Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Hufsa
pieszy
Moto: SV 650S K2
|
Piski z silnika
Cześć! Od kilku dni zmagam się z narastającym problemem i postaram się go opisać w jak najlepszy sposób: - podczas jazdy gdy dodaję manetką gazu z okoli silnika słychać piski (takie regularne jakby nienasmarowany łańcuch) - gdy trzymam manetkę w jednym poziomie w sumie jest podobnie - na wciśniętym sprzęgle obojętnie czy dodaje gazu czy odejmuje jest ok, bez pisków - gdy odejmuje gazu również jest ok - gdy skrzynia jest w pozycji N to również brak problemu Reasumując dzieje się to na wbitym biegu (niezależnie od wysokości biegu), podczas jazdy głównie podczas przyspieszania, trzymania równej prędkości, niezlaeżnie czy jest to 10km/h czy 110, niezależnie od obrotów. Wciśnięcie sprzęgła niweluje piski.
Moje moto to SV650S 2002. W moich rękach jest już od 3k km. Gdy kupowałem moto, było świeżo po serwisie (sprawdzałem po kolorze płynów i niby było ok). Nie za bardzo wiem jaki olej zastosował poprzednik.
Czy ktoś może zasugerować w jakim miejscu leży problem? Z góry dzięki, Pozdrawiam.
|
9 maja 2016, o 09:31 |
|
|
fasoliusz
motocyklista
Dołączył(a): 2 lut 2016, o 20:59 Posty: 130 Lokalizacja: Sochaczew
Moto: SV1000S
|
Re: Piski z silnika
A w jakim staniesz masz napęd? Może tak jak napisałeś na początku on jest problemem?
|
9 maja 2016, o 17:33 |
|
|
Hufsa
pieszy
Moto: SV 650S K2
|
Napęd został wymieniony w zeszłym roku, wizualnie ok, regularnie smarowany, więc raczej to nie jest problem.
|
9 maja 2016, o 17:55 |
|
|
Shavo
motorowerzysta
Moto: SV650N K1
|
Mogę się mylić, ale wygląda mi to na zużyte okladziny tarcz sprzęgłowych które poprostu ślizgają przy obciążeniu.
|
9 maja 2016, o 19:41 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|