właśnie sobie taką sprawiłem 44 zęby a na przód kupiłem ultra lekką renthal-a zamawiałem bezpośrednio u producenta z usa cenowo bardzo podobnie wyszło 79$ +5$ przesyłka
Dołączył(a): 22 kwi 2010, o 15:22 Posty: 707 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV 1000 N 2005
Re: Łańcuch (Napęd)
Oswiećcie mnie proszę jakie zębatki i lańcuch nabyć do swojego moto 1 litr, N. Symbol, firma. Poratujcie linkami z dobrymi cenami. Coby nie było to z 10 ostatnich stron przeczytałem i chyba zgłupłem Na gume nie wchodzę, staram sie jezdzić "taktownie" , ale czasami kończy się tylko na staraniach . Kasa ma znaczenie . A i czy ktos użyczy zakuwarki w Wa-wie ?
_________________ Pozdrawiam Pink SV 1000 N, 2005 r. srebrna, szybka GIVI, kufer GIVI
Witam. Dzisiaj pierwszy raz naciągałem łańcuch bo wydawał mi się za luźny, a teraz zastanawiam się czy nie jest za ciasny. mniej więcej na końcu ślizgu pod wahaczem mierzyłem to jest ok. 2cm w górę do położenia swobodnego i jeszcze go naciągnę z 1cm w dół więc powinno być? Wcześniej bez problemu 4cm ruszałem, aż dolny ślizg szpanował jak w górę próbowałem, a teraz tak ze średnią siłą go dociągnę na końcu tego ślizgu.
ten zestaw będzie dobry 398zł+przesyłkaOswiećcie mnie proszę jakie zębatki i lańcuch nabyć do swojego moto 1 litr, N. Symbol, firma. Poratujcie linkami z dobrymi cenami. Coby nie było to z 10 ostatnich stron przeczytałem i chyba zgłupłem Na gume nie wchodzę, staram sie jezdzić "taktownie" , ale czasami kończy się tylko na staraniach . Kasa ma znaczenie . A i czy ktos użyczy zakuwarki w Wa-wie ?
Łańcuch did + zębatki sunstar albo JT(110 ogniw,bo "N" ma dłuższy)-ok.550-600zł.Na allegro wpisz "napęd SV1000".Moją zakuwarką zawsze były 2 duże młotki i szeroki punktak,ale jak nie umiesz tego tak zakuć,to jedź do jakiegoś warsztatu motocyklowego-przeważnie biorą 50zł..tańsza opcja o około 100zł-łańcuch RK,ale nie jest tak trwały jak DID.Nie kupuj złotego,bo nie jest mocniejszy-płacisz tylko za kolor
mam problem. wczoraj po podciagnieciu lancucha wyszlo takie cos
lancuch mial odpowiedni luz. po zmiejszeniu naciągu dalej to samo. czy to moze byc przednia zebatka? myslalem ze moze krzywo naciagi ale na pewno bylo prosto.
Juz problem znalazlem. W marcu zmienialem profilaktycznie lozyska w kole i koles ktory wprasowywal mi lozyska nie wlozyl tulejki ktora wchodzi w wieksze lozysko. Czyli kolo obracalo się na 2 lozyskach bo oska miala luz na lozysku zebatki (zdjecie). Mozliwe ze padlo srodkowe lozysko i skad ten dzwiek. Tylko teraz skad tą tuleje dorwac?
29 kwi 2013, o 13:52
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Tulejkę sam dotocz prosta jest, już sam dotaczałem ale wymiarów nie pamiętam.
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
Nawet spora szansa jest, że masz uszkodzone łożyska... Bartosz już dwa razy wymieniał łożyska w zabieraku, zanim zorientował się, że jakiś gamoń zgubił tulejkę dystansową między zabierakiem i piastą Może znajdziesz na allegro, a jak nie to, ASO, chyba 80zł jak dobrze pamiętam.
dzieki za odpowiedz. Za 100 ogarnalem felge kompletną, bez tarczy wiec tuleje juz bede miec. Przy okazji moge napisac ze mam lekko krzywa felge poniewaz w zeszlym sezonie pewien dziadek wjechal mi w tyl. Z poczatku nie zczailem tematu i myslalem ze wszystko jest ok a dopiero przy wymianie ogumienia okazalo sie ze felga jest krzywa. Nowa felga jest podobno prosta i przejechane ma 7km. Jutro bede mial wiec wszystko sie okaze.
Przyszedł czas na wymianę napędu w mojej svce. Łańcuch w połowie naciągu ale zaczął strzelać i nierówno się naciąga. Wymieniłem ale przednia zębatka (sunstar) jest inna niż ta moim moto. Rozmiar się zgadza z tym, że stara zębatka ma gumowy kołnierz przyklejony po obu stronach. Łańcuch układa się na tych kołnierzach. Nowa tego nie ma. Po co jest ten kołnierz? Czy to ma tłumić jakieś hałasy łańcucha czy chronić przed zużyciem? Czy muszę zakładać zębatkę z takim samym kołnierzem? Zacząłem sprawdzać ale nigdzie takich nie znalazłem.
Kolego, nie obrażaj mnie. To jest gumowa prowadnica, łańcuch opiera się na niej z dwóch stron. Są na niej jakieś symbole liczbowe. Na smarze by nie było .
Upewniłem się. Rzeczywiście to jest oryginalny napęd montowany przez producenta. Jak go kupowałem 3 lata temu miałem moty potwierdzające przebieg, ale to jest namacalny dowód, że mam moto z 2001 z przebiegiem 16000 mil No micha mi się szczerze ucieszyła.
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:11 Posty: 1192 Lokalizacja: Kraków
Moto: Retro 7 125
Rozmiar łańcucha, ilość ogniw, rozmiar zębatek się zgadzają z tym co powinno w modelu przez ciebie podanym. Ja zakładałem też DID VX z nowej serii ale kolor Gold&Black z zębatkami Sunstar.