Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 07:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Kompletny brak prądu. 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV 650 S K2 :)
Post Kompletny brak prądu.
Witam,

Mam pewien problem dosyć poważny z moją Sv-ka w gaźniku. Wczoraj jeszcze pięknie latała jak marzenie zalałem ja na pełno pod korek paliwem o dziwo dzisiaj poszedłem do motocykla chce go odpalić przekręcam kluczyk na pozycje ON i zero reakcji nie świeci się nic żadna kontrolka dosłownie nic nie reaguje. Wyczytałem na forum że może być problem z bezpiecznikami przeczyściłem wszystkie bezpieczniki nie pomogło wymieniłem każdy bezpiecznik z osobna tak samo nie pomogło wymieniłem akumulator na działający ( z innego motocykla ) nie pomogło. Chciałem naładować swoj akumulator ale prostownik pokazuje że jest naładowany w 100%. Sprawdziłem też ten bezpiecznik 30 wymieniłem go nie pomogło. Rozpiąłem wszystkie kostki przy kierownicy nie pomogło. Wszystko zalałem delikatnie WD-40 żeby był lepszy przekaz też nie pomogło. Kabel " - " jest przykręcony do bloku silnika. Ustawiłem motocykl na górze i lekko go rozpędziłem na "pych" odpalił dosłownie na 4-5 sekund i zgasł później odpalił jeszcze na moment i dalej go już nie chciałem męczyć. Nie wiem już za bardzo co z nim robić. Sv zawsze mi służyła dobrze dbałem o nią o tu taki zonk. :killer:

Czy może miał ktoś podobny problem ewentualnie co jeszcze zrobić bo Sv jest unieruchomiona.

15 wrz 2014, o 19:10
motocyklista

Moto: SV650s K5
Post Re: Kompletny brak prądu.
Miałem podobny problem, u mnie winna okazała się spalona kostka od stacyjki.
Kostki piszesz że już sprawdziłeś, więc je można wykluczyć. Akumulator też, bo mówisz, że podpinałeś inny. Przyjrzyj się wiązce czy nie jest gdzieś przetarta. Jak masz miernik sprawdź czy masz przejście między masą a minusem akumulatora, bo przewód może wyglądać na cały a w środku jest zaśniedziały.
http://i214.photobucket.com/albums/cc85 ... ge-4-1.jpg masz tutaj schemat instalacji. Miernikiem(a jak nie masz to weź zwykłą żarówkę jeden przewód podłączy do minusa akumulatora a drugi przykładaj tam gdzie chcesz sprawdzić, jak żarówka się zapali tzn. że masz napięcie) sprawdź pokolei wszystkie złącza zaczynając od plusa baterii.

17 wrz 2014, o 15:36
SV Rider

Moto: PW50, CBR600, CR125
Post Re: Kompletny brak prądu.
Dobrze gada, polać mu :)
Tylko odpuść sobie metodę z żarówką - mamy 2014 rok, multimetr w markecie kupisz za 20 zeta ;)

19 wrz 2014, o 20:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]