Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
podłączenie licznika akcesoryjnego
Autor |
Wiadomość |
cacpus25
pieszy
Moto: SV650N2001
|
Re: podłączenie licznika akcesoryjnego
panowie a jak podlaczyc kontrolke neutrala ??? skoro ona jest na masie a licznik ma +
|
18 lut 2013, o 22:43 |
|
|
kpir20
motocyklista
Dołączył(a): 17 kwi 2011, o 20:43 Posty: 166 Lokalizacja: okolice Rzeszowa
Moto: SV 650 N 2001
|
Siemanko, to i ja się podepnę pod temat. Jako że na Aledrogo nie mogę upolować zegarów do gaźnikowej esfały mam zamiar pokusić się o zainstalowanie zegarów od Suzuki GSR-a. Musze jeszcze przestudiować dokładnie czy jest to realne. Macie może w posiadaniu jakieś schemaciki lub pomocne wskazówki i rady?
_________________ http://www.podkarpackie2oo.pl kpir20-->>SV 650 N 2001
|
19 lut 2013, o 15:09 |
|
|
jacek sv1000
SV Rider
Dołączył(a): 27 sty 2013, o 14:38 Posty: 1183 Lokalizacja: Poznań
Moto: SV1000S 2003
|
Witam-podłączenie licznika zakończyło sie jego spaleniem.Jak ktoś nie ma schematów to niech się za to nie bierze.4 stówy poszly się je*ać
_________________ CH owam W szystko D o P lecaka
|
4 mar 2013, o 19:21 |
|
|
dekagramzla
motorowerzysta
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 19:35 Posty: 63 Lokalizacja: Wrocław
Moto: SV650N 2005
|
U mnie z neutralem nie trzeba było nic kombinować. Podłączyłem ten kabelek, który wynikał z schematu i działa. Współczuje, u mnie w miarę to poszlo. Zostawiam sobie tylko zrobienie rezerwy na później, póki co mam pełny bak przez całą zimę więć ciężko to przetestować.
|
4 mar 2013, o 19:32 |
|
|
Miles
SV Rider
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 18:46 Posty: 1729 Lokalizacja: 3-miasto
Moto: Versys; SV650N
|
Próbował ktoś podłączyć Koso db01 w gaźnikowej SV'ce? Były jakieś problemy?
_________________ Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.
|
13 mar 2013, o 23:09 |
|
|
starwar
rowerzysta
Moto: SV 650 S/N 2002
|
Witam ja mam w sv gaźnikowej Koso RX2N. Do podłączenia została mi tylko kontrolka rezerwy która totalnie olałem . Problem wystąpił z obrotomierzem (duże odchyłki po kilka tyś obrotów) na słuch chodzi równo. Próbowałem się podpinać pod cewkę , owijać przewód dołączony do licznika wokół przewodu wysokiego napięcia cewki (tak mówi instrukcja). Ostatecznie podłączyłem się pod przewód kostki ze starego licznika który wg schematu dawał sygnał do oryginalnego obrotomierza. Problem nie ustąpił odchyłka dalej występuje jest nieco mniejsza wskazówka cały czas drga, przy czym co jakiś czas jakby to się nawarstwiało- potrafi skoczyć o kilka tyś bez przyczyny nie słychać przy tym wzrostu obrotów silnika. Może ktoś ma jakiś pomysł jak stłumić te drgania. Dodam że w menu licznika jest funkcja w której oznacza się do jakiego silnika jest podłączony licznik (ilość tłoków , liczba garów, rzędowy czy V). Ustawiałem ją tak jak mówi instrukcja i nic, metoda prób i błędów też nie dała efektów. Proszę o pomoc może jakiś prosty układ dławiący. Z montażem dam sobie rade z zaprojektowaniem jednak nie.
|
16 cze 2015, o 10:52 |
|
|
Miles
SV Rider
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 18:46 Posty: 1729 Lokalizacja: 3-miasto
Moto: Versys; SV650N
|
_________________ Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.
|
16 cze 2015, o 10:57 |
|
|