Jeśli będziesz zamawiał przewody i śruby banjo:
1. Sprawdź śruby banjo (z kanalikiem), jaki gwint M10x1,0 czy M10x1,25? Suzuki montowało pompy (zaciski chyba też, z naciskiem na "chyba") hamulcowe z tymi dwoma gwintami. To, że jeden gwint z drugim nie współpracuje jest - mam nadzieję - oczywiste
Jeśli z oryginalnego układu (z trójnikiem, czyli przy pompie śruba banjo na jedno oczko) przesiądziesz się na F (przy pompie śruba podwójna, bo od pompy odchodzi osobny przewód do każdego zacisku) albo O (od pompy jeden przewód do zacisku i tam przez podwójne banjo przewód do drugiego zacisku) to i tak będziesz potrzebował jednej podwójnej śruby. Jest szansa, że i w zaciskach i w pompie masz śrubę o tym samym skoku, ale nie nastawiałbym się, że na 100%. Śruby banjo (pojedyncze, podwójne, z odpowietrznikiem) możesz znaleźć np. tu:
http://pl.helperformance.com/akcesoria.
2. Podkładki miedziane (przy przewodach HEL, bo te zakładałem u siebie) to 10x14x1,5. Goodridge czy AliE~
powinny mieć to samo.
3. W komplecie od HEL'a miałem wszystkie śruby (dali od razu komplet M10x1,0 i M10x1,25) i podkładki miedziane.
4. Momenty dokręcania śrub masz np. tu:
http://pl.helperformance.com/instrukcja-montazu/5. Doczytaj dokładnie co to za komplety. HEL oprócz układów F i O (po dwa przewody) oferuje też układy OEM (czyli z trójnikiem, więc 3 przewody). Jeśli zestaw jest pod F albo O a w komplecie są 3 przewody, to znaczy to, że zestaw jest na przód i tył. Oryginalny trójnik jest zakuwany, więc nierozbieralny. Jeśli koniecznie chcesz z trójnikiem (co Dziaku
słusznie odradzał), to sprawdź jakie mocowania ma trójnik (męskie/żeńskie), żeby to chciało współpracować z tymi końcówkami przewodów, które zamówiłeś. Moja SV po stracie trójnika nie płacze
Ja ze swojej strony polecam polskiego dystrybutora przewodów HEL (dlatego, że ich przewody mam u siebie, a nie dlatego, że mam z tego jakieś profity): nie dość, że dostałem od razu śruby x1,0 i x1,25 (śruba o innym skoku przydała mi się później przy wymianie pompy), to jeszcze dosłali mi później za free 4 obejmy do mocowania przewodów (ani za same obejmy ani za przesyłkę nie chcieli ani grosza). Bardzo fajne podejście do klienta.