1 powarzny serwis SV 1000s 2003r. Pytania kiedy rozrząd itp?
Cześć mam swoja sv1000s już 7 lat i jak do tej pory poza podstawowymi rzeczami (płyny , filtry, napęd i hamulce ) nie robiłem nic poważniejszego .
Nastawiam się na doinwestowanie motocykla tej zimy . Z zasady przy motocylku robię wszystko sam lecz tym razem nieobejdzie sie bez pomocy warsztatu.
Motocykl ma przejechane 60 000 , (przebiegu jestem pewien bo kupiłem angola 32 000 z pełną dukumentacją serwisową )
Pytanie takie czy wie ktoś przy jakim przebiegu robi sie łańcuszki i rozrząd ??????????? na razie nic nie słychać...
Z rzeczy które wiem że muszę to na pewno regulacja zaworów bo mi "kicha" już 2 sezon, szczególnie że mam Powercomander i założyłem nowy filtr powietrza z KN. Wiecie może Ile taka regulacja kosztuje mniej więcej ??
Pali bez zarzutu ale przypuszczam że Świece też będą do wymiany i tu pytanie jakie świece polecacie ??
Muszę wymienić też Łożysko główki ramy niestety nie mam zciągacza, Mam zakupione All Balls Racing, leży mi już rok , a motor łapie lekkie shimmy w okolicy 230km/h więc to też bedę musiał zlecić warsztatowi, jak sprawdzam na postoju też sądze że to łożysko.
Niepokoją mnie przednie Lagi , wycieków nie widać i chodzą płynnie, lecz jak kilka razy trochę za szybko najechałem na próg zwalniający to mam wrażenie że dobija mi do końca. Macie jakiś pomysł ??
I kolejne pytanie czy znacie kogoś z kim mogę się z konsultować w sprawie obsługi POWERCOMANDERA , mam kabel, oprogramowanie i szereg map do tego motocykla lecz potrzebuje kilku wskazówek, między innymi jak podmienić mapy na poszczególnych trybach pracy wybieranych na klawiszach PC ??
tryb Low MAP 0 zostaje, tryb MEDIUM zmiana mapy na mapę do filtra KN . mam tą mapę w pliku a wgrane jest na seryjny filtr i puste wydechy . i tryb HIGH chciałbym wydusić maxa co sie da
słyszałem że 156 koni jest realne....
Z tego co mi się wydaje i sprawdziłem po podpięciu, mam zainstalowana mapę tylko ma trybie medium, i na low Map0
Noi na koniec zostaje mi jeszcze znaleźć jakąś chamownie w okolicy Śląska w końcu żeby porównac wskazanie powercomandera z stanem faktycznym, ale tu już mam jedna lokalizacje na oku.
ZA WSZYSTKIE PORADY Z GÓRY DZIĘKUJE ;]