Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Opony używane - co sądzicie?
Autor |
Wiadomość |
snow
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 14:23 Posty: 403 Lokalizacja: Poznań
Moto: GSR750_L1
|
Re: Opony używane - co sądzicie?
Fuck... a debulgulator jądra gdzie???
_________________ GSR750_L1 Glass Sparkle Black skąd ja to wiem, że ogon nie merda psem?!
|
25 lut 2011, o 22:20 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Eee? Set rozebrałem, przeczyściłem i nasmarowałem bo łoże dźwigni hamulca tylnego było tak zapiaszczone, że mi nie odbijał do końca więc stop się w lampie nie wyłączał. Podnóżki też trochę ciężko chodzą bo są zapiaszczone. Klamki od Carrusia - zastały się regulatory - rozebrać, przeczyścić, nasmarować. Otworzyłem pojemnik pompy hudraulicznego sprzęgła i co zobaczyłem? Brudną, śmierdzącą acetonem ciecz. Rozebrałem Wysprzęglik na dole i przeszlifowałem od środka korpus (polecam każdemu właścicielowi lyta zrobienie tego przed sezonem) - bo był rant w środku, który się zrobił od nieruszanego sprzęgła i brudu. Sprzęgło w lytrze jest mięciutkie i precyzyjne, ale trzeba o nie dbać... zwłaszcza że jest zrobione na odwrót niż tłoczki hamulcowe... tzn. uszczelka jest na tłoczku a nie w korpusie
_________________ SVNERWUS
|
25 lut 2011, o 23:20 |
|
|
lpt
mundrek
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:50 Posty: 1758 Lokalizacja: Rybnik
Moto: sv1k/ 748SP
|
Przypomniałeś mi że 2 lata jeżdżę na uszczelce podklejonej taśmą teflonową Przy najbliższej okazji se muszę kupić...
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
25 lut 2011, o 23:29 |
|
|
snow
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 14:23 Posty: 403 Lokalizacja: Poznań
Moto: GSR750_L1
|
Razor: ja podobnie zareagowałem na Twój korpus wysprzęglika... nie byłem świadom jego posiadania (debulgulator jąrda - komputer jak mi się wiesza to coś tam pisze o jakimś jądrze )
_________________ GSR750_L1 Glass Sparkle Black skąd ja to wiem, że ogon nie merda psem?!
|
26 lut 2011, o 15:32 |
|
|
kaem74
motocyklista
Dołączył(a): 23 cze 2010, o 22:33 Posty: 160 Lokalizacja: Rzeszów
Moto: SV650N K3
|
No i zakupiłem myślę okazyjnie używaną Metzeler Roadtec Z6 produkcja IV kwartał 2009 w stanie idealnym, guma jak nowa a za pół ceny... jak na moją jazdę wystarczy... pozdrawiam wszystkich.
_________________ >>> http://www.podkarpackie2oo.pl <<<
|
9 mar 2011, o 22:55 |
|
|
sad
SV Rider
|
Ja już podziękuję za używane łatane opony. 100% pewna łatka puściła podczas pobytu zagranicą i przez 4000 km musiałem codziennie specjalnie zajeżdżać na stację pompować koło. Może i nie był to wielki problem, bo to chwila moment, ale stres był, a poza tym chyba nie o to chodzi, żeby sprawdzać ciśnienie co chwilę Podsumowując: Używane ok - bo przód jeździ jak trzeba. Używane łatane - ta akurat z tyłu - podziękuję. A ostatecznie i tak przerzucam się na nówki
_________________ Alembic Essence 5, SV 650S K6 ----> Yamaha FZ1 2006r.
|
18 maja 2011, o 00:12 |
|
|
Radek SV
motocyklista
Moto: SV650s 2001 street
|
Mam tą oponkę na tyle... jest ok tylko uważaj na śliskim zanim się nagrzeje....białe linie przejścia dla pieszych.... najgorsze przy zakrętach jak nawracasz odkręcasz manete a moto bokiem
|
18 maja 2011, o 09:24 |
|
|