SV650s 2000r słabe osiągi
Witam Panowie
Wiem że podobny temat istnieje, ale w moim przypadku przyczyna może leżeć gdzie indziej.
Otóż nabyłem niedawno SV 650s rocznik 2000. Niby wszystko ok, silnik wydaje sie wporządku, nic nie stuka, nie wydaje z siebie jakiś niepokojących dźwięków. Ale ewidentnie brakuje mu mocy
. Do jakiś 120 km/h ciągnie dość dobrze. Ale już powyżej zaczynają się schody. Na 4 biegu dobiłem prawie do 170 km/h . Ale na 5 czy 6 z wielkim bulem po dłuższej chwili było 160 km/h przy jakiś 7000 rpm i dalej nie chce iść
.
Początkowo myślałem że zablokowana, ale nie. Gaźniki ok, przepustnice ok otwierają się do końca, brak zwężek, rolgaz nie ma żadnych blaszek ograniczających . Nie mam pojęcia co może być przyczyną.
Wymieniłem filtr powietrza na nowy, świece nowe. Jutro chce zmienić olej silnikowy z filtrem.
Nie wiem kiedy była robiona synchronizacja luzów zaworowych i gaźników. Chociaż znajomy jak zmieniał świece, mówił że luzy zaworowe wyglądały narazie dobrze. Pozostaje kwestia regulacji gaźników i mieszanki. Poprzedni właściciel zmienił wydech na bardziej sportowy.
Proszę o pomoc lub jakieś sugestie co może być przyczyną takich słabych osiągów
.
Bo jak narazie czuje się przybity, zadłyżyłem się by kupić wymażony sprzęt, a tutaj taki zonk wyszedł.
Pozdrawiam wszystkich