Cześć,
Mam mały problem z moim niedawnym nabytkiem (SV650S k3). Zauważyłem, że po nagrzaniu moto, zaczyna wyciekać mi płyn chłodniczy z lewej strony w miejscu połączenia węża chłodnicy z chłodnicą (przy obejmie). Spuściłem płyn chłodniczy i sprawdziłem czy coś jest nie tak z wężem. Okazało się, że prawdopodobnie powodem jest mała dziurka, która po nagrzaniu robi się większa. Moje pytanie, czy wiecie gdzie można zakupić lewy wąż od chłodnicy? zależało by mi na nowym, nie musi być koniecznie oryginalny jeśli takie w ogóle są produkowane, jakościowo kawałek gumy nie powinien odbiegać od normy (na allegro używek nie znalazłem). Na stronie IC znalazłem multum węży, ale nie wiem jak znaleźć ten właściwy
http://www.motointegrator.pl/szukaj/prz ... nia-10811/Druga sprawa, to mocne napompowanie węży po nagrzaniu moto - czy to normalne? Sprawdziłem korek chłodnicy, ta uszczelka która jest na sprężynie i pozwala na przepływ płynu chłodzącego do zbiorniczka wyrównawczego chodzi dosyć ciężko, ale się unosi bez zablokowania. Przewód też sprawdziłem i jest drożny.
Tutaj pojawia się moje kolejne pytanie, czy moto nie za bardzo się grzeje? Po wypolerowaniu kolanka zauważyłem, że pojawiają się na nim takie brązowawe plamki - pewnie od temperatury. Nie znam się za bardzo na mechanice. Jakie mogą być powody przegrzewania się silnika, co w takim przypadku należy sprawdzić/wyregulować? Temperatury jakie zaobserwowałem to w jeździe 85-92° C, przy postoju na światłach rośnie do 92-94°C Po wymianie płynu chłodzącego odpowietrzyłem układ i rozgrzałem motocykl do 102-104°C, przy tej temperaturze włączył się wentylator