Elo po długiej przerwie.Smigam sobie 2 sezon na mojej suzi w miare bez problemów-w miarę. Coś mi zżera prąd w aku(aku ma większa pojemność niż powinien)-stawiam na alarm który mam zamontowany.w lato raczej problem nie występuje-jesien postał troche i dupa blada.Macie pomysły co sprawdzić co wykluczyć?jak to sprawdzić.co robić.Czy zrobić wyłącznik zasilani ajakis czy jak.naładowałem aku-i odpala. od strzała.regulator napięcia był wymieniony.pozdr
Miernik w dłoń i sprawdz czy pobiera ci w spoczynku (na amperomierz ustaw i podłącz szeregowo) Jeśli pobiera szukaj winowajcy w bezpiecznikach podobnie podepnij i ustal przyczyne.
Jeśli to nic z tego sprawdz napięcie ładowania.
4 lis 2012, o 20:00
Ekim
SV Rider
Dołączył(a): 1 mar 2011, o 13:27 Posty: 368 Lokalizacja: WWL, Marki
Moto: Sv650S 2005
Re: Sprawa elektryczna
Oj Paweł, przeca wiadomo że jak chorujesz, to moto do ciebie z garażu płacze ... a jak płacze to kapie na aku i masz zwarcie ;-) Zadzwoń kiedyś, podjadę z miernikiem a ty przyszykuj dwa zimne zielone
_________________ Romet Komar >> Zephyr 550 B '91 >> SV 650 S '05 >> ER 6N '14
Oj Paweł, przeca wiadomo że jak chorujesz, to moto do ciebie z garażu płacze ... a jak płacze to kapie na aku i masz zwarcie ;-) Zadzwoń kiedyś, podjadę z miernikiem a ty przyszykuj dwa zimne zielone
Dołączył(a): 18 mar 2012, o 13:14 Posty: 1101 Lokalizacja: Rawicz WLKP
Moto: DM620dark
Re: Sprawa elektryczna
spiderman82 napisał(a):
Elo po długiej przerwie.Smigam sobie 2 sezon na mojej suzi w miare bez problemów-w miarę. Coś mi zżera prąd w aku(aku ma większa pojemność niż powinien)-stawiam na alarm który mam zamontowany.w lato raczej problem nie występuje-jesien postał troche i dupa blada.Macie pomysły co sprawdzić co wykluczyć?jak to sprawdzić.co robić.Czy zrobić wyłącznik zasilani ajakis czy jak.naładowałem aku-i odpala. od strzała.regulator napięcia był wymieniony.pozdr
A może nic prądu nie zżera, po prostu aku słabe ? Polecam rozważyć taką opcję.