Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Problem z nakrętka zębatki.
Autor |
Wiadomość |
uciox
pieszy
Moto: SV650N 2000.
|
Problem z nakrętka zębatki.
Witam, od roku i 9000 km używam SV 650 N wczoraj po ok 20 minutowym postoju patrze a tam pod motocyklem plama oleju (dość duża) po oględzinach doszedłem że to z uszczelniacza wałka zdawczego, w międzyczasie zauważyłem że nakrętka dociskająca zębatkę jest BARDZO luźna, zabezpieczenie nie trzyma tej nakrętki i jakby tego było mało okazało się że nakrętka prawie wcale nie ma gwintu. Gwint na wałku zdawczym trochę zniszczony ale tylko trochę (będzie trzymać). I tu zaczyna się mój problem, mieścina w której mieszkam jest mała więc części czyli uszczelniacza i nakrętki zacząłem szukać w internecie ale niestety nigdzie nie mogę tego znaleźć. Jeśli ktoś jest zorientowany bardzo proszę o namiar na sklep który może posiadać interesujące mnie części, lub chociaż informację jaka to nakrętka - calowa, metryczna i jaki skok gwintu.
Pozdrawiam Uciox
|
5 paź 2011, o 09:35 |
|
|
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
|
Re: Problem z nakrętka zębatki.
Wyciąg uszczelniaczy i na nim jest napisane jakie to on ma wymiary i dostaniesz go w sklepie z uszczelniaczami, ale czy jesteś pewny bo robił już 3 sv w których to właśnie nie ten simmering ciekł tylko ten mały obok w który wchodzi popychacz sprzęgła, a co nakrętki musiałbyś wziąć grzebyk i sprawdzić jaki to jest ten gwint na wałku ale jest problem bo ta nakrętka ma specjalne wyżłobienie więc oryginał w suzuki polecam bo tam bodajże 200Nm się dokręca więc lepiej nie ryzykować.
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
|
5 paź 2011, o 16:46 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Re: Problem z nakrętka zębatki.
nie w temacie ale kurde OWCA dawno Cie nie czytalem
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
6 paź 2011, o 19:28 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|