Moto: SV1000N 2006
Chłodnica od SV 1000S do SV 1000N
Cześć
Od dłuższego czasu poszukuję używanej chłodnicy do SV 1000 N lub nowego zamiennika. Niestety znalezienie jej jest niezmiernie trudne.
Są jakieś podróby chińskie ale trochę strach że to kiepska jakość.
Proszę o informację czy można zamontować chłodnicę od SV 1000 S do SV 1000 N (rocznik 2004-20006). Z tego co zauważyłem rożnią się korkiem. Czy są jakieś inne różnice (np mocowania w nieco innym miejscu lub inne średnice przyłączy węży)?
Może ktoś z was robił już taką operację.
Z góry dziękuję za pomoc bo już mam wizję sezonu bez motocykla.
Aha - może ktoś ma na sprzedaż używaną ww. chłodnicę (do N ki oczywiście) - to z miejsca kupuję.
Pozdrawiam MONK (Mariusz)
24 lut 2012, o 02:59
MONK
rowerzysta
Moto: SV1000N 2006
Re: Chłodnica od SV 1000S do SV 1000N
Cześć
Chłodnicę już zamontowałem (od S-ki).
Jak by się ktoś pytał to chłodnica od S-ki różni się tylko korkiem. Nie wiem dlaczego np. na stronach internetowych sklepów piszą że chłodnica od S-ki nie pasuje do N-ki.
Osobiście dzwoniłem do dwóch takich sklepów. W jednym z nich sprzedawca dzwonił do producenta chłodnic (zamienników) po czym stwierdził, że nie będą pasować mocowania i że od S-ki jest większa.
To by była jakaś głupota a że jechałem na targi motocyklowe do W-wy wstąpiłem do sklepu w którym mieli takie zamienniki (650 PLN, oryginał w SUZUKI 2500). Po pomiarach okazało się że jest identyczna (oczywiście za wyjątkiem korka).
Nie wiem czy ci ludzie nie wiedzą co sprzedają. Czy to taka narodowa ignorancja.