Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Hel oplot - porażka montażu?
Autor |
Wiadomość |
raptor
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:50 Posty: 526 Lokalizacja: śląskie
|
Hel oplot - porażka montażu?
Próbowałem wymienić przewody hamulcowe na oplot Hel'a, już pierwsze wrażenie coś nie tak po sprawdzeniu niby kompletu ,a sprzedawcy obiecują ,że w komplecie jest wszystko, a tu dupa brakuje uchwytów do mocowania . W opakowaniu są 2 uchwyty , a na przewodach 4 gumy dystansowe . Ale to i tak gów..o z tym co było dalej , wymiana miała zająć mi godzinę, a zajęła 4 , szukanie nieszczelności , kombinowanie co jest nie tak , przecież wszystko nowe i do tego modelu. Zobaczcie jakie gó...o narobiło mi tyle problemu Uploaded with ImageShack.usPoprzeczna rysa na nowiótkich podkładkach , ale kto ogląda podkładki pod lupą ,Q...a, a nawet 2 rysy , dobrze że nie wyrzuciłem starych /oryginalnych podkładek-uszczelek/ przydały się. Pompujesz , pompujesz klamka prawie super, ...a z minute mięknie , i tak w koło, znowu spuszczanie całego płynu i rozbieranie wszystkiego, ja , i to niby ma być dobra firma,
_________________ 650S K6 > DL650 AK8
Ostatnio edytowano 9 wrz 2011, o 19:40 przez raptor, łącznie edytowano 1 raz
|
8 wrz 2011, o 20:07 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Re: Hel oplot - porażka ?
Wyrazy współczucia
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
9 wrz 2011, o 09:54 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Ja bym od razu na firmie psów nie wieszał... Nie robią tych podkładek sami. A że się podkładka porysowała, czy to w transporcie czy gdzieś tam indziej, zdarza się i tyle Papier ścierny rozwiązałby problem w 5min
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
9 wrz 2011, o 13:57 |
|
|
snow
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 14:23 Posty: 403 Lokalizacja: Poznań
Moto: GSR750_L1
|
lassoch: Tak mi się wydaje, że jak kupuje się nowy produkt to nie powinno być mowy o papierze ściernym. Dziadostwo i bubel.
_________________ GSR750_L1 Glass Sparkle Black skąd ja to wiem, że ogon nie merda psem?!
|
9 wrz 2011, o 14:09 |
|
|
Kris
motorowerzysta
|
Jeśli będziemy takie rzeczy tolerować, to nigdy się nie nauczą sprzedawać towaru w odpowiedniej jakości.
_________________ Niech moc będzie z Wami
Suzuki SV650S 2000
|
9 wrz 2011, o 15:32 |
|
|
raptor
SV Rider
|
Dzisiaj po testach drogowych lepszy humor, parę mocnych hamowań z dużych prędkości , jest dobrze Lasooch , papierem ściernym będzie bardzo ciężko zachować idealnie płaska powierzchnię równoległą do drugiej ze względu na małe wymiary podkładki, raczej tylko szlifierka magnesowa. a najlepiej to na śmietnik z nią. Wnioski dla przyszłych zmieniaczy , przed montażem oglądać dokładnie każdą podkładkę i ...dużo szmat , bo płyn hamulcowy niszczy lakier a zawsze się gdzie poleje.
|
9 wrz 2011, o 17:57 |
|
|
lpt
mundrek
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:50 Posty: 1758 Lokalizacja: Rybnik
Moto: sv1k/ 748SP
|
Szyba + papier wodny są dokładniejsze. I takie zalecenia mistrzów regeneracji głowic ze Skoczowa. Chociaż nie chcialoby mi się z nowym kompletem od razu bawić papierem ściernym...
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
9 wrz 2011, o 18:56 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Z tym papierem to żartowałem, taka podkładka kosztuje jakieś 2 grosze Jasne, że nowy towar nie powinien wymagać napraw czy wymiany podkładek, ale moim zdaniem to taka pierdoła, że nie warto o to szumu robić. Podkładka mogła się porysować chociażby w transporcie, od śrub, z którymi pewnie była razem zapakowana Ale może ja mam przesunięty trochę próg tolerancji na takie drobnostki, bo już widziałem przewody hamulcowe, w których końcówki rdzewiały albo ciekły, bo końcówka była źle zaciśnięta na kablu. Więc jak dla mnie jakość HEL'a w porównaniu z tamtymi to nadal pierwsza liga P.S. Jak ktoś coś wymyśli, żeby magnes przyciągał miedź, to nagroda Nobla gwarantowana
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
9 wrz 2011, o 19:03 |
|
|
raptor
SV Rider
|
Re: Hel oplot - porażka montażu?
Magnes neodymowy podrywa ją do góry , ale nie trzyma gdzie po tego Nobla się zgłaszać Edytowałem tytuł na "porażka montażowa"Ciekawe kto to pakował , czasem nie Hel
|
9 wrz 2011, o 19:47 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
Uważajcie na przewody w oplocie sprowadzane z Chin. Ja miałem takie zamontowane w ZZR 1100. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że poprzedni właściciel mógł zamontować takie gówno, przez przypadek powiadomił mnie chłopak, któremu z kolei sprzedałem ten motocykl. Przy ostrym hamowaniu ciśnienie rozerwało mu przewód tuż przy mocowaniu, które jest dokręcone do zacisku hamulcowego, a klamka w ułamek sekundy znalazła się przy manetce . Opowiadał, że ledwo z tego wyszedł, ponieważ działo się to przed samym zakrętem, mocno złożył motocykl do kolana w zakręcie i jakoś się udało. Pierwsza moja diagnoza była taka, że przewód był krótki i to mogło być przyczyną tego, że został on wyrwany podczas ciągłego jego naprężenia. Przyczyna była jednak inna. To fakt, że wykonanie ich było nieporównywalne z tymi, które miałem zamontowane we wcześniejszym motocyklu oraz w SV-ce, ale nigdy przez myśl mi nie przeszło, że może z nimi stać się taka draka.
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
9 wrz 2011, o 20:57 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Uważajcie też na aluminiowe śruby do przewodów hamulcowych, które można kupić na allegro (prawdopodobnie też chińskie). Dobrze, że mi taka pękła przy powtórnym przykręcaniu, a nie podczas jazdy. Straszne gówno - gówniany materiał, słabe wykonanie. Dopiero gdy sam dorobiłem sobie z nierdzewki śrubę do pompy na dwa przewody czuję się pewnie, zwłaszcza, że przewody mam takie dedykowane do helikopterów Lasooch, podkładka może i kosztuje dwa grosze, ale czasem zdecydowanie szybciej jest coś przykombinować niż szukać po sklepach, zwłaszcza gdy mieszka się na zadupiu.
|
9 wrz 2011, o 21:31 |
|
|
kacperski
Mister Apollo
Moto: Z1000
|
O tych śrubach "markowi" piszą, że to zżeranie materiału pojawia się na styku stal/aluminium.
_________________ SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza
|
9 wrz 2011, o 23:34 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Ale ona ukręciła się zanim jeszcze zmontowałem dobrze układ, nie urwała się z powodu zmęczenia tylko jak piszę słabego wykonania.
|
10 wrz 2011, o 00:18 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Jestem takiego samego zdania. Jeżeli jeden łysy ukradł to nie znaczy, że wszyscy łysi to złodzieje Zdarzyło się i tyle.
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
10 wrz 2011, o 09:01 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|