Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Stukanie podczas hamowania
Autor |
Wiadomość |
pm2z
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:59 Posty: 1840 Lokalizacja: skądinąd
Moto: PW50, CBR600, CR125
|
Re: Stukanie podczas hamowania
tak to jest niestety z "nieoryginalnymi" częściami, że nigdy nie wiesz, na co trafisz. zdarzają się niestety sytuacje, że trzeba samemu w garażu poprawiać jakąś fabrykę z ChRL czy Taiwanu. Dobrze, że już załatwiłeś sprawę.
_________________ Lepiej mieć kamyk w bucie niż ziarnko piasku w prezerwatywie
|
11 kwi 2013, o 20:55 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Bez kitu, nie chciałbym, żeby podczas dużej prędkości coś strzeliło nitom do łbów i zaczęły wyrywać zaciski hamulcowe
Ostatnio edytowano 12 kwi 2013, o 09:33 przez Słoniu, łącznie edytowano 1 raz
|
11 kwi 2013, o 23:08 |
|
|
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
|
Dziwne bo już nie jedne takie tarcze zakładałem i problemów nie było z ich obcieraniem. Ja bym i tak dokładniej się temu przyjrzał.
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
|
12 kwi 2013, o 07:48 |
|
|
pm2z
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:59 Posty: 1840 Lokalizacja: skądinąd
Moto: PW50, CBR600, CR125
|
kuśka, chłopaki, części z tajwanu i chin bywają różne, ale mimo (nielicznych) przypadków, że coś się dzieje, i tak wszyscy kupują, bo duuużo tańsze.
tak było z klameczkami do sv, te ładne, krótkie, wyglądały jak pazzo, chyba całe forum je w końcu kupiło. U mnie klamka hamulca potrafiła się zaciąć, hebel zblokowany. problem powtórzył się kilka razy. nie muszę chyba dodawać, że sytuacja była... no... nieprzyjemna. potem jakiś kolega z forum zainterweniował szlifierką, zdjął trochę materiału i już było spoko. wiem o jeszcze kilku takich przypadkach u innych forumowiczów, pewnie trafiły się jeszcze kilku, ale nie napisali. koniec końców i tak wszyscy kupowali klameczki na hurra, bo, fakt faktem, są naprawdę ładne i mega-wygodne.
_________________ Lepiej mieć kamyk w bucie niż ziarnko piasku w prezerwatywie
|
12 kwi 2013, o 20:31 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Możesz zrobić zdjęcie miejsca w którym stukało? Patrzyłem wczoraj na oryginalne tarcze i nie mogę sobie wyobrazić, że coś może stukać o zaciski. Dziwna sprawa ci się przytrafiła.
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
14 kwi 2013, o 14:41 |
|
|