Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 17:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Problem z podświetleniem obrotomierza w sv650 K4 
Autor Wiadomość
motorowerzysta

Moto: sv 650 k4
Post Problem z podświetleniem obrotomierza w sv650 K4
Witam.
Jak w temacie. Zaczęło się od tego, że czasem przygasało mi podświetlenie obrotomierza. Uderzenie w górę pomagało. Potem było tak, że trochę przestałem się tym przejmować i po chwili jazdy sam się zaświecał, potem zgasł i tak na zmianę. Denerwuje mnie to i chcę tą usterką usunąć. Dzisiaj jak programowałem wyświetlacz biegów chciałem to sprawdzić i okazało się, że jak przeginam/ruszam wtyczką to świeci się i gaśnie. Nie udało mi się kiwając kabelkami wyśledzić, który to kabelek. Próbowałem pryskać kontaktem i przyginać piny, ale nie pomogło. Usterka jest uciążliwa w nocy, bo nie widać w nocy nic na obrotomierzu. Wskazówka też się nie podświetla. Gaśnie i świeci się razem z podświetleniem obrotomierza.
Moje pytanie brzmi: Który kabelek w kostce jest odpowiedzialny za podświetlenie obrotomierza? Proszę o pomoc.

28 mar 2014, o 20:17
motorowerzysta

Moto: sv 650 k4
Post Re: Problem z podświetleniem obrotomierza w sv650 K4
Dzisiaj się wyjaśniło. Ktoś bardzo fachowo zmieniał diody i przylutował je tak umiejętnie, że nie łączyły. teraz wszystko działa jak należy :D

12 kwi 2014, o 11:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]