Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 1 sty 2025, o 07:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Brak wolnych obrotów, przerywanie podczas jazdy, dławi się. 
Autor Wiadomość
pieszy

Moto: SV650S 2003
Post Brak wolnych obrotów, przerywanie podczas jazdy, dławi się.
Witam. Mam wielki problem z moją SV650 S z 2003 roku. Otóż przedwczoraj, jadąc przez miasto, zaczął gasnąć na każdych światłach, na których się zatrzymywałem. Zbagatelizowałem to, od samego początku tak się z nim działo, więc jechałem dalej, aż w końcu padł całkowicie. Kręciłem go chyba 15 minut, aż rozładował się akumulator. Pchnąłem go do garażu, akumulator naładowałem, odpaliłem, przejechałem się i aż się wystraszyłem. Motor strzelał, falował na obrotach, zachowywał się tak, jakbym mu odciął zapłon w połowie obrotów, szarpał, dławił się. Wymieniłem świece na nowe, rezultat żaden. Dzisiaj przeczyściłem wszystkie kostki, filtr powietrza, posprawdzałem czy przewody od filtra powietrza są całe - wszystko jest ok. Motor niestety dalej objawy ma te same. Strzela z wydechu, nie ma w ogóle dolnych obrotów, odpalić się go da jedynie z odkręconą manetą. Nie zawsze nawet reaguje na dodanie gazu. Obroty falują, gaśnie, strzela, nie mam pojęcia o co chodzi. Wydaje mi się, że jest coś z układem paliwowym nie tak, zachowuje się trochę jakby nie dostawał paliwa? Nie wiem już co robić, podobne tematy przestudiowałem wszystkie, niestety odpowiedzi na swój problem nie znalazłem. Pomocy ;( .

8 wrz 2015, o 15:00
SV Rider

Moto: B*R*A*K
Post Re: Brak wolnych obrotów, przerywanie podczas jazdy, dławi s
nikt tu nie jest alfą i omegą na samym początku zewrzyj styki w kostce diagnostycznej i odczytaj błędy z wyświetlacza

SV650S k3
bikepics.com

9 wrz 2015, o 15:07
pieszy

Moto: SV650S 2003
Post Re: Brak wolnych obrotów, przerywanie podczas jazdy, dławi s
Poddałem się i wstawiłem moto do mechanika. Komputer żadnych błędów nie pokazywał, wstępna diagnoza to awaria modułu. Będę wiedział więcej na początku tygodnia :/.

12 wrz 2015, o 14:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]