Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 1 sty 2025, o 07:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Silnik gaśnie na wolnych obrotach po jeździe 
Autor Wiadomość
motocyklista

Moto: SV650N K3
Post Re: Silnik gaśnie na wolnych obrotach po jeździe
Sprawa u mnie ucichła po:
-naładowaniu na maksa akumulatora (no bo już w końcu zdechł do zera)
-dźwigienki i cały mechanizm poruszający układem wtryskowym zaznał kąpieli w WD40
-wszystkie kostki elektryczne, które tylko mogłem też rozłączyłem i przeczyściłem
-zdjąłem airboxa i założyłem (w celu dostania się do ww kostek i wtrysków
Nie mogę powiedzieć co pomogło, bo czynności zrobiłem jednocześnie i po tym wszystkim odpaliłem motocykl i do tej pory pracuje bez zarzutu. Jeździłem krótkie traski po 4km i jedną ponad 130km za jednym razem i do tej pory na szczęście nic się nie działo dziwnego. Jedyny co mnie niepokoiło to fakt, że zawsze temperatura oscylowała po nagrzaniu moto przy 83*, a po tych moich czynnościach mimo ciągłej jazdy nawprost ze stałą prędkością po płaskiej drodze skakała sobie po jednym stopniu w granicach 78*-92*-78*-92*...
Kolego dziwny, Twój temat przeczytałem dokładnie, miałem nawet zabierać głos, że u mnie dzieję się podobnie, ale dopiero teraz znalazłem czas. Swoim moto zrobiłem 3000km w tym sezonie, a wcześniej tak jak pisałem przywieziono go z Anglii i co do jego przeszłości serwisowej to nie mam żadnego pojęcia, ale biorąc pod uwagę to, że silnik pracuje cichutko i równo domniemam, że ktoś tam do niego czasem zajrzał. Przebiegu ma już ponad 30kkm. Pozdrawiam Cię i życzę powrotu do zdrowia Twojej maszynce, temat będę śledził.

27 wrz 2011, o 13:16
rowerzysta

Moto: Z1000 2009
jak motor chodzi ciezej po rozgrzaniu, ciezej zapala gdy cieply i pottrafi zgasnac to moze byc to wina zaworow - luz sie kasuje za bardzo, mocniej sie otwieraja zawory itp. mialem tak w 929 i w sv 1000. wymienilem plyki i git.

2 paź 2011, o 19:34
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: sv650n 2004
Cześć, mam problem z SV rocznik 2003.

Odpaliłem dzisiaj SV po długim postoju i jest nieco że tak powiem dziwnie. Silnik odpala bez problemu, dwa razy przekręci bez gazu i już ładnie chodzi. Cyrki zaczynają się gdy chce jechać a dokładniej kiedy puszczam sprzęgło. Puki moto jest na luzie albo na biegu z wciśniętym sprzęgłem jest wszystko ok (trzyma obroty, ładnie sie wkręca - ogólnie bajka). Jednak jak rusze to po ujechaniu dosłownie kilkudziesięciu metrów zaczynają wariować zegary (a to migają a to całkowicie sie wyłączą) i silnik albo strzeli w wydech albo nawet bez tego się wyłączy. Dodam że dzieje sie tak zarówno na zimnym, jak i rozgrzanym silniku.

Nie jestem pewien czy to ma wpływ ale mam złomowy akumulator (chwilowo nie mam nawet jak skoczyć po nowe aku) i po prostu nie trzyma wcale prądu ale nie wiem czy to ma wpływ.

Druga sprawa to urwany przewód od czujnika ciśnienia oleju ale również i w tym przypadku nie wiem czy to może być tego wina (czujnik zamówiłem nowy ale murze czekać do piątku).

Nie wiem za co się zabrać a chciałbym się nieco przejechać. Co o tym myślicie?

1 wrz 2015, o 11:41
SV Rider

Moto: SV650S'99
pgj1213 napisał(a):
Odpaliłem dzisiaj SV po długim postoju i
Nie jestem pewien czy to ma wpływ ale mam złomowy akumulator (chwilowo nie mam nawet jak skoczyć po nowe aku) i po prostu nie trzyma wcale prądu ale nie wiem czy to ma wpływ.

Od tego bym zaczął.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

2 wrz 2015, o 18:50
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2