SV650 k6 stuka na zimnym, "wolna" odcinka, przybywa oleju
Witam, mam kilka pytań odnośnie SV:
1. Na zimnym silniku słychać stukanie, szmeranie z okolic najprawdopodobniej tylnej głowicy, na ciepłym pracuje znacznie kulturalniej, mam wrażenie że po zwiększeniu obrotów stuka trochę szybciej, ale tak do 3k, później wydech wszystko zagłusza. To chyba jakiś element rozrządu zgadza się? Edit: Posłużę się filmem kolegi z forum:
https://www.youtube.com/watch?v=TFBc7H7 ... e=youtu.be2. Na youtubie oglądałem jak brzmi odcinka małej SV i jest to dźwięk jak z karabinu, natomiast moja nie odcina tak szybko, znacznie wolniej "odbija" obroty (ponadto jest w okolicach 11700 obr, to jest już dość sporo na czerwonym polu, dlatego odcinkę zrobiłem tylko 2 razy w ramach testu). Czy to może mieć znaczenie, że na filmikach są same gaźnikowe SV a ja mam wtryskową?
3a. Zaraz po kupnie dałem moto do mechanika na zmiany wszystkich płynów, filtrów itp. Nie pamiętam niestety jak było tuż po odbiorze, bo po prostu cieszyłem się nowym sprzętem, ale w połowie zeszłego sezonu nie mogłem zobaczyć płynu w zbiorniczku wyrównawczym i, tak wiem to było bardzo głupie, uwierzyłem kumplowi że plastik zbiorniczka stał się nieprzejrzysty no i jeździłem tak dalej, zrobiłem pewnie z 1300km, dzisiaj dopiero zajrzałem do zbiorniczka i jest praktycznie sucho
3b. Po odebraniu moto oleju było pełno, na F. Dzisiaj sprawdzałem i jest z dobry milimetr powyżej F, pod korkiem nie ma żadnego masła, olej ma brązowy kolor (przejechane było na nim 2500km).
Ogólnie motocykl po 5 miesiącach snu odpalił od razu, trzyma prawidłowo temperaturę, nie zauważyłem żeby kopcił, w zeszłym sezonie też jeździło mi się świetnie, ale teraz jestem trochę zmartwiony, tym bardziej że sam nie dopilnowałem np. tego płynu w zbiornikczku wyrównawczym
Dzięki za odpowiedzi.