Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
Opal
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 18:58 Posty: 475 Lokalizacja: Skierniewice
Moto: ...
|
Re: jakie opony?
No Pneumant to klasyka była :-) Miałem dwie nówki w Simku swego czasu Jak ktoś coś jeszcze może dodać ad. Heidenau to chętnie poczytam.
_________________ One love, one passion - only motorcycles!
|
13 kwi 2011, o 21:32 |
|
|
111290PL
SV Rider
|
Moje skromne zdanie jest takie że jak ktoś już powiedział że w tej cenie kupi już jakieś sprawdzone i dobre to nie ma co oszczędzać tej stówki czy 150zł na komplecie.
W googlach znalazłem opinie na temat tych opon ale były one z przed 6 lat myślę jednak że wiele się w oponach nie zmieniło na gorsze od tamtego czasu a nawet przeciwnie.
Wystarczy poszukać w google - Heidenau opinie
|
14 kwi 2011, o 00:01 |
|
|
Opal
SV Rider
|
Te opinie też znalazłem. Były z 2004 roku. Jak sam mówisz sporo wody w Wiśle upłynęło i chciałbym poznać świeże opinie. Nie chodzi o oszczędność 150 zł na komplecie. Lubię wiedzieć co w trawie piszczy i tyle. Ktoś potrafi powiedzieć jak SV by się zachowała na oponach Supermoto? :-) Ciekawe jak by się śmigało na takim komplecie: http://moto.allegro.pl/opona-opony-17-k ... 96149.html
|
14 kwi 2011, o 16:59 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Jeżdżę już na komplecie Qualifier II. Dzisiaj sobie za bardzo nie poszalałem, ale opowiem jak jest na pierwszy "rzut oka". Motocykl wali się w zakręt, mam wrażenie, że jak wchodzę w winkiel, to zamiast mnie prostować i wynosić, motocykl składa się jeszcze bardziej i jak nie dam więcej gazu to przewalę się po-prostu. Ja dla mnie to wielki plus, zmusza do odkręcania. Co mnie urzekło to stabilność - w dosyć ostrym, ale nie maksymalnym pochyleniu i prędkości ~ 150 km/h (napięcie wstępne ustawione na maksa, dodatkowo w widelcu siedzą progresy marki WP) motocykl jechał 100% stabilnie. Wcześniej jak miałem D207 to tak fajnie nie było, a jak kończyła mi się ta opona (lekki kwadrat) to było tragicznie. Jeszcze się pobawię to napisze coś więcej.
|
19 kwi 2011, o 22:10 |
|
|
Montana
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:47 Posty: 2660 Lokalizacja: Bjaczystok
Moto: Trufel 675
|
Ja od paru dni mam nowego QII na tyle a przód to QI założona w zeszłym sezonie i potwierdzam zdanie Słonia - oponki są MEGA. Motocykl pływa po zakrętach, na ruch kierownicą reaguje od razu, zmiany kierunków podczas sekwencji zakrętów są bajecznie łatwe i płynne. Lepi się drogi b.dobrze, nawet w temp. 10-15 i nie rozgrzanej oponie nie miałam żadnego uślizgu. Nie mogę się doczekać testu na torze
_________________ Suzuki SV 650s 2006 -> Honda VTR 1000 SP1 2001 -> Triumph Street Triple 675 2012
|
20 kwi 2011, o 01:28 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Mam taki komplet jak Montana i potwierdzam jest zajebiaszczy i przy moich mizernych umiejętnościach pozwala mi na wiele
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
20 kwi 2011, o 08:53 |
|
|
Słoniu
SV Rider
|
Właśnie, zapomniałem o tym napisać - bomba to jest! Jak ma się opanowane przesuwanie tyłka tylko za pomocą ud opartych o zbiornik to motocykl szybko i zdecydowanie przekłada się z jednej na drugą stronę. No i oczywiście dobry feedback - wczoraj wjechałem w szykanę prawo-lewo i jak przekładałem się szybko już w lewe złożenie to załopotało przodem, przednia guma straciła przyczepność na chwilę, dało się to bardzo szybko wyczuć i wyprostować się, trochę mnie wyniosło i prawie rozsmarowałem się na krawężniku...chciałem zobaczyć co było winowajcą więc zawróciłem: żadnego piasku tam nie było, być może jakiś niewidoczny chemiczny syf na asfalcie pozostały po malowaniu pasów na jezdni, ewentualnie najechałem na odmalowany pas przejścia dla pieszych.
|
20 kwi 2011, o 13:28 |
|
|
Tony
rowerzysta
|
Panowie doradźcie co mam kupić do małej SV. Conti Road Attack II na które się napaliłem jak szczerbaty na suchary, a mało o nich opinii, czy Dunlopy Qaulifier II które tak wszyscy zachwalają. Ceny obu kompletów są na podobnym poziomie, i sam już nie wiem co kupić. Aha jeżdżę głównie po mieście, dość agresywnie, a teraz mam zamiar również poćwiczyć w winklach
_________________ SV 650N 2003 z Miasta Świętej Wieży:))
|
21 kwi 2011, o 17:32 |
|
|
Słoniu
SV Rider
|
Lepsze byłoby porównanie Conti Sport Attack i Qualifier II Ale jeżeli Road Attack jest w cenie Qualifierów to Sport Attack będzie droższy. Moje zdanie nie będzie obiektywne bo nie jeździłem na Road Attackach - jakbym miał wybierać drugi raz to znowu Qualifier II
|
21 kwi 2011, o 17:52 |
|
|
Rafał
motorowerzysta
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 21:03 Posty: 63 Lokalizacja: okolice Skierniewic
Moto: SV650S 2001r.
|
Poczytaj posty użytkownika Opal, on zachwalał Conti w tym wątku.
|
21 kwi 2011, o 20:23 |
|
|
Opal
SV Rider
|
Tak... mam porównanie z Metzelerami Z6 i Conti Roadattack je biją pod każdym względem. Nie mam pojęcia jak by wypadły z QII. Roadattackom bliżej do szybkiej turystyki, a QII raczej już bardziej idą w delikatny sporcik.
|
21 kwi 2011, o 20:55 |
|
|
Słoniu
SV Rider
|
Dodam, że Opal pisząc QII miał na myśli Qualifier II, Dunlop ma w swojej ofercie jeszcze sportowe opony Sportmax "Q2" - to już co innego niż Qualifier II
|
21 kwi 2011, o 21:18 |
|
|
Opal
SV Rider
|
|
21 kwi 2011, o 21:20 |
|
|
St@nley
motorowerzysta
Moto: SV650S K6
|
Słoniu a gdzie kupowałeś te opony? Może w sklepie o którym pisałem?
_________________ Jutro to dziś tyle, że jutro...
|
21 kwi 2011, o 21:30 |
|
|
PęDZEL
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 328 Lokalizacja: Opolskie
Moto: GSX-R 600 K6
|
Odnośnie tego sklepu to raczej mam niemiłe wrażenia... Żeby kupić trzeba się zarejestrować i trzeba mieć firmę związaną z motoryzacją ale tak jest w większości hurtowni ale nie o tym miałem pisać - jakiś czas temu zamówiłem dla klienta komplet Dunlopów do Goldwinga, po tygodniu od zamówienia napisałem maila ale bez odzewu, po dwóch tygodniach zadzwoniłem, odebrał pewien Pan który na moje pytanie odnośnie zamówienia odpowiedział że jeżeli coś mi się nie podoba to trzeba było zamówić opony gdzie indziej i że już mnie nie zaprasza do korzystania z ich sklepu i się rozłączył... Tylko straciłem czas i przez nich również klienta - szkoda gadać. Dobra cena nie zawsze idzie w parze z kulturą i dobrą obsługą
_________________ OPOPONY Opony motocyklowe, Części, Akcesoria, Serwis Motocykli http://www.opopony.pl Sklep Allegro Facebook: OPOPONY
|
21 kwi 2011, o 22:03 |
|
|
Słoniu
SV Rider
|
Zamawiałem z oponeo.pl - tylko tylną oponę bo przednią już miałem i przejechałem na niej ~1000 km. Musiałem czekać 6 dni bo opony akurat nie było i musieli sprowadzić - pisało nawet na stronie, że czas realizacji 5-6 dni. Chciałem wziąć fakturę na instalatorstwo elektryczne dziadka, ale trzeba było podać markę, model i numer rejestracyjny pojazdu do którego miała być opona, więc się nie udało oszukać skarbówki
|
21 kwi 2011, o 22:26 |
|
|
gzub
rowerzysta
Dołączył(a): 6 wrz 2010, o 15:57 Posty: 43 Lokalizacja: Bydgoszcz
Moto: sv 650 N k8
|
Właśnie szukam opon na wymianę. Cały komplet. Jak jest z trwałością Qualifier 2 Dunlopa? Dotychczas mam jedynki i w miarę dawały radę choć nie mam porównania do innych opon innych marek. Fakt, że dunlopy mają rewelacyjną przyczepność.
|
22 kwi 2011, o 22:48 |
|
|
Słoniu
SV Rider
|
Bierz od Pędzla, oferował bdb cenę za komplet. Co do trwałości Qualifierów II to myślę, że na tylnej zrobisz 7000 km, model "I" jest jednoskładnikowy, "II" jest dwuskładnikowy tylko nie wiem czy środek został utwardzony, czy może boki zmiękczone.
|
22 kwi 2011, o 22:54 |
|
|
golkow
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:03 Posty: 713 Lokalizacja: Piaseczno
Moto: KTM 790 Adventure R
|
A ile masz na tych jedynkach nalatane? Pytam się z ciekawości, bo takie mam.
_________________ SV650N K6 YHJ --> DL650A L0 YME --> BMW F700GS --> KTM 790 Adeventure R http://www.bikepics.com/members/golkow
|
22 kwi 2011, o 23:05 |
|
|
malyzck
SV Rider
Dołączył(a): 5 gru 2010, o 23:33 Posty: 623 Lokalizacja: Kobyłka WWL
Moto: 1000 S K5
|
Ja śmigam na Conti R A II, co prawda zrobiłem na nich narazie jakieś 600 km, ale póki co jestem bardzo zadowolony, świetnie się kleją, genialnie trzymają na winklach, nie wiem jak będzie z ich żywotnością. Ja osobiście mogę je śmiało polecić.
_________________ Tak łatwo pomylić głupotę z odwagą, a rozsądek z tchórzostwem.
|
23 kwi 2011, o 11:11 |
|
|