Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Stukanie, brak mocy, gaśnięcie
Autor |
Wiadomość |
bednarel2014
pieszy
Moto: SV 650s 2000
|
Stukanie, brak mocy, gaśnięcie
Witam,
ostatnio motocykl odstawiłem na parking w dużym deszczu. (nie wiem czy to może mieć wpływ)
Wczoraj chciałem się przejechać i zastałem bardzo smutny stan rzeczy. Początkowo sv nie chciała odpalić. W końcu na ssaniu odpaliła, ale tak jakby pracował tylko jeden cylinder. Zazwyczaj tak się działo, że najpierw odpalał jeden a po kilku sekundach od razu załapywał drugi.
Objawy: -stukanie w silniku na niskich obrotach, które przy dodaniu gazu nie jest zauważalne bo zagłusza je praca silnika -silnik nagrzewa się tylko z lewej strony, podczas gdy z prawej pozostaje praktycznie zimny -po wciśnięciu sprzęgła stukanie trochę się ucisza, ale przy zwolnieniu znów miarowo stuka -podczas jazdy motocykl nie ma mocy- na jedynce jakoś się telepie, ale przy wrzuceniu 2-ki już nie ma siły ciągnąć i coś klepie w silniku dość głośno
Czy ktoś z Użytkowników borykał się z podobnymi problemami? Wiem, że i tak motocykl musi odebrać mechanik, ale chciałbym wiedzieć na jak drogą naprawę się muszę szykować.
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc w diagnozie.
Pozdro, MArcin
|
31 sie 2014, o 10:53 |
|
|
vioox
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:09 Posty: 1396 Lokalizacja: Pyskowice
Moto: SV650s '00
|
Re: Stukanie, brak mocy, gaśnięcie
No przeciez juz setki postow o tym bylo ze w svce podczas jazdy w deszczu lubi zalewac przednia fajke swiecy przez co nie daje iskry i pracuje na jeden cylinder... Poprostu z kola chlapie... wez wyciagnij fajke swiecy i zobacz czy niema tam wody ... w glowicy powinien z boku byc otwor przez ktory woda schodzi warto drucikiem go udroznic...
ewentualnie swieca do wymiany
_________________ Sprzedam czesci sv99-03, polka gorna, dolna, clipony - kierownice, przedni blotnik , tylna felga, zaciski hamulcowe przednie w razie czego prv... http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=1193766
|
31 sie 2014, o 15:00 |
|
|
bednarel2014
pieszy
Moto: SV 650s 2000
|
Królu Złoty! Miałeś rację! Odetkałem dziurkę na głowicy, osuszyłem fajkę i świecę i wszystko jest ok. Pisz na priv swój adres, wyślę Ci wielkie piwo!
Pozdro!
|
31 sie 2014, o 18:37 |
|
|
vioox
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 11:09 Posty: 1396 Lokalizacja: Pyskowice
Moto: SV650s '00
|
Spoczko... niektórzy i staluja przedluzki blotnika aby nie chlapal na cylinder mozesz rozpatrzec ta opcje
_________________ Sprzedam czesci sv99-03, polka gorna, dolna, clipony - kierownice, przedni blotnik , tylna felga, zaciski hamulcowe przednie w razie czego prv... http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=1193766
|
31 sie 2014, o 19:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|