylem je pociac. Jutro bede sie bawil w reszte z tego co mierzylem to moje wymiarowanie jest raczej trafne. Z ceownikow bede miec 5 sztuk "packjacka" pod rolke wiec jezeli będzie dzialac i ktos bedzie chętny, odsprzedam
Jutro postaram się choc jeden wyrzezbic i sprawdzic jak to będzie wygladac i czy sprawdzi sie w praktyce. Fakt, rolek nie mam ale te pol cm roznicy wielkiej nie zrobi. Nawet to moze na plus
w miare to wyszlo choc moglo byc lepiej ale przy kolejnych bardziej sie postaram. Zgubilem gdzies sruby ktore specjalnie do tego kupilem dlatego fotki ceownikow osobno. Mniejszy otwor to po prostu moj blad ale jak to sie mowi, czlowiek uczy sie na bledach Czerwona kreska oznacza co jeszcze musze wyciac. Sądze ze swoja funkcje spelni.
@edit wlozylem jakas srube pasujaca wymiarem. W praktyce wyglada to tak: