Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 29 gru 2024, o 14:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Blokada mocy na 35kw 
Autor Wiadomość
rowerzysta

Moto: suzuki SV650s 2002r
Post Blokada mocy na 35kw
Cześć, mam takie pytanie, jak można zablokować suzi gaznikowe. Chce juz wcześniej sie przygotować chodz i tak niby musze dać na blokowanie moto do mechanika, ale wole sie już przygotować i zmniejszyć koszt jak sie da bo jeszcze skórka do kupienia i wiadomo płyny itp. Sposób blokowania jest bez różnicy byle działał i jak najtaniej.

7 lut 2016, o 23:35
SV Rider

Moto: SV650S'99
Post Re: Blokada mocy na 35kw
Miłej lektury
viewtopic.php?f=19&t=9755

7 lut 2016, o 23:37
Zobacz profil WWW
rowerzysta

Dzięki, ale jak nie chcesz pomóc to lepiej już nie pisz wgl ;) większość przejrzana w necie, ale wszystko jest juz stare. Mamy juz 2016 i ponawiam temat ponieważ i tak sie przyda. Sezon sie zbliża i wiele osób i tak bedzie tym zainteresowana.

8 lut 2016, o 00:23
SV Rider

Moto: SV650S'99
To w 2016 wyszły jakieś nowe metody blokowania silnika ? Tym bardziej na gaźnikach ... W tym temacie masz podane co najmniej cztery metody (zwężka na przepustnicy, blokada manetki, blokada na lince gazu i blokada ECU, która Ciebie nie dotyczy bo masz model na gaźnikach) czego chcesz więcej, na nowo Amerykę odkryć ?

8 lut 2016, o 00:26
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: sv650n k5
@Mateusz96, gdybyś choć przeklikał ten temat który Dziaku Ci podrzucił, zobaczyłbyś że na końcu są świeże posty...
No chyba że się od listopada ubiegłego roku wydarzyła jakaś potężna rewolucja przemysłowa w dziedzinie ograniczania mocy silników, którą przespałem snem zimowym- to przepraszam.

ps
Strasznie mnie drażni to "wgl". ("Woda góry las"- ładafak?)

8 lut 2016, o 00:41
SV Rider

Moto: Kawasaki ZX-6R
Nie chcę być niemiły, ale ostatnie posty są sprzed 3 miesięcy. Ponadto polecam zakupić słownik języka polskiego i sprawdzić znaczenie słów "choć" oraz "chodź". Sposób blokowania nie do końca możesz przyjąć dowolny. Musi on być taki, aby rzeczoznawca ew. od razu diagnosta wystawił Ci odpowiednie papiery, ale skoro już przejrzałeś wszystkie posty to na 100% o tym wiesz. Prawda?

Moja [s]SV'ka[/s] Ninja

Obrazek

8 lut 2016, o 00:50
rowerzysta

Dobra temat zamknięty, widzę że ciężka rozmowa z osobami ktore mają tą samą pasje którą sa motocykle, a trafiliśmy tu bo wybraliśmy to samo czyli SV'ki. Dałem posta ponownie bo czytałem, ale jestem jaki jestem i wole dać nowego posta z myślą ze trafię na kogoś kto przechodził i może na kogoś kto też zamierza blokować. Nikomu krzywda sie nie stała z tym że dodałem posta. Tak czy owak piszecie tu, a mogliśmy normalnie porozmawiać. A jedynie dowiaduję sie ze powinienem już sie uczyc bo przejezyczylem sie i napisałem chodz zamiast choć. No i oczywiście hejt za to ze komuś sie nie podoba skrót "wgl" no i co do ostatniego wiem, u mnie nie potrzebny rzeczoznawca, ale jestem juz na etapie ze wracam do Polski i chcę od razu zacząć przygotowywać motocykl, dlatego chcialem wszystko sobie podsumować jeszcze z kimś o tym porozmawiać i wydawało mi sie że to właśnie to miejsce, ale chyba sie pomyliłem. Dzieki Panowie za pomoc

8 lut 2016, o 01:11
SV Rider

Moto: SV 650S
Tak, to niewłaściwe miejsce.
Na tak postawione oczekiwania nie licz na pomoc.
Idź do serwisu i niech ci zrobią a nie zawracaj dupy.
...

przepraszam innych ale miałem zbyt miły dzień i mój poziom wrażliwości znacząco wzrósł. Ponieważ jest to forum publiczne powstrzymałem się siłą woli niczym u mistrza Yody przed wytłumaczeniem w inny sposób
:obity:

8 lut 2016, o 01:30
rowerzysta

Zawracasz dupe to Ty tym swoim komentarzem. Chyba nie masz pojecia do czego służy forum. Do dyskusji, czyli do wymiany informacji, szczególnie tutaj gdzie mamy ta samą pasje.powinniśmy być sobie pomocni, a nie zachowywać się jak chamy jak Ty i do tego trochę kultury.

8 lut 2016, o 02:08
SV Rider

Moto: SV 650S
cyt:

dlatego chcialem wszystko sobie podsumować jeszcze z kimś o tym porozmawiać i wydawało mi sie że to właśnie to miejsce, ale chyba sie pomyliłem
-----------------

Twojego autorstwa. Czyli napisałeś o nas wszystkich łącznie z Dziakiem który zadał sobie trud żeby podsunąć ci gotowca.
Dostałeś batonik jak przedszkolak i walisz focha jednym słowem.
Jeżeli zaś myślisz że dalej będzie ktoś ciskał się z tobą na słowne przepychanie to raczej zapisz się na forum z gimbami. Tam zapewne lepiej wiedzą do czego służy forum.

8 lut 2016, o 02:15
rowerzysta

Nie zrozumiałeś przesłania tego, ale przede wszystkim nic tam do Cb nie ma, a masz najwięcej do powiedzenia. Ja raczej nie robilem tego posta by sie tu kłócić.Ty zaś tu teraz dołaczyłeś by sie sprzeczać. Nikogo nie atakowalem nie obraziłem. Nikt mi nic nie podsunął. Może powinienem inaczej sprecyzować post bo nie którzy raczej zamiast pomóc to wolą robic problemy, ale to można i tak normalnie porozmawiać. Nie sądziłem że może byc tu taka wrogość Ale niestety to internet pełno tu takich. Co do tematu gimbazy to raczej na gimbazie to chyba Twoj poziom przede wszystkim sie zatrzymał. Bo nie zachowujesz sie jak na starszą osobe ;) nie wiem co Ci to dało że dodałeś tu swoje 5 groszy, ale zanim napisałeś już napisałem że zamykam temat bo nie liczyłem że z kimś tu normalnie da sie porozmawiać.

8 lut 2016, o 02:37
motocyklista

Moto: sv 1000s
Dzieciaku wytłumaczę Ci co przedmówcy mieli na myśli. Przychodzisz na forum z niewiadoma jakim nastawieniem, że kompania braci i wszyscy są Twoimi przyjaciółmi i mają Ci pomagać. Tobie zaś nawet nie chce się ruszyć dupy i poczytać, poszukać materiałów już napisanych. Na koniec obrażasz gościa który Ci pomógł poprzez wskazanie artykułu który wyczerpuje temat Twojego pytania. Później pretensje, że koledzy stwierdzili ten fakt. Po Twoich postach widać że ogarnęłeś temat co najwyżej na ścigacz.pl i to piąte przez dziesiąte.

8 lut 2016, o 09:03
SV Rider

Moto: SV650s K7 we wiśni
Klient roszczeniowy....teraz to trzeba wszystko podać na tacy, a najlepiej pojechać, zrobić, załatwić papierki...a kultury tylko wymagają, nie dając .
Masakra...dokąd ten świat zmierza :)

8 lut 2016, o 09:03
motocyklista

Moto: sv650n k5
Dejcie spokój, kolega już ma wyrobioną opinię o Nas, jesteśmy gnoje, pieniacze i nawet młodemu chętnemu nie chcemy pomóc. A on tylko chciał porozmawiać. :( Kolejny niezadowolony klient :(

Zapomnieliście od czego jest forum- to nie jest grupa gdzie każdy (łącznie z pytającym) wykazuje max inicjatywy któą może włożyć, by rozwiązać problem.
Forum to jest miejsce gdzie przychodzi się, rzuca pytaniem, (wcześniej trzeba napisać posta w powitalni, bo tego wymaga algorytm forum, jak nie trzeba to się nie pisze) i czeka na odpowiedź. Jak ktoś zaproponuje zgłębienie tematu, a co gorsza zażartuje (!), lub zwróci uwagą na temat poprawności pisania- FOCH! "Klijent naśpann!"

Good riddance!

8 lut 2016, o 09:57
rowerzysta

Panowie po co ta wrogość. Nie czytacie co do was pisze. Przeczytałem uwierzcie mi ze dużo, zanim jeszcze kupiłem moto to wolałem poczytać o tym czy da sie. Ale tak wcześniej pisałem chciałem o tym pogadać bo to i tak nie ja bede zakładał tylko mechanik, ale chcialem wybrać najlepszą opcje, On zakłada taką jak ja będę chciał. Liczyłem ze ktoś tu trafi sie bym mogl mu zadać pare pytań, Napisalem już ze źle sprecyzowalem posta bo w zasadzie napisałem go racja bardziej jakbym nie czytał. Ale po tym jak juz wiedzialem ze sie nie dogadamy pod tym postem napisałem ze temat zamknięty, a wy dalej przychodzicie tu jeszcze bardziej pogarszacie sprawe. To forum mam temat ktory mnie gryzie pisze, ktoś kto bedzie mial ochote odpowiada mi. Nikt was nie zmusza by mi opowiedzieć. Wiec nie wiem po co to wszystko, siedzicie w tym momencie wiele km ode mnie, a wiecie chyba wiecej o mnie niz ja sam. Skończmy już tą głupią rozmowę bo nie wiem do czego Ona ma prowadzić. Jest 1vs7 po co tu kolejni przychodzą sie kłócić. Temat po by przedyskutować to i owo, a nie sie kłócić !

8 lut 2016, o 11:15
SV Rider

Moto: SV650s K7 we wiśni
To ja przepraszam, że się ośmieliłem i już nie będę :)

8 lut 2016, o 11:35
SV Rider

Moto: Kawasaki ZX-6R
Chłopie, kto tu kogo zaatakował?

Dziaku napisał(a):
Miłej lektury
viewtopic.php?f=19&t=9755

mateusz96 napisał(a):
Dzięki, ale jak nie chcesz pomóc to lepiej już nie pisz wgl ;) większość przejrzana w necie, ale wszystko jest juz stare. Mamy juz 2016 i ponawiam temat ponieważ i tak sie przyda. Sezon sie zbliża i wiele osób i tak bedzie tym zainteresowana.

Nie przejrzałeś w ogóle powyższego tematu oraz forum i jeszcze atakujesz kolegę, który Ci podrzucił link. Jak będziesz miał takie nastawienie to z pewnością nikt tu po Tobie nie będzie płakał, a co najwyżej może się ktoś ucieszy :kerm: . Przepraszam, ale mamy wszyscy rzucić swoje rzeczy i przyjechać do Ciebie i zablokować Ci motocykl, bo jaśnie Pan chce mieć zablokowany?

PS: I kup wreszcie ten pieprzony słownik...

PS2: Idź do kąta, a jak przemyślisz swoje zachowanie to wróć.

Moja [s]SV'ka[/s] Ninja

Obrazek

Ostatnio edytowano 8 lut 2016, o 12:17 przez Dmnick, łącznie edytowano 1 raz

8 lut 2016, o 12:05
motorowerzysta

Moto: SV650S 2000
Sam fakt, że jest '1vs7' już o czymś świadczy :)

8 lut 2016, o 12:16
rowerzysta

Ehhh. Panowie... spokojnie... napisalem tego posta źle pisze to już poraz kolejny. Czytacie wgl co ja piszę ? Za kazdym razem próbuje wam cos wytłumaczyć, a lecą kolejne hejty. Piszecie już tu rzeczy takie dziwne że ja sie zastanawiam o co chodzi. Nie wiem jak już mam do was napisać by w końcu skończyła sie ta przepychanka. Chciałem normalnie porozmawiać, a wyszło jak wyszło... :/

8 lut 2016, o 12:49
rowerzysta

I może źle odpowiedziałem na miłą lekturę, ale dopiero teraz zauważyłem ze przykleil mi wtedy pod wypowiedzią link do tego. Ale to nie zmienia faktu że czytałem już to i chciałem odnowić ten temat, ale zrobiłem nowy bo tam i tak jest bałagan. Wiec dzieku poraz kolejny i tak dzieki i sorki za nieporozumienie. Ale tej artylerii która przyszła tu to was nie rozumiem.

8 lut 2016, o 12:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona